OMG! Mój kumpel z gry online okazał się moim potwornym szefem!!! #2

Okładka książki OMG! Mój kumpel z gry online okazał się moim potwornym szefem!!! #2 autora Nmura, 9788382572452
Nmura Wydawnictwo: Studio JG Cykl: OMG! Mój kumpel z gry online okazał się moim potwornym szefem!!! (tom 2) Seria: Boys Love (Studio JG) komiksy
komiksy
OMG! Mój kumpel z gry online okazał się moim potwornym szefem!!! (tom 2)
Boys Love (Studio JG)
Online game nakama to sashi off shitara shokuba no onijoushi ga kita
2023-11-06
2023-11-06
Dominika Bieńkowska

Kup OMG! Mój kumpel z gry online okazał się moim potwornym szefem!!! #2 w ulubionej księgarnii

Oceny książki OMG! Mój kumpel z gry online okazał się moim potwornym szefem!!! #2

OPINIE i DYSKUSJE o książce OMG! Mój kumpel z gry online okazał się moim potwornym szefem!!! #2

Hm. Słabsza niż pierwszy tom

Hm. Słabsza niż pierwszy tom

Drugi tom tej mangi to jak obietnica, której autor zapomniał dotrzymać. Fabuła dalej kręci się wokół głównego bohatera, który odkrywa, że jego kumpel z gry to w rzeczywistości jego szef. Niby napięcie między nimi jest, niby coś się zaczyna dziać, ale za każdym razem, gdy robi się ciekawie… CIACH, urwana scena i wracamy do pierdół. Relacja między nimi rozwija się w żółwim tempie, jakby autor bał się, że jak pozwoli im się zbliżyć, to manga straci sens.

Mimo wszystko klimat gry i pracy biurowej jest nadal fajnie utrzymany, postacie są spoko i da się je lubić. Gdyby tylko twórcy przestali ciągle ucinać najbardziej emocjonalne momenty, byłoby dużo lepiej.

Ten tom daje nadzieję, ale jeszcze nie dowozi. Czekam na więcej konkretów i trochę mniej grania na pół gwizdka.

Zdecydowanie słabsza kontynuacja. I mimo , że jest o wiele krótsza od pierwszego tomu to gdyby wyciąć sceny z bohaterami to manga byłaby tak naprawdę o niczym , bo przez cały czas mamy pewien wątek/nieporozumienie , bo pewien nowy bohater coś źle zrozumiał. I na dodatek nieporozumienie nie zostaję wyjaśnione , a na to czekałem najbardziej. I szczerze spodziewałem się , że ta manga będzie miała tylko dwa tomy i ten zważywszy na to , że jest o połowę krótszy to po prostu będzie takim epilogiem , ale jednak na koniec mamy ciąg dalszy nastąpi więc teraz trzeba czekać na 3 tom. Oby był lepszy od 2

93 użytkowników ma tytuł OMG! Mój kumpel z gry online okazał się moim potwornym szefem!!! #2 na półkach głównych
64 użytkowników ma tytuł OMG! Mój kumpel z gry online okazał się moim potwornym szefem!!! #2 na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki OMG! Mój kumpel z gry online okazał się moim potwornym szefem!!! #2

Dear Gene Kaya Azuma
Dear Gene
Kaya Azuma
Absolutnie przepiękna manga, której wysokie noty są jak najbardziej zasłużone. Uwielbiam boys love, ale ta historia ma naprawdę niepowtarzalny klimat. Czuć w niej nostalgię i niewyobrażalną tęsknotę, która dociera do najgłębszych komórek ciała. Wraz z odnalezionym dziennikiem cofamy się w czasie, kiedy to miała miejsce wyjątkowa historia miłosna. I właśnie to sprawia, że historia daje nam wrażenie czegoś ulotnego i przy tym pięknego. Kaya Azuma znakomicie przedstawiła relację Gene i Trevora, która już od pierwszych interakcji przyprawia o szybsze bicie serca. Mimo oczywistego zainteresowania i fascynacji, ich więź rozwija się stopniowo i bardzo naturalnie. Manga nie skupia się tylko i wyłącznie na wątku romantycznym, co jest ogromną zaletą. Zarówno Gene, jak i Trevor, mają swoje zmartwienia, swoją przeszłość, która stale ich nawiedza. Do tego dochodzą też wątki postaci pobocznych, które nie są tylko i wyłącznie tłem, bo również przykuwają swoją uwagę i bardzo interesują. Każda historia zostaje tu wysłuchana. Dostajemy tutaj także wgląd w społeczność amiszów, co uznałam za wyjątkowo interesujące. "Dear Gene" to idealny przykład tego, że sama miłość nie zawsze wystarcza i że istnieją także inne ważne pragnienia, które chce się zrealizować. Słodko-gorzka opowieść o odkrywaniu siebie i o własnym rozwoju. I przede wszystkim historia o pięknej miłości, która, choć wydawała się ograniczona w czasie, trwa na całe życie. "Dear Gene" to wyjątkowa manga, która wywołuje u czytelnika ogrom emocji oraz daje nadzieję.
Chodząca-Parodia - awatar Chodząca-Parodia
oceniła na93 miesiące temu
Home far away Teki Yatsuda
Home far away
Teki Yatsuda
Home far away ➜ Gubię się w tym świecie. Chodzenie każdego dnia na poranne msze i ciągłe modlitwy...kiedy to się w końcu skończy? Czy jest ktoś, kto wyrwie mnie z tej codziennej monotonni? Mam serdecznie dość tego wszystkiego... Dość, dość, DOŚĆ! Czy jest ktoś w stanie dać mi, chociaż na moment odrobinę szczęścia? Czy znajdzie się ktoś, kto uchroni mnie przed Bogiem? „Ciągle na nowo przenosiłem się dalej i dalej, zupełnie jakbym uciekał. Aż któregoś ranka...w pewnym mieście...spotkałem chłopaka...o takim samym spojrzeniu jak moje”. Alain Saverio pochodzi z bardzo pobożnej rodziny, która stawia Boga na pierwszym miejscu. Chłopak czuję się przez to niedoceniany, bezwartościowy i obarcza się winą. Każdego dnia musi pokutować za swoje nawet najbardziej błahe czyny, przez co nie ma poczucia, że naprawdę istnieje. Pewnego zimowego wieczoru przypadkowo spotyka Haydena Stewarta - mężczyznę, który nie ma stałego miejsca zamieszkania i podróżuje po świecie, chcąc zaznać podobnie jak on sam świętego spokoju. W trakcie rozmowy postanowili zostać dobrymi przyjaciółmi, dopóki ten drugi nie wyjedzie z miasta, ale wtedy jeszcze nie zdawali sobie sprawę z tego, że to spotkanie odmieni resztę ich życia. Hayden podejmuje się spontanicznej decyzji i zabiera Alaina w podróż. Podróż do tego jedynego miejsca na ziemii, które można byłoby nareszcie uznać za prawdziwy dom... „Chciałem zatonąć w uczuciu, które wypełniało moje serce, ale nie pozwalała mi na to świadomość własnego grzechu” USA, lata dziewięćdziesiąte - to były zaledwie trzy zwykłe słowa, które natychmiastowo skłoniły mnie, aby przeczytać ten tytuł. Bądź co bądź raczej nie często się zdarza, aby w jakiejkolwiek mandze ukazywano dawne czasy, a otoczka lat 90 nadała tej historii niepowtarzalnego klimatu. Fabuła została dobrze poprowadzona, a narracja niejednokrotnie skłaniała mnie do wielu przemyśleń. „Jestem skupiony wyłącznie na tym...by uciec jak najdalej”. Historia Alaina i Haidena nie należy do tych łatwych - to ciężka opowieść o ucieczce i walce z demonami przeszłości, które nachodzą ich każdego dnia, każdej nocy. Nie dają im spokoju i gdy myślimy, że już wszystko będzie w porządku, to nagle otrzymujemy kolejny cios w sam środek serca. Obaj cały czas ciągną za sobą pewien niewidzialny łańcuch bólu i cierpienia, który uniemożliwia im bycie szczęśliwym. Starają się wspólnie uciec od grzechu i odnaleźć ukojenie. „To musi być koniec świata. Miejsce...w którym nie ma nic poza nami” Kreska jest dopracowana, a sam styl rysowania autorki podciągnęłabym trochę pod taki realistyczny. Kadry z wielką łatwością mogą wzbudzić w nas masę niepożądanych emocji i faktycznie dla osób przewrażliwionych może być to jeszcze cięższe w odbiorze. „Nie potrafię patrzeć na świat tak jak ty” „Home far away” to tytuł skierowany do starszych czytelników. Znajdziemy w nim nie tylko trudną w odbiorze historię, ale również pojawią się tam nieco ostrzejsze sceny, które niekoniecznie powinny widzieć osoby poniżej 18 roku życia, więc nałożone ograniczenie wiekowe jest adekwatne i warto mieć je na uwadze przy zakupie tejże mangi. „Czuję, że nieuchronnie zbliża się koniec” Samo zakończenie można stwierdzić, że jest czymś w formie wybawienia, ale też nakłonienia nas jako czytelników do potencjalnej refleksji. Osobiście warto po ten tytuł sięgnąć, bo nie jest to typowe yaoi, gdzie główny nacisk kładzie się na romantyczną relacje pomiędzy pierwszoplanowymi bohaterami. Mnie manga Pani Teki Yatsudy w pewien sposób urzekła i z pewnością zapamiętam ją na długo, więc też mogę Wam ją z czystym sumieniem polecić. „Moje miejsca...jest w jego oczach” Ograniczenie wiekowe: 18+ TW! Maltretowanie, napaść, gw@łt, narkotyki, zaburzenia psychiczne, z@bójstwo
liv_melodi - awatar liv_melodi
Mój przyjaciel koziorożec Otsuichi
Mój przyjaciel koziorożec
Otsuichi Masaru Miyokawa
Mój przyjaciel Koziorożec to smutna, ale dobra historia z nutką motywu nadprzyrodzinego w postaci skrawka gazety z przyszłości. To opowieść o tym, że jest już za późno na ratunek, ale mimo wszystko główny bohater chwyta się ostatniej nitki nadziei i stawia wszystko na jedną kartę, żeby zapobiec tragedii. Ta manga to brutalne zderzenie z rzeczywistością prześladowań w szkole. Mamy oprawce i kozła ofiarnego. Mamy moment, w którym przelała się czara goryczy. Mamy próbę zrozumienia, dlaczego nikt nie reaguje na krzywdę innych, kiedy jeszcze jest na to czas. Muszę przyznać, że zafascynowała mnie ta historia, chociaż niełatwo czytało mi się wszystkie wstawki z gazet, które relacjonowały konsekwencje prześladowań młodych Japończyków przez ich rówieśników. Tytułowy Koziorożec wraz z przyjacielem zabierają nas w małą podróż, nad którą cały czas wisi widmo złego zakończenia. Przy okazji próbujemy zrozumieć, co naprawdę wydarzyło się tej znamiennej wrześniowej nocy, która wszystko zmieniła. I chociaż jako sprawa kryminalna nie jest to nic odkrywczego, to jednak pod względem psychologicznym sprawdza się świetnie. Zachowanie kozła ofiarnego zrozumie każdy, kto kiedykolwiek nim był. Ot smutna prawda. Finał tej historii może i nie zaskoczył, ale był zgrabym plot twistem i utrzymał obraz wyłaniający się z tej mangi, a mianowicie – życie toczy się dalej bez względu na tragedię jednostki. Mi się bardzo podobała ta historia, więc jeśli macie ochotę na chwilę reflekscji o nieprzyjemnej rzeczywistości, to jak najbardziej polecam.
suisen - awatar suisen
Baby Violet Eguchi Hiro
Baby Violet
Eguchi Hiro
POPKULTUROWY KOCIOŁEK: Manga Baby Violet autorstwa Eguchi Hiro to tytuł, który już od pierwszych stron wciąga dorosłego (+18) czytelnika w świat gorącej namiętności. Główna bohaterka, Sumire Mizuno, prowadzi bowiem podwójne życie. Za dnia jest ona spokojną, ułożoną pracownicą biurową firmy zajmującej się sprzedażą wysyłkową. Nocą zaś zakłada ona na siebie wyzywającą bieliznę i wstawia swoje zdjęcia do sieci. Jej wielka tajemnica zostaje jednak odkryta przez Murasakiego. Ten utalentowany projektant bielizny, składa jej pewną propozycję, co prowadzi do nieoczekiwanej, burzliwej i mocno pikantnej współpracy. Fabuła tytułu oscyluje wokół dość specyficznej relacji Sumire i Murasakiego. Zostaje ona bowiem modelką testującą jego nowe pomysły na erotyczną bieliznę. Współpraca ta początkowo oparta jest na czysto zawodowych zasadach, zaczyna jednak z czasem przeradzać się w coś poważniejszego i głębszego. Baby Violet to manga, której centralnym punktem jest wyrazista erotyka. Sceny +18 są tu momentami dość odważne, nie przekraczają one jednak bariery dobrego smaku. Hiro Eguchi dba o to, żeby odważna mangowa erotyka nie przerodziła się nagle w klasyczny hentai. Autorka stara się więc balansować między pikantnymi momentami a rozwojem emocjonalnym postaci. Sumire, początkowo nieśmiała i niepewna siebie, stopniowo odkrywa swoją seksualność i uczy się akceptować swoje ciało. Murasaki, z pozoru pewny siebie i opanowany, skrywa w sobie wrażliwość i pragnienie bliskości. Zaprezentowani tu bohaterowie są więc postaciami złożonymi. Autorka poświęca uwagę ich wewnętrznym konfliktom i emocjom, co sprawia, że są oni wiarygodni. Ich relacja jest pełna napięcia i namiętności, ale także momentów czułości. Nie należy jednak oczekiwać w kwestii scenariusza jakieś nadmiernej głębi (zwłaszcza jeśli ktoś szuka silnie emocjonalnego romansu). Jak zostało już wspomniane, jądrem całej historii jest tu erotyka i to do niej dostosowują się inne wątki, a to zaś sprawia, że pewne następstwa fabularne są tu dość przewidywalne.... https://popkulturowykociolek.pl/romans-z-nutka-erotyki-recenzja-mangi-baby-violet/
PopKulturowy - awatar PopKulturowy

Cytaty z książki OMG! Mój kumpel z gry online okazał się moim potwornym szefem!!! #2

Dodaj cytat z książki OMG! Mój kumpel z gry online okazał się moim potwornym szefem!!! #2