Ajałaska. To się zdarzyło w Amazonii

- literatura podróżnicza
- e-book
- 2022-10-22
- 2022-10-22
Pierwsza polska książka o Ayahuasce!
Dziewięciu narratorów i ich tripy! Podróż intelektualno-duchowa, która wysadzi Cię z pociągu dotychczasowych przekonań.
Lubisz podglądać? A gdyby tak zajrzeć co się wrzuca do szamańskich kotłów? Intrygujący świat najbardziej pożądanego specyfiku na świecie! Ekscytująca podróż przez amazońskie ceremonie z roślinami mocy! Przepis na magiczny wywar: szczypta szamanizmu, szczypta psychodelizmu, miska własnych wymiotów. Sprawdź sposób przygotowywania. Za strachów lasami, za łez morzami, za ludzkich wydzielin górami - czeka oaza. Można z niej zrywać wyzwolenie z cierpienia. W co się trzeba uzbroić, żeby tam dotrzeć? Sprawdź gotowe listy: co zabrać? Jak się przygotować? I czy wszystkim się udaje? Co daje Ayahuaska? Posłuchaj co obiecują szamani, a co naprawdę dostają ich klienci! Co to są te bad tripy po psychodelikach? Co najgorszego może się stać? Jak nie mieć bad tripa? Autentycznie i bez różu – jak wygląda pobyt białych „gringos” w amazońskiej dziczy? Z czym było im najtrudniej i czego bali się najbardziej? Największe z ludzkich strachów – autorka łączy prywatne zwierzenia osób poznanych w Amazonii. Czego boimy się bardziej niż pająków i karaluchów? Jaka jest cena wyzwolenia z paranoi? I czy można w jedną noc wyleczyć się z lęku? Prababka renesansu psychodelicznego – jak potraktowała swoich gości Abuela Ayahuaska? Czy psychodelik z dżungli to naprawdę jest remedium na wszystko? Jak to jest poczuć w sobie najbardziej poszukiwany wywar na świece? Relacje tych, którzy słyszeli kolory, widzieli dźwięki i wąchali kształty.
Wyjęte spod osłony amazońskich nocy, prawdziwe bolesne i wykręcające z emocji – relacje z najbardziej wstrząsających transformacji życia. Dziewięciu narratorów dobrowolnie wybiera się w podróż, w której nagrodą jest śmierć. Czy odważysz się im towarzyszyć?
Galaktyczny kalejdoskop historii tych, którzy słyszeli kolory, widzieli dźwięki i wąchali kształty! Zanurz się w ekscytujące podróże dziewięciorga śmiałków z Polski, którzy odważyli się przetestować na własnej skórze specyfik zapraszający swoim słodkim jadem: „nie bój się śmierci, przyjemnej śmierci!”.
Jakie są zagrożenia związane z połykaniem psychodelików? Jakie skutki uboczne? Co się po nich dzieje? Poznaj odpowiedzi na kilkadziesiąt najczęściej zadawanych pytań wśród zainteresowanych taką terapią alternatywną.
Po nich będziesz w stanie samodzielnie ocenić, czy ajałałaska to remedium na problemy duchowe i cielesne oraz lekarstwo na rozterki społeczne, czy może wykraczająca poza sensualne wymiary zabawa dla fetyszystów doznań?
Poznaj sekretne rytuały z Peru i Boliwii. Uczestnicy bez cenzury podzielili się szczegółowymi opisami kilkunastu różnych ceremonii, o których nie przeczytasz nigdzie indziej. Wróżenie z liści koki, ceremonia przywracania dusz, rytuał karmienia przodków czy wieloetapowe oczyszczanie z win – to tylko niektóre z nich.
Kup Ajałaska. To się zdarzyło w Amazonii w ulubionej księgarni
Oceny książki Ajałaska. To się zdarzyło w Amazonii
20 użytkowników ma tytuł Ajałaska. To się zdarzyło w Amazonii na półkach głównych- Przeczytane 10
- 💉 Narkotyki, hipnotyki, psychostymulanty, środki odurzające, halucynogeny 1
- 📌 Inne 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Ajałaska. To się zdarzyło w Amazonii
Pierwsza polska książka o Ayahuasce. Napisana przez niezwykłą osobę, Agni, podróżniczkę, nonkonformistkę poza wszelkimi schematami, która brała udział i pomagała w kilkudziesięciu ceremoniach Ajałaski, rzecz jasna za każdym razem też ją przyjmując, mieszkając przez długi czas w dżungli amazońskiej. Książka składa się z trzech części: beletryzowanej opowieści, praktycznego przewodnika i rozmów z osobami, które też mają za sobą ceremonie. E-book, obecnie niedostępny (mam wielką nadzieję, że wróci w tej czy innej formie),zawiera wszystkie trzy części, a audiobook tylko pierwszą. Książka dostarcza dużo praktycznej wiedzy zarówno o samej medycynie, jak i o poszukiwaniu ośrodka, tak by nie trafić na szarlatanów, o przygotowaniach, diecie, różnych stylach ceremonii w poszczególnych regionach i własnej pracy z Ajałaską. Cenny materiał od doświadczonej psychonautki dla wszystkich, którzy są zainteresowani pracą z roślinami ku wyzwoleniu z traum, lęków, uzależnień, blokad, depresji, neurozy i innych chorób cywilizacyjnych. To podróż prosto do serca Amazonii. Audiobook zawiera unikalne nagrania - dźwięki dżungli w tle. Można też usłyszeć icaros i trochę się o nich dowiedzieć. Polecam, jest to unikat w polskiej literaturze, a Autorka jest osobą, która wiele osiągnęła na ścieżce duchowego rozwoju i wie, o co chodzi w życiu. Jej przenikliwa mądrość potrafi zaskoczyć.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzytałam z zapartym tchem! A właściwie razem z Agni uczestniczyłam w jej niesamowitej podróży do Amazonii.
Ta książka to coś znacznie więcej niż wnikliwe studium rytuałów Ajałaski, porad praktycznych, jak się do nich przygotować, to również dzielenie się doświadczeniem, w jaki sposób mądrość roślin w połączeniu z wiedzą szamanów może nam ofiarować coś czego głęboko w sobie szukamy, w czym pomóc, by stało się zrozumiałe.
Ta książka zabiera szczerze, z miłością i mądrością w niepowtarzalną podróż z Agni, by przedstawić Ci świat, z którego istnienia być może nawet nie zdajesz sobie sprawy, świat Twojego wnętrza powiązany z całym wszechświatem miłością przekraczającą lęk.
O swoich podróżach opowiadają też inni narratorzy, to cenne, że możemy dowiadywać się o doświadczeniach i przeżyciach z różnych perspektyw.
Z Agni i Madre Ayahuasca poczułam, że jestem bliżej Matki Ziemi, która mówi do nas przez rośliny, przez każde stworzenie, a w dżungli te głosy słychać bardziej, bo jesteśmy bliżej serca natury i swojego, zostawiając coraz bardziej i bardziej za sobą gadającą cywilizacją głowę.
Z serca polecam Wam tę niezwykłą pod każdym względem podróż.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTa książka to coś znacznie więcej niż wnikliwe studium rytuałów Ajałaski, porad praktycznych, jak się do nich przygotować, to również dzielenie się doświadczeniem, w jaki sposób mądrość roślin w połączeniu z wiedzą szamanów może nam ofiarować coś czego głęboko w sobie...
Książka merytoryczna. Ciekawie napisana. Podobały mi się pytania i odpowiedzi, tutaj można najwięcej wyciągnąć. W końcu zawsze pojawiają się pytania, szczególnie przy medycynie naturalnej. Na minus cena i trochę nieczytelny, może nieco źle zredagowany początek.
Mimo tego doceniam i polecam osobą zainteresowanym tematem.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMimo tego doceniam i polecam osobą zainteresowanym tematem.
Autorka daje nam kompendium wiedzy na temat ajałaski i innych roślin mocy. Jednocześnie dzieli z nami kawałek bardzo osobistej historii i podróży do wnętrza siebie.
Ta pozycja powinna być obowiazkową lekturą dla tych, którzy wybierają się na retraet do Ameryki Południowej. Polecam ją także wszystkim podróżnikom - zarówno obieżyswiatom, jak tym osobom, którym bliższe są wędrówki mentalne.
Książka jest inspirującym oknem na amazońską dżunglę, zwyczaje i obrzędy rdzennej ludności. W środku znajdziemy piękne zdjęcia i sugestywne opisy. Przypomnimy sobie taķże uniwersalne prawdy, które mogą uleczyć duszę także współczesnego człowieka.
Po przeczytaniu czuję się nakarmiona dobrą treścią i smakowitym słowem. Chętnie wracam po więcej do podkastu Agni - Podróże Poniżej Pasa. No i z niecierpliwością czekam na kolejne treści.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTa pozycja powinna być obowiazkową lekturą dla tych, którzy wybierają się na retraet do Ameryki Południowej. Polecam ją także wszystkim podróżnikom - zarówno obieżyswiatom, jak tym osobom, którym bliższe są...
Fantastycznie napisana książka w prosty i barwny sposób. Książka jest tak kolorowo napisana, że po jej ukończeniu sam zechcesz poznawać szamańskie rytuały. Gratuluje dla autorki za odwagę napisania tak ciekawego, a jednak kontrowersyjnego tematu. Polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFantastyczna autentyczna książka o moim wymarzonym miejscu podróży. Dzięki tej książce będę wiedziała jak przygotować się na wyprawę.Autorka w autentyczny sposób dzieli się z czytelnikiem swoimi doświadczeniam zabierając go w magiczny
świat.Książkę przeczytałam z ciekawością dziecka , jednym tchem :) Cudowna okładka , brawo dla autorów i oczywiście modelki.Polecam z całego serca💚💚💚
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toświat.Książkę przeczytałam z ciekawością dziecka , jednym tchem :) Cudowna okładka , brawo dla autorów i oczywiście modelki.Polecam z...
Jako społeczeństwo przywykliśmy do myślenia dychotomicznego. Silnie przywiązani do przekonań, które tak naprawdę nigdy nie były nasze, wierząc w jedną i słuszną naukę, zapomnieliśmy mądrość przodków i odcięliśmy się od swej prawdziwej natury. Wraz z rozwojem cywilizacyjnym straciliśmy intuicję, odrzuciliśmy inne niż konwencjonalne sposoby leczenia. Nowoczesna medycyna, której w wielu przypadkach chylę czoło, nie potrafi spojrzeć na choroby, szczególnie psychiczne, w sposób holistyczny, skupiając się jedynie na objawach, a nie przyczynach. Książka „Ajałaska. To się zdarzyło w Amazonii” jest ważnym głosem w rewolucji świadomości, która już dzieje się na naszych oczach. To obowiązkowa pozycja dla osób, które czują, że istnieje coś więcej poza tym, co znamy. Prawdziwa historia opowiedziana przez Agni ukazuję potęgę uzdrawiającej medycyny, jaką jest ayahuaska. Ta prastara tradycja posiada niezwykłe możliwości lecznicze oraz zmieniające świadomość. Niesamowicie szczera i piękna książka skłania do zadania sobie wielu pytań na temat psychodelików. Dlaczego rośliny lecznicze, stosowane od tysięcy lat przez rdzenną ludność są w większości krajów zakazane? Dlaczego DMT, molekuła naturalnie produkowana przez nasze ciała, została uznana za groźny narkotyk? Dlaczego psychodeliki, substancje o ogromnym potencjale leczniczym, wrzucono do jednego wora wraz z niebezpiecznymi narkotykami, blokując większość badań nad nimi? Nie jestem fanką dziwnych teorii spiskowych, w życiu na równi kieruję się logiką, jak i własną intuicją. Książka Agni była dla mnie kolejnym puzzlem w przebudzeniu mojej świadomości i spojrzeniu na rzeczywistość, w której żyjemy w zupełnie nowy sposób.Jeżeli masz ugruntowane przekonania, że świat jest czarno-biały, a medycyna akademicka i farmakologia to jedyne możliwości leczenia to nie sięgaj po tę pozycję. Jeżeli jesteś gotów rozszerzyć swoją świadomość, pozbyć się starej wiedzy i zastąpić ją nową, jak mówiła Guara, musisz przeczytać tę historię…”
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietnie napisana książka! Autorka wprowadza nas w świat przygód i psychodelicznych doświadczeń. Aż mam ochotę przeżyć te szamańskie rytuały. Książkę czyta się lekko i przyjemnie. Podziwiam autorkę za odwagę i pięknie opisane życie w niesamowicie ciekawych podróżach. Piękna pasja przelana na papier. Gratuluję i życzę kolejnych sukcesów pisarskich i nowych przygód ❤️🩵💚
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAutorka wpuszcza czytelnika do intymnego świata, umożliwiając zwiedzanie z perspektywy odważnej i spostrzegawczej podróżniczki. Dzieją się rzeczy magiczne i poszerzające horyzont, cenne doświadczenia na pograniczu rzeczywistości z ego, podświadomością. Życie jest niespodzianką do odkrycia. Polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDawno nie czytałam tak dobrej książki! Ona mnie tak trzymała w napięciu, że nie mogłam się oderwać:)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPięknie napisana, od serca, można poczuć ,że przeżywa się te chwile razem z autorką. Bardzo polecam!♡