Puszcza Knyszyńska

2022-01-01

Kup Puszcza Knyszyńska w ulubionej księgarnii

Oceny książki Puszcza Knyszyńska

OPINIE i DYSKUSJE o książce Puszcza Knyszyńska

Bardzo, bardzo ciekawe i warte poznania miejsce. Wcześniej niewiele o nim słyszałam, jednak książka przybliża je w sposób kompleksowy. Paweł Średziński opisuje zarówno jego historię, jak i poświęca sporo uwagi zamieszkującym ją organizmom. W treści znalazły się też wartościowe wątki poświęcone ochronie obszaru i jego dalszym losom. Narracja to głównie przytoczone cytaty osób, które w jakiś sposób są związane z Puszczą Knyszyńską. Spokojna lektura pogłębiająca wiedzę o przyćmionej blaskiem Białowieży Puszczy.

Warto poznać Puszczę Knyszyńską, w której kiedyś odpoczywali i polowali królowie. Interesująca książka o przyrodzie, historii tego miejsca, o które warto dbać i które warto chronić. Bioróżnorodność, destruktucyjna działalność człowieka i próby zapobiegania jej degradacji. Polecam jako świetne źródło wiedzy o tym miejscu podane w bardzo przystępny sposób.

Trochę nierówno prowadzona jest narracja, ale cel zrozumiały.

Trochę nierówno prowadzona jest narracja, ale cel zrozumiały.

68 użytkowników ma tytuł Puszcza Knyszyńska na półkach głównych
18 użytkowników ma tytuł Puszcza Knyszyńska na półkach dodatkowych

Okładka książki Nie tylko Kroke. Historia Żydów krakowskich Czesław Brzoza, Michał Galas, Stefan Gąsiorowski, Edyta Gawron, Anna Jakimyszyn-Gadocha, Adam Kaźmierczyk, Alicja Maślak-Maciejewska, Przemysław Zarubin
Okładka książki Bocian. Biografia nieautoryzowana Piotr Tryjanowski, Adam Zbyryt
Bocian. Biografia nieautoryzowana Piotr Tryjanowski, Adam Zbyryt
Okładka książki Cham i Pan. A nam, prostym, zewsząd nędza? Andrzej Chwalba, Wojciech Harpula
Cham i Pan. A nam, prostym, zewsząd nędza? Andrzej Chwalba, Wojciech Harpula

Cytaty z książki Puszcza Knyszyńska