The Professional Product Owner: Leveraging Scrum as a Competitive Advantage

- biznes, finanse
- The Professional Scrum Series by Scrum.org
- angielski
How Product Owners in Scrum environments can reframe their roles as value maximizers and visionary entrepreneurs
Cutting-edge guidance for product owners and other team members: from product vision to first sprint
A powerful approach to measuring product value and bringing greater empiricism to development
Practical resources for product backlog management as well as release management
Closely tied to Scrum.org’s Professional Product Ownership certification and courses: authored by the only two trainers permitted to revise Scrum.org’s curricula
Kup The Professional Product Owner: Leveraging Scrum as a Competitive Advantage w ulubionej księgarni
Oceny książki The Professional Product Owner: Leveraging Scrum as a Competitive Advantage
30 użytkowników ma tytuł The Professional Product Owner: Leveraging Scrum as a Competitive Advantage na półkach głównych- Przeczytane 16
- Agile 2
- Moja biblioteczka 1
- Zarządzanie/biznes 1
- 2024 1
- 2022 1
- Do zakupu 1
- Biuro 1
Cytaty z książki The Professional Product Owner: Leveraging Scrum as a Competitive Advantage
Dodaj cytat z książki The Professional Product Owner: Leveraging Scrum as a Competitive Advantage
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce The Professional Product Owner: Leveraging Scrum as a Competitive Advantage
Brakowało mi w tej książce wprowadzeń i podsumowań poszczególnych działów. Trochę jakby czytałem o czymś w celu nauczenia się tego ale nie wiedziałem ani po co będę to czytał, ani po co to przeczytałem i co z tego wynika. Bardzo nie polecam czytać po polsku... coś poszło nie tak z tym tłumaczeniem... jakby tłumacz google?
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo dobra książka pokazująca Scrum z perspektywy właściciela produktu. Idealna dla chcących być PO, PM ale także dla osób pracujących w Scrum. Szczegółowa, napisana prostym językiem, przystępnie wszystko tłumaczy. Polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDla kogoś kto już zna podstawy SCRUM czy roli PO ta książka nie wprowadza nic nowego. Każdy z tematów jest dotknięty raczej teoretycznie, ewentualnie z dość prostymi przykładami i raczej po łebkach. Do tego jest FATALNIE przetłumaczona. W zasadzie tłumaczenie jest poniżej krytyki.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPozycja godna polecenia zarówno dla właścicieli produktów jak i dla każdego kto pracuje w Scrum. Książka jest bardzo spójna, zawiera dużo praktycznych przykładów, wskazówek i technik. Najbardziej cenię ją za to, że trafnie pokazuje co i kiedy sprawia, że omawiane podejście do zarządzania jest lepsze od innych a jednocześnie nie demonizuje tych "innych".