The Place Promised in Our Early Days

Okładka książki The Place Promised in Our Early Days autora Makoto Shinkai, 9781975318697
Okładka książki The Place Promised in Our Early Days

Okładka książki Dziecię słońca i deszczu #1 Makoto Shinkai, Kubota Wataru
Dziecię słońca i deszczu #1 Makoto Shinkai, Kubota Wataru
Makoto Shinkai
Makoto Shinkai
Po ukończeniu w 1994 studiów z zakresu literatury japońskiej na Wydziale Literatury Uniwersytetu Chūō, Shinkai Makoto pracował przez pięć lat jako grafik komputerowy. Od 1997 amatorsko zajmował się twórczością artystyczną, tworząc krótkie, kilkuminutowe filmy animowane (np. Tōi sekai). W 1999 zadebiutował pięciominutowym filmem Kanojo to kanojo-no neko, bardzo dobrze przyjętym przez krytykę i wielokrotnie nagradzanym. W 2001 zrezygnował z pracy jako grafik komputerowy, aby skoncentrować się na produkcji Hoshi-no koe. Ukończony w styczniu 2002 film przyniósł Shinkai Makoto rozgłos i dalsze nagrody. Jego ulubionym filmem jest "Laputa" Hayao Miyazakiego.

Cytaty z książki The Place Promised in Our Early Days

Dodaj cytat z książki The Place Promised in Our Early Days