- e-book
- Komisarz Oczko (tom 5)
- 2023-11-27
- 2023-11-25
Kilka dni przed świętami Bożego Narodzenia, na choince ustawionej w jednym z centrów handlowych zostają odkryte części ludzkiego ciała. Gdy rusza śledztwo okazuje się, że podobne koszmarne ozdoby wiszą na drzewkach w innych galeriach handlowych. Po całym Gdańsku lotem błyskawicy rozchodzi się plotka, że na pomorzu grasuje szaleniec, który porywa ludzi, obcina im uszy, nosy oraz palce, a następnie dekoruje nimi choinki w centrach handlowych. Komisarz Oczko otrzymuje sprawę, która jest rodem z horroru i wywołuje psychozę wśród mieszkańców...
Kup Świąteczny wampir w ulubionej księgarniPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki Świąteczny wampir
886 użytkowników ma tytuł Świąteczny wampir na półkach głównych- Przeczytane 819
- 2025 45
- 2024 43
- Audiobooki 21
- 2026 18
- 2023 17
- Storytel 13
Tagi i tematy do książki Świąteczny wampir
Czytelnicy Świąteczny wampir przeczytali również
Cytaty z książki Świąteczny wampir
Plotka jest jak fałszywe pieniądze. Porządni ludzie ich nie produkują, ale bezmyślnie przekazują dalej.
Takie cudo można zobaczyć w jednej z trójmiejskich galerii handlowych.
Dodaj nowy cytat

Opinie i dyskusje o książce Świąteczny wampir
Świąteczny wampir
Piata część serii kryminalnej w miniaturze. Tym razem poszukiwanym, przestępcą jest osobnik, który swoje dokonania demonstruje poprzez dekorowanie choinek w centrach handlowych ludzkimi częściami ciała. Przeprowadzone badania pozwalają ustalić, że pochodzą one od różnych osób, a zatem zasadne staje się przypuszczenie, że sprawcą może być psychopata ze skłonnością do popełniania zbrodni seryjnych. Niektóre ustalenia policyjnego patologa zdają się jednak wskazywać na potencjalną inną możliwość. W odkryciu prawdy o okolicznościach i motywach tej makabrycznej ekspozycji, a przede wszystkim jej sprawcy, nieoceniony okaże się oczywiście komisarz Oczko.
Typowa dla tej serii, syntetycznie opowiedziana intryga, w której sprawy toczą się szybko, a prowadzone śledztwo, w którym uczestniczy Komisarz Oczko, w ciągu kilku dni umożliwia wykrycie sprawcy i zamknięcie sprawy.
Świąteczny wampir
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPiata część serii kryminalnej w miniaturze. Tym razem poszukiwanym, przestępcą jest osobnik, który swoje dokonania demonstruje poprzez dekorowanie choinek w centrach handlowych ludzkimi częściami ciała. Przeprowadzone badania pozwalają ustalić, że pochodzą one od różnych osób, a zatem zasadne staje się przypuszczenie, że sprawcą może być psychopata ze...
jak na razie to jest najgorsza część dla mnie ...
jak na razie to jest najgorsza część dla mnie ...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDobra.
Dobra.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMyślę, że to niełatwe zadanie napisanie dobrej intrygi kryminalnej w tak krótkiej formie jaką teraz wysłuchałam. Wszystko dopracowane. Polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNajlepsza jak do tej pory odsłona przygód komisarza. Chcę więcej!
Najlepsza jak do tej pory odsłona przygód komisarza. Chcę więcej!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJest to najciekawsza sprawa do tej pory. O dużo większym kalibrze. Oczko jest dobry i dobrze sprawdził się i w tej zagadce.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTotalnie nie, wątek z choinką udekorowaną częściami ludzkiego ciała może przypadł by do gustu fanom krwawych kryminałów, ale ja zdecydowanie do takich nie należę. Natomiast sam motyw i wyjaśnienie sprawy tak absurdalne i pozbawione według mnie sensu, że naprawdę cieszyłam się, że całość miała zaledwie 70 stron.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLubię brać udział w różnych wyzwaniach czytelniczych, bo dzięki temu poznaję nowych autorów i sięgam po książki, po które mogłabym nie sięgnąć sama z siebie. Tak było w przypadku audiobooka (a w sumie już audiobooków, bo słucham dalej kolejnych części) Tomasza Wandzela.
Szukałam książki ze świąteczną okładką do grudniowego bingo i tak trafiłam na tę pozycję. Jest to krótka książka, raczej opowiadanie bądź nowela – 5 rozdziałów, 67 stron, godzina słuchania. I bohater, komisarz Oczko, który mnie zauroczył!
To piąty tom, ale nieznajomość poprzednich nie szkodzi. Każda część jest osobną sprawą kryminalną i można słuchać losowo.
W centrum handlowym na świątecznej choince zamiast ozdób znaleziono… fragmenty ludzkiego ciała. Z kilku różnych ciał, w tym z ciała dziecka. Komisarz Oczko został przydzielony do grupy rozpracowujący świątecznego wampira, jak nazwały go media. Policja tropów ma niewiele, ale komisarz natrafia na pewien ślad.
Akcja mnie wciągnęła od samego początku. Postać komisarza jest ciekawa i polubiłam go. Komisarz Oczko to osoba raczej spokojna, na zasadzie: tu trzeba usiąść, pomyśleć. Ma w sobie coś, co wzbudziło moją sympatię po prostu. Sam pomysł na fabułę bardzo dobry, klasyczny kryminał z szokującą zbrodnią.
Pomimo tego, że to raczej nowela/opowiadanie, to autorowi udało się zawrzeć wszystko, łącznie z zaskakującym zakończeniem. Jestem pod wrażeniem. Myślę, że komisarz Oczko jeszcze nie raz pojawi się u mnie na profilu.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSzukałam książki ze świąteczną okładką do grudniowego bingo i tak trafiłam na tę pozycję. Jest to...
3.5
3.5
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tomiało być oryginalnie, ale nie do końca wyszło...
miało być oryginalnie, ale nie do końca wyszło...