Wojownicy. Omen Gwiazd #4: Znak Księżyca.

- fantasy, science fiction
- Wojownicy (tom 22)
- Omen gwiazd
- Sign of the Moon
- 2021-11-30
- 2021-11-30
- 9788382031294
- Dorota Lachowicz
Rosnące siły Mrocznej Puszczy zaciągają do swoich szeregów coraz więcej wojowników. Bluszczowa Sadzawka, której powierzone zostało szpiegowanie członków Bezgwiezdnej Ziemi, ryzykuje własne życie i bierze udział w brutalnych treningach, w nadziei na ocalenie bliskich. Lwi Płomień i Sójcze Pióro dokonują zaskakującego odkrycia na terytorium Klanu Pioruna i za namową Ostańca, tajemniczego starożytnego kocura, Sójcze Pióro i Gołębie Skrzydło wyruszają w góry. Przeszłość Plemienia Płynącej Wody pomoże im zrozumieć przeznaczenie potęgi gwiazd i zostawi ostatnią wskazówkę dotyczącą tej wielkiej przepowiedni.
Kup Wojownicy. Omen Gwiazd #4: Znak Księżyca. w ulubionej księgarni
Oceny książki Wojownicy. Omen Gwiazd #4: Znak Księżyca.
357 użytkowników ma tytuł Wojownicy. Omen Gwiazd #4: Znak Księżyca. na półkach głównych- Przeczytane 202
- Wojownicy 14
- Nie posiadam 2
- Książki 2
- Fantasy 2
Cytaty z książki Wojownicy. Omen Gwiazd #4: Znak Księżyca.
Bitwa to bitwa. A zwycięstwo jest wszystkim.
dodaj nowy cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wojownicy. Omen Gwiazd #4: Znak Księżyca.
Polecam!
Polecam!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCoraz bardziej czuję się "przewojownikowana". Mam problem z oceną, bo pomijając wszystko, co nie wnosi nic do głównego wątku, jest całkiem ciekawe i wzruszająco. Boję się jednak, że Omen gwiazd będzie ostatnim cyklem jaki czytam, bo ileż można jeszcze to wszystko ciągnąć. Pierwsze dwa były wspaniałe, pełne akcji i różnych emocji, a teraz to już się wlecze okropnie. Jeszcze trzy cykle do skończenia całej serii i dla mnie to chyba za dużo.
Coraz bardziej czuję się "przewojownikowana". Mam problem z oceną, bo pomijając wszystko, co nie wnosi nic do głównego wątku, jest całkiem ciekawe i wzruszająco. Boję się jednak, że Omen gwiazd będzie ostatnim cyklem jaki czytam, bo ileż można jeszcze to wszystko ciągnąć. Pierwsze dwa były wspaniałe, pełne akcji i różnych emocji, a teraz to już się wlecze okropnie. Jeszcze...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to🌙 Wojownicy – Omen Gwiazd – Znak Księżyca ✨
Na miejscu dzieje się coś absolutnie niezwykłego 😮
Sójcze Pióro cofa się w czasie i staje się świadkiem wydarzeń, które prowadzą do… powstania samego Plemienia Płynącej Wody! 😻
Jak to możliwe i co dokładnie się wydarzyło? Musicie przeczytać sami 📖
A jeśli chodzi o przepowiednię…
💫 „Będzie troje, krewnych twoich krewnych, którzy w swoich łapach trzymają potęgę gwiazd… i odnajdą czwartego…”
To dopiero część! Resztę poznamy dopiero za dwa tomy 👀
Co jeszcze odkryjecie w tej książce? Nie zdradzę 😼 Ale naprawdę warto sprawdzić! 🌟
Michał lat 12
🌙 Wojownicy – Omen Gwiazd – Znak Księżyca ✨
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSójcze Pióro dostaje od starożytnych kotów niezwykle ważne zadanie – musi wyruszyć do Plemienia Płynącej Wody, by odkryć swoje przeznaczenie 🐾🌊
Na miejscu dzieje się coś absolutnie niezwykłego 😮
Jak to...
Jedna z lepszych ksiązek serii "Omen Gwiazd". Znowu podróż w góry, tym razem w zupełnie innym celu. Ciekawe zakończenie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNadal troche mierne jak reszta Omenu Gwiazd ale ten wątek Skrzydła Sójki i Księżyca Połowty to akurst fajny był
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBitwa to bitwa a zwycięstwo jest wszystkim .
Gdy Bluszczowa sadzawka podejmuje ryzyko
podejmowane w Mrocznej puszczy to sójcze pióro wraz z wybranymi pobratymcami wyrusza w podróż do plemienia by rozwiązać sprawę od Ostańca .
Obecne jestem na tomie " szlak słońca" i nie pożałowałam decyzji przeczytania dalszych tomów po tym.
Polecam przeczytać nie pożałujecie !!!
A jak pożałujecie to nie mój problem .
Bitwa to bitwa a zwycięstwo jest wszystkim .
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toGdy Bluszczowa sadzawka podejmuje ryzyko
Polecam przeczytać nie pożałujecie !!!
A jak...
Świetnie jak zawsze <3
Świetnie jak zawsze <3
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo fajna książka, zwroty akcji, Mroczna Puszcza, Plemię...
Bardzo fajna książka, zwroty akcji, Mroczna Puszcza, Plemię...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPierwszy raz w książkach ceremonia nadania imienia wojownika przebiega inaczej. W jakim sensie inaczej? W takim, że tym razem dwa koty oceniają po jednym z uczniów. I podczas zebrania na środku obozu oceniający mówią, co uczeń zrobił źle, co powinien poprawić, oraz oczywiście co zrobił dobrze. Ciekawe skąd ta zmiana.
Najciekawszą częścią książki są wyprawy Sójczego w przeszłość do starożytnych kotów. Szkoda, że nie miał więcej czasu, aby spędzić z Księżyca Połowa. Zakończenie było satysfakcjonujące, że Księżyc przyszła do niego kiedy jest w obecnych czasach, a nie przeszłości.
Z drugiej strony wyprawy w przeszłość są przewidywalne. W końcu nieważne co się wydarzy to te koty i tak przetrwają i tak.
Kim jest czwarty kot z przepowiedni? I dlaczego dopiero teraz wspominają, że jest jeszcze jakiś kot.
A, bym zapomniał 'Mroczna Puszcza coraz bardziej oddziałuje na koty. Chyba ten tekst będzie działał idealnie do końca cyklu.' heh.
Nie wiem, czy 'Omen Gwiazd' jest po prostu słabszy od poprzednich cykli, czy przez ilość tych książek więcej rzeczy uważam za wady, na które wcześniej nie patrzyłem.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNajciekawszą częścią książki są wyprawy Sójczego w...
Czytałam wiele książek, ale żaden cykl nie wywołał u mnie takich emocji jak Wojownicy. Śmiech, łzy, złość, wzruszenie, szczęście! To nie tylko opowieść o kotach to opowieść o wojownikach.
Nie trzeba o niej dużo mówić jest fenomenalna, choć to za mało powiedziane.
Arcydzieło wśród książek!
Jak zaczniesz czytać, rzucisz wszystko i nie będziesz się mógł oderwać aby poznać zakończenie! Już czekam na następne!!!!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie trzeba o niej dużo mówić jest fenomenalna, choć to za mało powiedziane.
Arcydzieło wśród książek!
Jak zaczniesz czytać, rzucisz wszystko i nie będziesz się mógł oderwać aby...