Saga Winlandzka #11

Okładka książki Saga Winlandzka #11 autora Makoto Yukimura, 9788365520913
Okładka książki Saga Winlandzka #11
Makoto Yukimura Wydawnictwo: Hanami Cykl: Saga Winlandzka (tom 21-22) komiksy
komiksy
Saga Winlandzka (tom 21-22)
ヴィンランド・サガ #11
Radosław Bolałek

Kup Saga Winlandzka #11 w ulubionej księgarnii

Oceny książki Saga Winlandzka #11

OPINIE i DYSKUSJE o książce Saga Winlandzka #11

Bitewna zawierucha, która zmiata z sobą każdego, kto stanie jej na drodze. Tom jedenasty „Sagi Winlandzkiej” zdecydowanie wspiął się na wyżyny mangi. Nie mogłem oderwać się od lektury, a wszystkie rozpoczęte do tej pory wątki znalazły tu swoje ujście. Prócz mnóstwa akcji, genialnej walki, nieoczywistych zwrotów fabularnych i świetnych widoków, mamy tu także bardzo smutne, czasem oczyszczające, czasem pesymistyczne wstawki o tym, czym naprawdę jest walka i czy życie żywotem wojownika ma jakiś sens.

Bardzo dobry tom, niejako podsumowujący wydarzenia z poprzednich trzech - 8, 9 i 10. Razem z nimi tworzy pewną zamkniętą część, która zapewne zostanie zekranizowana jako trzeci sezon anime, o ile ten kiedyś powstanie.
Część ta sprawiła mi dużo przyjemności. Ogólnie dzieje się dużo, Thorfinn jest Thorfinnem, nowi bohaterowie już dali się polubić, a starzy trzymają poziom. Zdecydowanie warto było przetrwać dłużącą się "Farmland Sagę" by dowiedzieć się, co działo się dalej ;]

147 użytkowników ma tytuł Saga Winlandzka #11 na półkach głównych
75 użytkowników ma tytuł Saga Winlandzka #11 na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Saga Winlandzka #11

Okładka książki Poranek ściętych głów #3 Kazuo Koike, Goseki Kojima
Poranek ściętych głów #3 Kazuo Koike, Goseki Kojima
Okładka książki Miecz zabójcy demonów - Kimetsu no Yaiba #16 Koyoharu Gotouge, Ryoji Hirano
Miecz zabójcy demonów - Kimetsu no Yaiba #16 Koyoharu Gotouge, Ryoji Hirano
Okładka książki Męska skóra Hubert Boulard, Frédéric Leutelier
Męska skóra Hubert Boulard, Frédéric Leutelier
Okładka książki Critical Role: Vox Machina Początek, tom 1 Matthew Colville, Matthew Mercer, Chris Northrop, Olivia Samson

Cytaty z książki Saga Winlandzka #11

Dodaj cytat z książki Saga Winlandzka #11