Dr. Stone tom 20

Kup Dr. Stone tom 20 w ulubionej księgarnii

Oceny książki Dr. Stone tom 20

OPINIE i DYSKUSJE o książce Dr. Stone tom 20

POPKulturowy Kociołek:
Seria powoli, ale konsekwentnie zbliża się do swojego końca. Dla czytelnika oznacza to nic innego jak jeszcze większą dawkę humoru, akcji, szaleństwa i nauki. Tych elementów zdecydowanie nie brakuje w Dr. Stone tom 20, który przybliża nas do rozwiązania zagadki zagłady świata.

Senku i jego grupa od momentu zatrzymania profesora Xeno poczyniła znaczący postęp w odkryciu genezy apokalipsy. Nic w tym zaskakującego w końcu siły połączyły dwa najznamienitsze umysły na świecie, a uboczną konsekwencją tego będą nowe wynalazki. Poszukiwanie prawdy o promieniach, nie jest jednak jedynym kłopotem, z którym muszą się oni mierzyć w tomiku dwudziestym. Ich tropem nieustępliwie podąża bowiem Stanley, mający również niezwykłych i skutecznych pomocników, na dodatek są oni bardzo zdeterminowani, aby uwolnić Xeno.

Manga wypchana jest więc po brzegi mocną akcją. Trwający wielki wyścig do Ameryki Południowej trzyma czytelnika w napięciu od pierwszej do ostatniej strony, zapewniając mu przy tym doskonałą dawkę rozrywki. Emocje związane z trwającym pościgiem są tu oczywiście dobrze zbalansowane przez wątki „naukowe”, prezentację kolejnych szalonych pomysłów i masę charakterystycznego dla serii zwariowanego humoru.

Pomimo tego, że seria zbliża się do swojego końca, twórca nadal pozwala sobie na dalsze rozwijanie bohaterów, a nawet na dołączenie do obsady kogoś nowego. Tym sposobem szalona grupa powiększa się o jeszcze jeden nietuzinkowy umysł, który zdecydowanie powinien rozbawić fanów cyklu....

POPKulturowy Kociołek:

Senku i jego grupa od momentu zatrzymania profesora Xeno poczyniła...

Czytanie Dr Stone sprawia mi wiele frajdy. Tomy 17-20 tej serii to pełno ciekawych zdarzeń i konfrontacja z nowym, jeszcze bardziej niebezpiecznym przeciwnikiem. Mimo zagrożenia i trudnych sytuacji bohaterowie pozostają optymistyczni i pokładają wiarę w nauce i swojej pomysłowości. Dla mnie to bardzo dobre przesłanie, które przyda się zarówno młodszym jak i starszym czytelnikom. Dlatego śmiało polecam Dr Stone każdemu, kto, chociaż od czasu do czasu sięga po mangi.

Świetna Manga, fabuła od początku zaskakuje I wciąga przez co nie mogę oderwać się od czytania. Jestem szczerze ciekaw jak dalej się to potoczy, co autor nam zaprezentuje i jak rozwinie cały świat Przedstawiony. Zapraszam też na swojego bloga https://okonapopkulture.blogspot.com/

47 użytkowników ma tytuł Dr. Stone tom 20 na półkach głównych
36 użytkowników ma tytuł Dr. Stone tom 20 na półkach dodatkowych

Okładka książki Dr. Stone tom 27 Boichi, Riichiro Inagaki
Dr. Stone tom 27 Boichi, Riichiro Inagaki
Okładka książki One Piece: Aces Story - The Manga, Vol. 2 Boichi, Tatsuya Hamazaki, Shou Hinata, Ryo Ishiyama, Eiichiro Oda
Okładka książki One Piece: Aces Story - The Manga, Vol. 1 Boichi, Tatsuya Hamazaki, Shou Hinata, Ryo Ishiyama, Eiichiro Oda
Okładka książki Dr. Stone tom 26 Boichi, Riichiro Inagaki
Dr. Stone tom 26 Boichi, Riichiro Inagaki