Wierszyki o emocjach

wierszyki, piosenki
2020-10-11
2020-10-11
36 min.

Kup Wierszyki o emocjach w ulubionej księgarnii

Oceny książki Wierszyki o emocjach

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wierszyki o emocjach

💛 „Wierszyki o emocjach” od @wydawnictwo_olesiejuk to zbiór krótkich, rytmicznych wierszyków, które pomagają maluchom nazywać i oswajać swoje uczucia.

Złość, radość, smutek, wstyd, strach czy miłość – każda emocja została przedstawiona w sposób prosty, przystępny i bardzo przyjazny dla najmłodszych. Ilustracje są kolorowe i ciepłe, przyciągają uwagę dziecka, a wierszyki aż proszą się o głośne czytanie 🎶

To idealna książeczka do rozmów o emocjach, budowania dziecięcej empatii i wspólnego spędzania czasu. Świetnie sprawdzi się zarówno w domu, jak i w przedszkolu.
Dla nas to prawdziwy must-have w biblioteczce malucha!

Na półkach: , , , ,

Dzisiaj chciałam pokazać Wam przepiękną książkę dla przedszkolaków, którą upolowałam w biedronce 😉. Świat emocji to nie łatwy świat, tak samo dla naszych pociech jak i wielokrotnie dla nas. Jak przybliżyć im to wszystko co czują? Jak rozmawiać by zrozumiały to wszystko i nie czuły się z nimi źle?

"Wierszyki o emocjach"
Edyta Pawlak - Sikora
ilustracje : Kasia Nowowiejska

Piękne ilustracje i ich forma, która łatwo wpadają w ucho i ułatwiają zainteresowanie dziecka to prawdziwy strzał w dziesiątkę ❤️. Antek z przyjemnością słuchał wierszyków i z uśmiechem powtarzał niektóre fragmenty 🥰.

(fragment "Jestem radosna"):
"Jestem uśmiechnięta, jestem radosna,
najczęściej wtedy gdy przychodzi wiosna,
bo wszystko wokół się zieleni,
bo ludzie wokół mnie nie są znużeni,
bo na dworze robi się cieplutko,
kolorowo, czyściutko, jaśniutko!"

(fragment "Kocham"):
"Kocham codzienne utulenia,
początki dni i zakończenia.
Kocham łaskotki, żarty, gilanie,
wspólną kolację, obiad, śniadanie.
To dzięki Wam już dzisiaj wiem,
jak ważna jest witamina M"

Polecamy ❤️❤️❤️
_____________________

"Wierszyki o emocjach"
Edyta Pawlak - Sikora
ilustracje : Kasia...

Na półkach: , , , ,

Julka dostała od Babci na dzień dziecka. Wierszyki wpadają w ucho, są o emocjach i super mi się je czyta. Dla dwulatki jeszcze trochę trudne, ale z czasem pozna te podstawowe emocje opisane literacko. Dodatkowo wspaniałe rysunki :P

10 użytkowników ma tytuł Wierszyki o emocjach na półkach głównych
11 użytkowników ma tytuł Wierszyki o emocjach na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Wierszyki o emocjach

Okładka książki Ulubione wierszyki Władysław Bełza, Jan Brzechwa, Aleksander Fredro, Stanisław Jachowicz, Maria Konopnicka, Ignacy Krasicki
Okładka książki Wiersze dla dzieci Władysław Bełza, Aleksander Fredro, Stanisław Jachowicz, Maria Konopnicka, Ignacy Krasicki, Adam Mickiewicz, Juliusz Słowacki
Okładka książki Pętelkowe rymowanki. Jadziowe wierszyki na dobre nawyki Agata Łuksza, Barbara Supeł
Okładka książki Idą mrówki po brzuszku. Wierszyki do zabaw dla maluszków Elżbieta Szwajkowska, Witold Szwajkowski
Okładka książki Julian Tuwim dzieciom Magdalena Kozieł-Nowak, Julian Tuwim
Julian Tuwim dzieciom Magdalena Kozieł-Nowak, Julian Tuwim
Okładka książki Rok w lesie. Zasypianka Emilia Dziubak, Tomasz Plebański
Rok w lesie. Zasypianka Emilia Dziubak, Tomasz Plebański

Cytaty z książki Wierszyki o emocjach

Dodaj cytat z książki Wierszyki o emocjach