Najnowsze artykuły
ArtykułyNowa powieść Wojciecha Chmielarza - przeczytaj fragment!
LubimyCzytać1
ArtykułyAlfabet pisarza: Adam Przechrzta
LubimyCzytać4
Artykuły„Kosmiczna kuźnia. Bastion Boga”: co kryje niebo?
LubimyCzytać4
ArtykułyWielka sztuka, zakazane miłości i biblioteka pośród ruin. Nowości pod patronatem Lubimyczytać.
LubimyCzytać2
Popularne wyszukiwania
Polecamy
Punisher Epic Collection: Kingpin rządzi

- komiksy
- Punisher Epic Collection (tom 3)
- epic collection
- Punisher Epic Collection: Kingpin Rules
- 2023-06-28
- 2023-06-28
- 2019-01-01
- Marek Starosta
Najgroźniejszy mściciel w uniwersum Marvela wydaje wojnę najgroźniejszemu przestępcy – Wilsonowi Fiskowi, znanemu też jako Kingpin! Jaki będzie wynik tego brutalnego starcia? Niedługo potem Frank Castle udaje się do Las Vegas na poszukiwanie pewnego zabójcy, spotyka mistrzów ninja i – jak zawsze – bezwzględnie zwalcza mafię oraz handlarzy narkotyków. A na koniec łączy siły z samym Moon Knightem – obrońcą nocnych podróżnych! Oto dalszy ciąg opowieści, która na długie lata ukształtowała postać Punishera.
Scenariusze do tego tomu napisali Mike Baron i Roger Salick, a rysunki przygotowali między innymi Mark Texeira, Whilce Portacio, Larry Stroman, Shea Anton Pensa, Bill Reinhold i Erik Larsen.
Album zbiera zeszyty z lat 1988–1989: „Punisher” (1987) #11–25 i „Annual” #1–2.
Album zbiera zeszyty z lat 1988–1989: „Punisher” (1987) #11–25 i „Annual” #1–2.
Kup Punisher Epic Collection: Kingpin rządzi w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki Punisher Epic Collection: Kingpin rządzi
60 użytkowników ma tytuł Punisher Epic Collection: Kingpin rządzi na półkach głównych- Przeczytane 45
- Komiksy 9
- Komiks 4
- Marvel 2
- 2. Komiksy/powieści graficzne/mangi 2
- Chcę - komiksy 1
- 2025 - Komiksy 1
- Komiksy 2024 1
Punisher: Dziennik wojenny Mike Baron, Neil Hansen, Jim Lee, Carl Potts, David Ross, Roger Salick, John Wellington
Punisher Epic Collection: Układanka Jigsawa Mike Baron, Chuck Dixon, Neil Hansen, C.J Henderson, Bill Reinhold, Jack Slamn, Mark Texeira, Gregory Wright
Moon Knight Epic Collection. The Trial of Marc Spector Mark Bagley, Mike Baron, Chuck Dixon, Howard Mackie, Bill Reinhold, Sal Velluto
Punisher Epic Collection: Powrót do wielkiego nic Mike Baron, Chuck Dixon, Steven Grant, Bill Reinhold, Gerardo Zaffino, Mike Zeck
Punisher Epic Collection: Krąg Krwi Mike Baron, Jo Duffy, Steven Grant, Klaus Janson, Ann Nocenti, Dave Ross, Mike Vosburg, Mike Zeck
Star Wars: X-Wingi: Eskadra Łotrów #1 Arthur Adams, Michael Atiyeh, Mike Baron, Edvin Biukovic, Haden Blackman, Steve Crespo, Rodolfo Damaggio, Jordi Ensign, Tomás Giorello, Peet Janes, Dought Mahnke, Stanislas Manoukian, Andy Mushynsky, John Nadeau, Dave Nestelle, Allen Nunis, Vincent Roucher, Michael A. Stackpole
Star Wars: Dziedzic Imperium #2 Mike Baron, Edvin Biukovic, Dan Brown, Terry Doosan, Kevin Nowlan, Pamela Rambo, Eric Shanower

OPINIE i DYSKUSJE o książce Punisher Epic Collection: Kingpin rządzi
Drugi z epic collection o Punisherze. Opisujące historie z lat 1988-1990 w scenariuszu Mike Barona oraz kilku rysowników jak Portacio, Larsen czy Texeira. Część z tych zeszytów wydano w latach 90 w Polsce przez wydawnictwo TM Semic. Czytając przypominają się filmy z lat 90 które oglądało się na kasetach wideo. Naprawdę dobre nostalgiczny powrót do lat 90 jak dla mnie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCudowna podróż w przeszłość. Nie czytałem Punishera od ponad 20 lat. Z zaskoczeniem muszę przyznać, iż niektóre z komiksów nie zestarzały się ani trochę i nawet dzisiaj są świetne. Oczywiście nie wszystkie.. ale jednak.. świetna sprawa :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKiedyś to było… Czytałem za małolata za czasów kultowego TM-Semic. Oczywiście, nie każdy z albumów. Co wpadło, historie wyrwane z kontekstu. Chwała więc za to wydawnictwo. Seria wytrzymuje próbę czasu. Byłoby z tego dobre kino akcji, nawiązujące do klasyków VHS. Polecam fanom oldschoolowych klimatów. Kreska - niekoniecznie rzuca na kolana, ale who cares. Dynamika i sentyment robią swoje. To jak dobra, grywalna gra, w której grafika nie była najważniejsza.
Kiedyś to było… Czytałem za małolata za czasów kultowego TM-Semic. Oczywiście, nie każdy z albumów. Co wpadło, historie wyrwane z kontekstu. Chwała więc za to wydawnictwo. Seria wytrzymuje próbę czasu. Byłoby z tego dobre kino akcji, nawiązujące do klasyków VHS. Polecam fanom oldschoolowych klimatów. Kreska - niekoniecznie rzuca na kolana, ale who cares. Dynamika i...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZ nostalgii zawyżam o 2 :)
Z nostalgii zawyżam o 2 :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKolejne przygody okazały się równie dobre jak tom 1. Świetna zabawa i szybka akcja. Polecam, wydanie prezentuje się świetnie !
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPuni wraca
Drugi tom Punisher: Epic Collection to rzecz bez dwóch zdań ważna dla tych, którzy wychowali się na wydawanych w Polsce w latach 90. XX wieku komiksach. Po latach posuchy w końcu pojawiło się bowiem wznowienie części przygód Puniego wydanych przez TM-Semic. No ale nawet abstrahując od tego i wszystkich tych związanych z tym faktem sentymentów, Kingpin Rządzi to kawał świetnego, klasycznego komiksu, w którym jest wszystko to, za co te ramotki z Frankiem się lubiło i lubi nadal.
Puni wraca
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDrugi tom Punisher: Epic Collection to rzecz bez dwóch zdań ważna dla tych, którzy wychowali się na wydawanych w Polsce w latach 90. XX wieku komiksach. Po latach posuchy w końcu pojawiło się bowiem wznowienie części przygód Puniego wydanych przez TM-Semic. No ale nawet abstrahując od tego i wszystkich tych związanych z tym faktem sentymentów, Kingpin Rządzi to...