Ward D

- 2023-05-08
- 2023-05-08
- angielski
Medical student Amy Brenner is spending the night on a locked psychiatric ward.
Amy has been dreading her evening working on Ward D, the hospital’s inpatient mental health unit. There are very specific reasons why she never wanted to do this required overnight rotation. Reasons nobody can ever find out.
And as the hours tick by, Amy grows increasingly convinced something terrible is happening within these tightly secured walls. When patients and staff start to vanish without a trace, it becomes clear that everyone on the unit is in grave danger.
Amy’s worst nightmare was spending the night on Ward D.
Kup Ward D w ulubionej księgarni
- 2025 1
- Przeczytane po angielsku 1
- 7-8 gwiazdek 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Ward D
🏥 Studentka medycyny, Amy Brenner, rozpoczyna swój nocny dyżur na oddziale D - zamkniętym oddziale psychiatrycznym dla niebezpiecznych pacjentów. Wraz z upływem godzin atmosfera staje się coraz cięższa, a granica między tym, kto jest zagrożeniem, a kto ofiarą, zaczyna się niebezpiecznie zacierać. W pewnym momencie Amy uświadamia sobie, że ta noc może zakończyć się tragedią…
🏥 Kolejna książka Freidy McFadden przeczytana w dwa wieczory - czyli standard. Ta pozycja jest zdecydowanie lepsza od poprzedniej, czyli Wypadku, choć nie powiedziałabym, że jest wybitna. Opinie na jej temat są skrajnie podzielone.
🏥 W Ward D przeszłość i teraźniejszość przeplatają się ze sobą, dając w efekcie pełniejszy i bardziej zrozumiały obraz sytuacji. Jak to u Freidy bywa - „spodziewaj się niespodziewanego”, czyli plot twistów, które tym razem rzeczywiście zaskakują (choć być może po prostu łatwo mnie zaskoczyć).
🏥 Sam wątek szpitala psychiatrycznego, w którym dzieją się dziwne rzeczy, jest dla mnie niesamowicie interesujący i chętnie obejrzałabym ekranizację tej powieści. Być może to właśnie jeden z powodów, dla których ta książka naprawdę mi się spodobała.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMnie ta historia znuzyla, raz ze akcja dzieje sie w ciagu krótkiego okresu czasu, glownie w nocy, w jednym tylko miejscu. Kilku pacjentów i kilkoro personelu i juz robi sie galimatias. Powroty do przeszlosci, juz ciekawsze. Przez pól ksiázki w zasadzie sie nic nie dzieje, po to zeby z kopyta przyspieszyc w koncowce i znowu misz masz, totalny. Mnie ta pozycja wynudzila i choc bardzo lubie té autorké, sádze, ze jest to jedna z najslabszych ksi azek Freidy. Mozna przeczytac, ale mozna taz odpuscic. Lepiej siégnác po innej Jej,,dziela'' aby sie nie rozczarowac.
Mnie ta historia znuzyla, raz ze akcja dzieje sie w ciagu krótkiego okresu czasu, glownie w nocy, w jednym tylko miejscu. Kilku pacjentów i kilkoro personelu i juz robi sie galimatias. Powroty do przeszlosci, juz ciekawsze. Przez pól ksiázki w zasadzie sie nic nie dzieje, po to zeby z kopyta przyspieszyc w koncowce i znowu misz masz, totalny. Mnie ta pozycja wynudzila i...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNiezly dreszczowiec , zwroty akcji, zaciekawil na tyle ze sprawdze inne tytuly autorki :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMroczny thriller psychologiczny osadzony w klaustrofobicznym środowisku szpitala. Amy Brenner, studentka medycyny, rozpoczyna staż na Oddziale D – oddziale psychiatrycznym o zaostrzonym rygorze. Musi pracować w nocnej zmianie, gdzie spotyka samotnych, zdesperowanych pacjentów i niezbyt przyjazny personel. Kiedy noc staje się coraz bardziej niepokojąca i odcięta od świata, Amy zaczyna podejrzewać, że jeden z pacjentów jest mordercą, a ona sama może być jego następną ofiarą.
Porywająca lektura, która rewelacyjnie buduje napięcie i poczucie zagrożenia w zamkniętej przestrzeni szpitala.
Mroczny thriller psychologiczny osadzony w klaustrofobicznym środowisku szpitala. Amy Brenner, studentka medycyny, rozpoczyna staż na Oddziale D – oddziale psychiatrycznym o zaostrzonym rygorze. Musi pracować w nocnej zmianie, gdzie spotyka samotnych, zdesperowanych pacjentów i niezbyt przyjazny personel. Kiedy noc staje się coraz bardziej niepokojąca i odcięta od świata,...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toHiratoria niby ciekawa ale jednocześnie nużąca .
Hiratoria niby ciekawa ale jednocześnie nużąca .