Prawdziwi tacy

Okładka książki Prawdziwi tacy autorstwa Jarosław Krawczak
Okładka książki Prawdziwi tacy autorstwa Jarosław Krawczak
Jarosław Krawczak Wydawnictwo: Wydawnictwo Poligraf nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
Prawdziwi tacy
2023-12-12
2023-12-12
Kim jest współczesny mężczyzna? Czym jest dzisiaj męskość? Czy istnieją jeszcze prawdziwi mężczyźni na miarę czasów?

„Prawdziwi tacy” to wielowarstwowa próba odpowiedzi na te pytania. Jarosław Krawczak, realizując swój autorski projekt fotograficzny, tworzy jedenaście wyjątkowych portretów, a każdy z nich to niepowtarzalny tryptyk: stylowe zdjęcie twarzy na czarnym tle, zdjęcie symbolicznej reprezentacji męskości fotografowanego mężczyzny na białym tle oraz zapis rozmowy o męskości. Takie ujęcie portretu daje możliwość zobaczenia mężczyzn w szerszej perspektywie: w fotografii, w symbolu i w historii, jaka stoi za tymi niesamowitymi facetami. „Prawdziwi tacy” ujawniają, jak bardzo są różni i wielowymiarowi, jak istotną częścią ludzkiego świata są mężczyźni i jak nieposkromione są ich męskie dusze, tęskniące za pasją, za wolnością, ­za życiem.

11 mężczyzn, 11 portretów, 11 spojrzeń na męskość

Kup Prawdziwi tacy w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oceny książki Prawdziwi tacy

Opinie i dyskusje o książce Prawdziwi tacy

Mega spojrzenie na męskość. Nie spodziewałem się, że można podejść do tematu w taki sposób. Tych 11 mężczyzn pokazuje jak różna i jak wartościową może być męskość i każda z historii tych facetów jest inspirująca. Męskość może mieć różne definicje. 11 różnych pozwala na znalezienie swoich elementów definicji. 💪💪💪

Polecajka !!
Mądra, ciekawa, pomysłowa-taka jest jest książka "Prawdziwi tacy "
Połączenie wywiadu z przepięknymi zdjęciami.
Trzeba to zobaczyć!

Polecajka !!
Mądra, ciekawa, pomysłowa-taka jest jest książka "Prawdziwi tacy "
Połączenie wywiadu z przepięknymi zdjęciami.
Trzeba to zobaczyć!

Mężczyzna kim jest w dzisiejszym świecie? Jakie cechy definiują mężczyznę?
Jakie emocje rządzą męskim światem?

Między innymi na te pytania znajdziemy odpowiedź w książce Jarosława Krawczaka ,,PRAWDZIWI TACY,,
Książka, jak zapowiada sam autor to tryptyk o męskości i męskim świecie.
To co od pierwszego momentu przyciąga wzrok to minimalistyczna czarno-biała okładka.
Przeglądając książkę natrafiamy na zdjęcia mężczyzn. 11 niezwykłych dżentelmenów. Prawdziwych takich, na miarę czasów. Opowieść każdego z panów rozpoczyna się od pięknego, czarno-białego, kontrastowego portretu. Tu z kolei widać kunszt fotograficzny i umiejętność wydobycia najważniejszych cech osobowości fotografowanego modela.
Sportretowani panowie przyciągają spojrzeniem oddającym ich naturę!
Na kolejnej stronie widzimy różne przedmioty. Ta z kolei fotografia jest jasniesza, mniej tajemnicza, a fotografowane przedmioty mają swoje znaczenie!
Ostatnim elementem tryptyku są wywiady.
Krótkie, skoncentrowane do minimum życiorysy i rozmowy o męskim świecie, o tym czym dziś jest męskosc, co ją determinuje.
Panowie opowiadają o swoim punkcie widzenia na życie, rodzinę, codzienność czy pracę.
Dla mnie, kobiety jest to ciekawy sposób pokazania męskiego sposobu oczuwania i myślenia.
Bez względu na to czy jesteś facetem, i chciałbyś zestawić swoje odczucia z innym męskim odnośnikiem, czy tak jak ja jesteś kobietą, warto zagłębić się w ten męski świat i zobaczyć go od strony, która często panowie przed nami skrywają.
Czy brakuje mi czegoś w książce?
Tak!!!
Spokojnie można by książkę wzbogacić o kolejnych kilka rozdziałów, a co za tym idzie więcej elementów męskiej duszy.
Druga rzecz to twarda okładka.
Zdjęcie okładki aż prosi się o możliwość wyboru opcji ze sztywna okładka

Mężczyzna kim jest w dzisiejszym świecie? Jakie cechy definiują mężczyznę?
Jakie emocje rządzą męskim światem?

Książka, jak zapowiada sam autor to tryptyk o męskości i męskim świecie.
To co od pierwszego momentu przyciąga wzrok to minimalistyczna czarno-biała...

10 użytkowników ma tytuł Prawdziwi tacy na półkach głównych

Jarosław Krawczak
Jarosław Krawczak
Psychoterapeuta, psycholog, pedagog. Absolwent Uniwersytetu SWPS i DSW. Prowadzi psychoterapię psychodynamiczną we Wrocławiu i w Oleśnicy na Dolnym Śląsku. Z zamiłowania i pasji fotograf. Autor poradników, artykułów z zakresu psychologii i nauk społecznych. Ostatnio wydał książkę integrującą jego pasję fotograficzną z psychologią - portret współczesnego mężczyzny: "Prawdziwi tacy". Aktualnie pracuje nad powieścią, w której losy kilku osób połączy jeden gabinet terapeutyczny.

Cytaty z książki Prawdziwi tacy

Chłopaki nie płaczą. Chłopaki robią sobie krzywdę...

Chłopaki nie płaczą. Chłopaki robią sobie krzywdę...

Jarosław Krawczak Prawdziwi tacy Zobacz więcej

Czy czuję się potrzebny? Tak, czuję się potrzebny. Czasem może "za potrzebny"...

Jarosław Krawczak Prawdziwi tacy Zobacz więcej

Za ciężko było. Przez czterdzieści siedem lat człowiek się napracował i narobił. Emerytura jest, jaka jest, ale teraz człowiek powinien odpoczywać, odpoczywać i jeszcze raz odpoczywać.
(...)
Tylko, jak powiedziałem na początku, jestem zmęczony tym wszystkim. To już czwarty rok idzie emerytura, ale jeszcze nie wypocząłem.

Rozwiń