Vinland Saga Tom 21

Okładka książki Vinland Saga Tom 21 autora Makoto Yukimura,
Okładka książki Vinland Saga Tom 21
Makoto Yukimura Wydawnictwo: Kodansha Cykl: Saga Winlandzka (tom 21-22) komiksy
komiksy
Saga Winlandzka (tom 21-22)
2018-08-23
2018-08-23
angielski

Kup Vinland Saga Tom 21 w ulubionej księgarnii

Oceny książki Vinland Saga Tom 21

OPINIE i DYSKUSJE o książce Vinland Saga Tom 21

Bitewna zawierucha, która zmiata z sobą każdego, kto stanie jej na drodze. Tom jedenasty „Sagi Winlandzkiej” zdecydowanie wspiął się na wyżyny mangi. Nie mogłem oderwać się od lektury, a wszystkie rozpoczęte do tej pory wątki znalazły tu swoje ujście. Prócz mnóstwa akcji, genialnej walki, nieoczywistych zwrotów fabularnych i świetnych widoków, mamy tu także bardzo smutne, czasem oczyszczające, czasem pesymistyczne wstawki o tym, czym naprawdę jest walka i czy życie żywotem wojownika ma jakiś sens.

Bardzo dobry tom, niejako podsumowujący wydarzenia z poprzednich trzech - 8, 9 i 10. Razem z nimi tworzy pewną zamkniętą część, która zapewne zostanie zekranizowana jako trzeci sezon anime, o ile ten kiedyś powstanie.
Część ta sprawiła mi dużo przyjemności. Ogólnie dzieje się dużo, Thorfinn jest Thorfinnem, nowi bohaterowie już dali się polubić, a starzy trzymają poziom. Zdecydowanie warto było przetrwać dłużącą się "Farmland Sagę" by dowiedzieć się, co działo się dalej ;]

147 użytkowników ma tytuł Vinland Saga Tom 21 na półkach głównych
76 użytkowników ma tytuł Vinland Saga Tom 21 na półkach dodatkowych