Miś Tuliś i bajki na dobranoc pod namiotem

Okładka książki Miś Tuliś i bajki na dobranoc pod namiotem autora David Melling, 9788324177424
Okładka książki Miś Tuliś i bajki na dobranoc pod namiotem
David Melling Wydawnictwo: Amber Cykl: Miś Tuliś (tom 9) Seria: Amberek opowieści dla młodszych dzieci
40 str. 40 min.
2022-05-20
2022-05-20
40 min.
Małgorzata Cebo-Foniok

Kup Miś Tuliś i bajki na dobranoc pod namiotem w ulubionej księgarnii

Oceny książki Miś Tuliś i bajki na dobranoc pod namiotem

OPINIE i DYSKUSJE o książce Miś Tuliś i bajki na dobranoc pod namiotem

Rewelacyjne rysunki, przyjemna historia, dużo radości zarówno dla czytających to rodziców jak i dzieciaków.

O skutkach opowiadania "strasznych" historii przy ognisku... Gra w patyk godna uwagi.

Miś i przyjaciele wybrali się na biwak. Rozstawiają namioty, siadają z gorącą czekoladą i cukrowymi piankami i zaczynają opowiadać straszne opowieści. Pierwsza jest owieczka: ostrzega, że lepiej uważać na Porywacza Przytulanek, który ma wielkie stopy a jago kroki dudnią po lesie. Inne zwierzątka tak się wystraszyły tej bajki, że poszły spać do namiotu Misia. A miś, zobaczywszy ogromny cień, zaczął biegać jak zwariowany we wszystkie strony, a wszyscy starali się za nim nadążyć. W końcu owieczka oświadczyła, że to jej sprawka. Na koniec wszyscy wrócili do kamienia przy którym siedzieli, a Borsuk zaproponował spokojną bajkę - dopiero wtedy wszyscy poczuli się senni.

Na końcu książeczki mamy Tulisiowe Rady pod Namiot:
-Zabierz mnóstwo gorącej czekolady i cukrowe pianki
-Nie zapomnij o dobrej bajce na dobranoc
-Pamiętaj o przytulankach
-Pamiętaj o latarkach
-Otul się ciepło

33 użytkowników ma tytuł Miś Tuliś i bajki na dobranoc pod namiotem na półkach głównych
10 użytkowników ma tytuł Miś Tuliś i bajki na dobranoc pod namiotem na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Miś Tuliś i bajki na dobranoc pod namiotem

Okładka książki Brrr! Gdzie zniknęły dinozaury? Nick East, Kes Gray
Brrr! Gdzie zniknęły dinozaury? Nick East, Kes Gray
Okładka książki Dinozaury ratują święta Zuzanna Pacholska, Katarzyna Pruszkowska-Sokalla
Dinozaury ratują święta Zuzanna Pacholska, Katarzyna Pruszkowska-Sokalla
Okładka książki Bądź dzielny, pingwinku Giles Andreae, Guy Parker-Rees
Bądź dzielny, pingwinku Giles Andreae, Guy Parker-Rees

Cytaty z książki Miś Tuliś i bajki na dobranoc pod namiotem

Dodaj cytat z książki Miś Tuliś i bajki na dobranoc pod namiotem