Dowcipy dla dzieci. Wielka księga

- literatura dziecięca
- 2021-09-15
- 2021-09-15
Śmiech to zdrowie, a kto zapewnia nam najwięcej radosnych chwil? Dzieci!
Dlaczego zdaniem malca to babcia przychodzi na wywiadówki? Dlaczego warto być krewetką albo wężem? Czy złotą rybkę można wyprowadzić na spacer? Czy bociany to mądre ptaki? Kto ukradł wszystkie kolory ze starych filmów?
Jeżeli chcecie poznać odpowiedzi na te i wiele innych pytań, „Dowcipy dla dzieci. Wielka księga” jest dla was idealna! Dzięki niej ponownie odkryjecie w sobie radość i niewinność tak bardzo związaną z najwcześniejszymi latami naszego życia.
A poza tym… to fajna książka do nauki czytania!!! Żadnej nudy, same żarciki!
Kup Dowcipy dla dzieci. Wielka księga w ulubionej księgarni
Oceny książki Dowcipy dla dzieci. Wielka księga
5 użytkowników ma tytuł Dowcipy dla dzieci. Wielka księga na półkach głównych- Przeczytane 4

OPINIE i DYSKUSJE o książce Dowcipy dla dzieci. Wielka księga
Prześliczna gruba książka z dowcipami dla dzieci i o nich samych. Właściwie jest dla wszystkich , którzy lubią się śmiać. Obrazki czarno-białe występują raczej sporadycznie.
Podzielona jest na rozdziały: Dowcipy dla dzieci, Żarciki dla dzieci, Mali mądrale nie słuchają wcale, Między nami maluchami, Jaś Pytalski , (Przed)szkolne przygody, Humor z zeszytów szkolnych, Uwagi ze szkolnych dzienniczków, Z życia wzięte, Kochać oczami dziecka.
Humor dla dzieci na 100% spodoba się dorosłym. Chwilami można boki zrywać. Czasem jest może mniej śmiesznie, ale większość tekstu spowoduje salwy rechotu u każdego.
Najbardziej spodobało mi się:
,,- Bartku, zaprowadź panów archeologów tam,
skąd przyniosłeś te stare monety!
- Nie mogę!
- Dlaczego nie?!
- Bo dzisiaj muzeum jest zamknięte.’’
I drugi z tej serii dowcipów:
,,- Przepraszam czy pani synek to ten, który nosi
piasek w moim słomkowym kapeluszu? - plażowicz
pyta sąsiadkę na kocu obok.
- Nie , mój właśnie sprawdza , czy pana radio działa pod wodą.’’
Albo ten:
,, Nauczycielka historii wpada do gabinetu dyrektora i krzyczy:
- Nie wytrzymam z tą VII b! Pytam kto zburzył Bastylię i słyszę ,że nie oni.
- Niech się pani uspokoi. Może to faktycznie ktoś z innej klasy…’’
Mnóstwo rozbawiających sytuacji, do tego humor z zeszytów podzielony jest na przedmioty: język polski, historia, biologia, geografia, chemia, matematyka.
Z życia wzięte jedna historia rozbawiła mnie niesamowicie. Oto ona:
,,Chyba najciekawszą teorię jako dziecko miała moja koleżanka, która oglądała różne czarno-białe filmy wojenne i myślała, że w czasie wojny świat był
czarno-biały, ponieważ Hitler ukradł wszystkie kolory’’.
Tysiące takich kawałów przeczytacie w tej książeczce. Będziecie czytać, śmiać się i aż brzuchy od tego was rozbolą.
Polecam!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPodzielona jest na rozdziały: Dowcipy dla dzieci, Żarciki dla dzieci, Mali mądrale nie słuchają wcale, Między nami maluchami, Jaś Pytalski , (Przed)szkolne przygody, Humor z zeszytów szkolnych, Uwagi...