Rozkwit i upadek Imperium Triganu

Okładka książki Rozkwit i upadek Imperium Triganu autora Mike Butterworth, Don Lawrence, 9788396476111
Okładka książki Rozkwit i upadek Imperium Triganu
Mike ButterworthDon Lawrence Wydawnictwo: Kurc Cykl: Rozkwit i upadek Imperium Triganu (tom 1) komiksy
komiksy
Rozkwit i upadek Imperium Triganu (tom 1)
The Rise and Fall of the Trigan Empire
2022-06-07
2022-06-07
Robert P. Lipski

Kup Rozkwit i upadek Imperium Triganu w ulubionej księgarnii

Oceny książki Rozkwit i upadek Imperium Triganu

OPINIE i DYSKUSJE o książce Rozkwit i upadek Imperium Triganu

Komiks dla ortodoksyjnych miłośników starych komiksów. Myślałem, że się do nich zaliczam ale okazało się że nie aż do tego stopnia. Komiks mocno się zestarzał pod każdym względem, co by nie mówić ma niemal 60 lat. Dzieciaki w latach 60 i 70 zapewne były zachwycone, dzisiaj niekoniecznie. Pretensjonalny, naiwny, prosty scenariusz, oparty na historii i mitach z naszych antycznych i starożytnych czasów. Jak ktoś to lubi to polecam, ja przetrwałem do części 4.

„Rozkwit i upadek imperium Triganu” wciąga swoimi opowieściami i hipnotyzuje rysunkami Lawrence’a. Wrażenie robi skrzyżowanie zaawansowanej technologii ze społecznością przypominającą ziemską starożytność (Rzym lub Grecję) i to zarówno pod względem konstrukcji społeczeństwa, jak i wizualnych aspektów takich jak stroje czy architektura. Gdy czytamy te historie jednym ciągiem, można odnieść wrażenie, że pewne pomysły (np. wspomniane mentalne „przejęcia”) wracają ze zbyt dużą częstością. Dlatego sugeruję rozłożyć sobie lekturę „Rozkwitu i upadku imperium Triganu” w czasie, aby uniknąć wrażenia „ale to już było”.

Całość tutaj: https://esensja.pl/komiks/recenzje/tekst.html?id=32964

8 użytkowników ma tytuł Rozkwit i upadek Imperium Triganu na półkach głównych
5 użytkowników ma tytuł Rozkwit i upadek Imperium Triganu na półkach dodatkowych

Okładka książki Star Wars: Inkwizytorzy Rodney Barnes, Ramon Rosanas
Star Wars: Inkwizytorzy Rodney Barnes, Ramon Rosanas
Okładka książki Smarkula, Tom 1: Włosy zielone, mam wywalone Leslie Hung, Bryan Lee O'Malley
Smarkula, Tom 1: Włosy zielone, mam wywalone Leslie Hung, Bryan Lee O'Malley
Okładka książki Gachiakuta #13 Hideyoshi Andou, Kei Urana
Gachiakuta #13 Hideyoshi Andou, Kei Urana
Okładka książki Your Forma tom 1 Mareho Kikuishi, Yoshinori Kisaragi
Your Forma tom 1 Mareho Kikuishi, Yoshinori Kisaragi
Okładka książki Wiedźmin. Kwestia ceny Matteo Bellisario, Marta Krajewska, Igor Monti
Wiedźmin. Kwestia ceny Matteo Bellisario, Marta Krajewska, Igor Monti
Okładka książki Batman: Mroczne więzienia Jorge Jimenez, Tomeu Morey, Chip Zdarsky
Batman: Mroczne więzienia Jorge Jimenez, Tomeu Morey, Chip Zdarsky
Okładka książki Czy to moja wina, że mnie dręczysz? #4 Chikara Kimiduka, Hioka Yen
Czy to moja wina, że mnie dręczysz? #4 Chikara Kimiduka, Hioka Yen

Cytaty z książki Rozkwit i upadek Imperium Triganu