Magia myślenia na wielką skalę

- biznes, finanse
- The Magic of Thinking Big
- 2018-03-23
- 2018-03-23
Miliony ludzi na całym świecie poprawiły swoją sytuację życiową dzięki Magii myślenia na wielką skalę. Dr David
J. Schwartz, powszechnie uznawany za jednego z czołowych ekspertów z zakresu motywacji, pomoże ci lepiej sprzedawać, skuteczniej zarządzać, zarabiać więcej pieniędzy i – co najważniejsze – zyskać więcej szczęścia i osiągnąć spokój ducha.
Magia myślenia na wielką skalę zawiera użyteczne sposoby, nie zaś puste obietnice. Dr Schwartz prezentuje starannie przygotowany program uzyskania najlepszych rezultatów w pracy, życiu małżeńskim, rodzinnym i społecznym. Udowadnia, że nie musisz być intelektualistą czy posiadać wrodzonego talentu, by osiągnąć wielki sukces i satysfakcję – jednak powinieneś poznać i zrozumieć pewne sposoby myślenia i działania, które cię do nich doprowadzą.
Ta książka odkryje przed tobą ich sekrety!
• Uwierz, że możesz odnieść sukces, a tak się stanie.
• Wylecz się ze strachu przed porażką.
• Myśl i marz kreatywnie.
• Jesteś taki, jak o sobie myślisz.
• Wpadnij w nałóg działania.
• Uczyń swoją postawę twoim sprzymierzeńcem.
• Naucz się myśleć pozytywnie.
• Zamień porażkę w zwycięstwo.
• Wyznaczaj sobie cele, aby się rozwijać.
• Myśl jak lider.
WYZNACZ SOBIE AMBITNE CELE, A NASTĘPNIE OSIĄGNIJ JESZCZE WIĘCEJ!
Ta książka odkryje przed tobą ich sekrety!
• Uwierz, że możesz odnieść sukces, a tak się stanie.
• Wylecz się ze strachu przed porażką.
• Myśl i marz kreatywnie.
• Jesteś taki, jak o sobie myślisz.
• Wpadnij w nałóg działania.
• Uczyń swoją postawę twoim sprzymierzeńcem.
• Naucz się myśleć pozytywnie.
• Zamień porażkę w zwycięstwo.
• Wyznaczaj sobie cele, aby się rozwijać.
• Myśl jak lider.
WYZNACZ SOBIE AMBITNE CELE, A NASTĘPNIE OSIĄGNIJ JESZCZE WIĘCEJ!
Kup Magia myślenia na wielką skalę w ulubionej księgarniPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki Magia myślenia na wielką skalę
639 użytkowników ma tytuł Magia myślenia na wielką skalę na półkach głównych- Chcę przeczytać 491
- Rozwój osobisty 6
- Rozwój 4
- Ebook 3
- Psychologia 2

Opinie i dyskusje o książce Magia myślenia na wielką skalę
Jak na poradnik o czymś, co już milion ludzi powiedziało, tutaj czuć, że autor miał na to pomysł. Pewnie z racji faktu, że to dość stara książka, wiele tematów już się pokryło, ale Magia myślenia ma w sobie niezaprzeczalnego ducha optymizmu. Może zaszczepić w ludziach chęć działania. No i hej! Wiara naprawdę przenosi góry.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to*Magia myślenia na wielką skalę* to klasyk, który mimo upływu lat wciąż inspiruje do odważniejszego działania i ambitniejszego myślenia. Choć niektóre przykłady mogą wydawać się już nieco przestarzałe, główne przesłanie książki pozostaje aktualne: nasze nastawienie i skala myślenia mają ogromny wpływ na to, co osiągamy. To solidna dawka motywacji, choć momentami autor nieco zbyt długo rozwija proste idee.
Jeśli ktoś się waha, czy po nią sięgnąć, albo chce sobie przypomnieć jej kluczowe idee, polecam zajrzeć na moją stronę Lumeo.pl, gdzie znajdziecie jej szczegółową analizę.
*Magia myślenia na wielką skalę* to klasyk, który mimo upływu lat wciąż inspiruje do odważniejszego działania i ambitniejszego myślenia. Choć niektóre przykłady mogą wydawać się już nieco przestarzałe, główne przesłanie książki pozostaje aktualne: nasze nastawienie i skala myślenia mają ogromny wpływ na to, co osiągamy. To solidna dawka motywacji, choć momentami autor nieco...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzeciętna w swojej kategorii. Po pierwsze trochę już traci myszką, po drugie przegadania, po trzecie autor odsyła do swojego doświadczenia lub doświadczenia innych. Tak zwany dowód anegnodyczny, czyli nijaki. Nie zmienia to faktu że można w tej książce znaleźć mądrość, całkiem dobre rady. Dla fanów gatunku. Są lepsze.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCiekawa i pobudzająca umysł do ruszenia z miejsca. Na ile skuteczna to już od każdego indywidualnie zależy, natomiast osobiście to bardzo spodobało mi się podejście "ludzkie" do rozwiązywania problemów i nawiązywania lepszych relacji biznesowych i osobistych.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJak dla mnie bomba. Książka napisana zrozumiałym językiem. Mnóstwo przykładów. Daje kopa do działania. Wiele wyjaśnia
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka dość motywacyjna, lekka, oparta na wielu przykłądach, choć brakowało mi wyników i opisu większej ilości badań pod dane zagadnienie. Bardziej autor oparł się na własnym doświadczeniu (notabene bogatym).
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzyjemna lektura, szybko się czyta, jeszcze szybciej się zapomina. Książka podobna w tematyce do Zasad zwycięzców. Polecam Zasady....Magia myślenia natomiast dla porównania.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDo książki podszedłem z dość dużym dystansem, nie spodziewając się zbyt wiele.
Pozycja okazała się być, zaskakująco wartą uwagi. Dużo cennych rad, popartych konkretnymi przykładami danej osoby. Sporo nawiązań i porównań do ludzi którzy faktycznie doszli tam gdzie chcieli, danymi schematami, bez zbędnego lania wody. Nie obce są nawiązania do tak wielkich postaci jak np. Benjamin Franklin, Albert Einstein... jest nawet wzmianka o możliwym toku myślenia Franklina D. Roosevelta czy Adolfa Hitlera.
Ogólnie gorąco polecam, uważam że każdy tutaj wyciągnie coś dla siebie. Sporo niezłych technik i rad, które po wprowadzeniu w życie faktycznie będą działać. Bez magii z kosmosu i bzdurnych ideologii, książka zdecydowanie zachęca do działania.
Nie przypuszczałem że wystawię tak wysoką ocenę.
Do książki podszedłem z dość dużym dystansem, nie spodziewając się zbyt wiele.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPozycja okazała się być, zaskakująco wartą uwagi. Dużo cennych rad, popartych konkretnymi przykładami danej osoby. Sporo nawiązań i porównań do ludzi którzy faktycznie doszli tam gdzie chcieli, danymi schematami, bez zbędnego lania wody. Nie obce są nawiązania do tak wielkich postaci jak np....
Łatwo i szybko się czyta. Poradnik uczy jak efektywniej pracować, doceniać własne możliwości
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka motywująca z zacięciem ekonomicznym, mnóstwem historii i wypunktowanych "checkpointów"