Niebieskie pudełko tom 2

Okładka książki Niebieskie pudełko tom 2 autora Miura Kouji, 9788382426021
Okładka książki Niebieskie pudełko tom 2
Miura Kouji Wydawnictwo: Waneko Cykl: Niebieskie pudełko (tom 2) komiksy
komiksy
Niebieskie pudełko (tom 2)
アオのハコ Ao no hako
2024-01-06
2024-01-06
Michał Chodkowski

Kup Niebieskie pudełko tom 2 w ulubionej księgarnii

Oceny książki Niebieskie pudełko tom 2

OPINIE i DYSKUSJE o książce Niebieskie pudełko tom 2

Oglądałam anime więc niby wiem co będzie się działo w najbliższym tomach, ale i tak bardzo przyjemnie się czyta 😗

Całkiem nieźle trzyma poziom, postacie drugoplanowe są ciekawie rozwijane. Chociaż główny bohater trochę irytuje momentami, no ale tak to za szybko by się wszystko skończyło

POPKULTUROWY KOCIOŁEK: Fabuła „Niebieskiego pudełka” opiera się na dosyć prostym założeniu: dwójka nastolatków, uprawiających różne sporty, mieszka pod jednym dachem i mierzy się z wyzwaniami związanymi z licealnym życiem, sportem i rosnącymi coraz silniejszymi uczuciami. Jest jednak coś, co wyróżnia tę mangę z grona licznej konkurencji i jest to sposób, w jaki autorka prowadzi narrację. Miura zręcznie balansuje między komedią, romansem i dramatem, tworząc opowieść, która jest lekka, ale na swój sposób angażująca.

Dużym i mocno zauważalnym atutem tytułu, na pewno są jego bohaterowie. Taiki i Chinatsu to postacie z którymi łatwo będzie mógł się utożsamić nastoletni czytelnik.

Taiki to nastolatek, który zmaga się z niepewnością i brakiem pewności siebie, ale jednocześnie jest pracowity i oddany swojej pasji. Chinatsu z kolei to utalentowana sportsmenka, która mimo swojej popularności jest skromna i sympatyczna.

Całkiem nieźle wypadają również inne postacie, które poznajemy w miarę czytania tytułu. Większość z pojawiających się bohaterów, jest dość wyrazista i wnosi coś nowego do historii, nigdy jednak nie przyćmiewają oni głównej dwójki, będąc dla nich dobrym i zróżnicowanym tłem....

41 użytkowników ma tytuł Niebieskie pudełko tom 2 na półkach głównych
33 użytkowników ma tytuł Niebieskie pudełko tom 2 na półkach dodatkowych