Boruto #13

Okładka książki Boruto #13 autora Mikio Ikemoto, Masashi Kishimoto, Ukyo Kodachi, 9788374719544
Okładka książki Boruto #13
Masashi KishimotoUkyo Kodachi Wydawnictwo: J.P. Fantastica Cykl: Boruto (tom 13) komiksy
komiksy
Boruto (tom 13)
BORUTO-ボルト- -Naruto Next Generations- 13 (Boruto: Naruto Next Generations 13)
2022-07-29
2022-07-29
9788374719544
Michał Żmijewski

Kup Boruto #13 w ulubionej księgarnii

Oceny książki Boruto #13

OPINIE i DYSKUSJE o książce Boruto #13

Strasznie smutny i przygnębiający tom. Zwłaszcza, że po obejrzeniu anime wiem, co wydarzy się w kolejnym.

Poprzedni tom stanowił chwilę oddechu od ciągłej walki. Jednakże trochę przesadzono z ekspozycją. Czy kolejny tom już bardziej skupiony na akcji robi większe wrażenie?

Koji kontynuuje starcie z Isshikim. W tym czasie Naruto i Sasuke postanawiają wyruszyć na wyprawę przeciwko „Łusce”. Jednakże to tak naprawdę przeciwnik przybędzie do Osady ukrytej w liściach.

Walka Kojiego z Isshikim jest bardzo efektowna. Nie jest to może spektakularne jak umiejętności Naruto, ale i tak robi wrażenie. Doceniam, że w przypadku Kojiego pojawia się parę nawiązań do poprzedniej „inkarnacji” tej postaci.

Jednakże naprawdę spektakularne starcie odbywa się w Osadzie ukrytej w liściach. Szkoda, że pośród pozytywnych bohaterów tak naprawdę biorą w niej udział tylko Boruto, Naruto i Sasuke. Jednakże każdy z nich ma się okazję wykazać i pokazane jest, że walka jest bardzo wyrównana.
W tle też jest trochę ekspozycji. Na szczęście nie jest już taka przytłaczająca i przekazuje parę istotnych informacji. Po raz kolejny też Amado pokazuje na co go stać.

Podobało mi się, że tym razem walki były bardzo czytelne. Zdarzało się, że w tej serii można się było bardzo łatwo pogubić. Tutaj na szczęście bez problem można śledzić walkę.

Tom jest bardzo przyzwoity. Walki są na wysokim poziomie. Szkoda tylko, że ograniczono się do najbardziej wyeksploatowanych bohaterów.

Walka Kojiego...

55 użytkowników ma tytuł Boruto #13 na półkach głównych
20 użytkowników ma tytuł Boruto #13 na półkach dodatkowych

Okładka książki Boruto: Two Blue Vortex. Tom 03 Mikio Ikemoto, Masashi Kishimoto
Boruto: Two Blue Vortex. Tom 03 Mikio Ikemoto, Masashi Kishimoto
Okładka książki Boruto: Two Blue Vortex. Tom 02 Mikio Ikemoto, Masashi Kishimoto
Boruto: Two Blue Vortex. Tom 02 Mikio Ikemoto, Masashi Kishimoto
Okładka książki Boruto: Two Blue Vortex. Tom 01 Mikio Ikemoto, Masashi Kishimoto
Boruto: Two Blue Vortex. Tom 01 Mikio Ikemoto, Masashi Kishimoto
Okładka książki Boruto #12 Mikio Ikemoto, Masashi Kishimoto, Ukyo Kodachi
Boruto #12 Mikio Ikemoto, Masashi Kishimoto, Ukyo Kodachi
Masashi Kishimoto
Masashi Kishimoto
Twórca popularnej mangi Naruto i współtwórca anime powstałego na jej podstawie. Masashi Kishimoto zadebiutował jako mangaka pracą Karakuri, która została wydana w 1996 przez wydawnictwo Shueisha. Za tę mangę otrzymał nagrodę Hop Step Award, przyznawaną raz w miesiącu przez magazyn Weekly Shonen Jump i przeznaczoną dla debiutantów. Kolejna manga autorstwa Kishimoto - Naruto jest publikowana przez Weekly Shonen Jump od 1999.

Cytaty z książki Boruto #13

Dodaj cytat z książki Boruto #13