Zamiast czekać, zacznij żyć!

- 2022-09-07
- 2022-09-07
NIE TRAĆ CZASU, ZACZNIJ KOCHAĆ!
Ks. Jan Kaczkowski uczył nas czułości, bliskości i miłości do drugiego człowieka. Jego słowa zawsze trafiały prosto w najdelikatniejsze struny naszej duszy i nierzadko poruszały najgłębiej ukryte lęki i pragnienia. Zdecydowanie za wcześnie zabrakło nam jego mądrego głosu.
W nigdy wcześniej nie publikowanych tekstach wręcz każe nam wyjść ze strefy własnego komfortu. Porzucić wieczne czekanie na to, aż spotka nas coś dobrego, i wziąć życie we własne ręce. Piłka jest po naszej stronie - czy odpowiemy na jego propozycję?
Kup Zamiast czekać, zacznij żyć! w ulubionej księgarni
Oceny książki Zamiast czekać, zacznij żyć!
422 użytkowników ma tytuł Zamiast czekać, zacznij żyć! na półkach głównych- Przeczytane 213
- 2023 7
- 2024 5
- 2022 3
- Wiara 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zamiast czekać, zacznij żyć!
Sporo już z tego czytałam ale sporo nie :) uśmiałam się pod koniec przy tej części, żałuję, że nie kupiłam od razu dwóch :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZawsze jest czas na szczerą prawde !!!
Zawsze jest czas na szczerą prawde !!!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZbiór kazań/homilii ks. Jana. Jego historia oraz prostota przekazu jest zdumiewająca!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toUwielbiam książki ks. Jana❤️❤️
Uwielbiam książki ks. Jana❤️❤️
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiądz Jan Kaczkowski, znany ze swojej głębokiej wrażliwości, odwagi w stawianiu trudnych pytań i niezwykłej umiejętności poruszania serc, pozostawił po sobie nie tylko inspirujące wspomnienia, ale także bogactwo refleksji. Jego książka „Zamiast czekać, zacznij żyć!” to kolejne świadectwo życia pełnego miłości, bliskości i autentyczności. Jest to zbiór tekstów, które wcześniej nie ujrzały światła dziennego, a które teraz pozwalają nam na nowo wsłuchać się w jego wyjątkowy głos.
Książka ta stanowi swego rodzaju duchowy poradnik, który nie tylko zachęca do działania, ale wręcz każe wyjść poza wygodną strefę komfortu. Ks. Kaczkowski z typową dla siebie szczerością i prostotą podkreśla, że życie nie powinno być wyczekiwaniem na lepszy moment, ale ciągłym wyborem miłości, zaangażowania i odpowiedzialności. Piłka, jak wielokrotnie zaznacza, jest po naszej stronie – to my decydujemy, co zrobimy z czasem, który mamy.
Czytając „Zamiast czekać, zacznij żyć!”, łatwo dostrzec niezwykły dar autora do nawiązywania głębokiej relacji z czytelnikiem. Jego słowa są pełne ciepła, ale i stanowczości, przypominają o rzeczach fundamentalnych, które w codziennym biegu życia często umykają naszej uwadze. Ks. Kaczkowski przypomina, że miłość nie jest jedynie emocją, ale codziennym wyborem, który wymaga wysiłku, odwagi i poświęcenia.
Jednym z najciekawszych aspektów książki jest jej zdolność do inspirowania działania. Autor nie moralizuje, nie daje gotowych odpowiedzi, ale stawia pytania, które zmuszają do refleksji nad własnym życiem. Czy rzeczywiście wykorzystujemy dany nam czas? Czy nasze relacje z innymi są autentyczne? Czy potrafimy kochać pomimo trudności i przeciwności losu? Te pytania, choć proste w formie, mają głęboki wpływ na czytelnika i mogą stać się impulsem do realnej zmiany.
Styl księdza Kaczkowskiego, jak zawsze, urzeka swoją autentycznością. To, co pisze, nie jest teoretycznym rozważaniem, ale wynika z jego osobistych doświadczeń – zarówno tych pięknych, jak i bolesnych. Ta szczerość sprawia, że czytelnik czuje, jakby rozmawiał z bliskim przyjacielem, który rozumie jego obawy i lęki.
Książka „Zamiast czekać, zacznij żyć!” jest dla każdego, kto poszukuje głębszego sensu w codziennym życiu. To pozycja zarówno dla tych, którzy zmagają się z trudnościami, jak i dla osób pragnących spojrzeć na swoje życie z nowej perspektywy. Nie jest to łatwa lektura – wymaga otwartości i gotowości na konfrontację z samym sobą – ale jest to książka, która może odmienić sposób patrzenia na świat.
Podsumowując, „Zamiast czekać, zacznij żyć!” to niezwykle poruszająca i inspirująca pozycja, która przypomina, że życie jest tu i teraz. Ks. Jan Kaczkowski zachęca nas, byśmy nie tracili czasu na czekanie, lecz z odwagą podejmowali wyzwania, które przynosi każdy dzień. To książka, która zostaje w sercu na długo i pomaga odnaleźć motywację, by żyć pełnią życia.
Ksiądz Jan Kaczkowski, znany ze swojej głębokiej wrażliwości, odwagi w stawianiu trudnych pytań i niezwykłej umiejętności poruszania serc, pozostawił po sobie nie tylko inspirujące wspomnienia, ale także bogactwo refleksji. Jego książka „Zamiast czekać, zacznij żyć!” to kolejne świadectwo życia pełnego miłości, bliskości i autentyczności. Jest to zbiór tekstów, które...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPozycja dla fanów Księdza Jana Kaczkowskiego. Zdecydowanie polecam. Pełna mądrości, refleksji.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to„Zamiast czekać, zacznij żyć” ks. Jana Kaczkowskiego to książka z kilkoma interesującymi spostrzeżeniami na temat życia i przemijania, ale nie wyróżnia się niczym szczególnym. Mimo wszystko warto ją przeczytać, jeśli szuka się inspiracji do refleksji nad codziennością i docenianiem chwili.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toO umieraniu i wierze z ust umierającego i wierzącego.
O umieraniu i wierze z ust umierającego i wierzącego.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo jest właśnie taka książka że jakakolwiek opinia wydaje się nie na miejscu.
To jest właśnie taka książka że jakakolwiek opinia wydaje się nie na miejscu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPolecam,bardzo dobrze się czyta
Polecam,bardzo dobrze się czyta