Mój crush

Crush on Mr. Bad Boy
2022-03-09
2022-03-09
Marcin Kuchciński
Rosaline Arlene Winnefred nie była szczególnie popularna w szkole. Poza dwójką oddanych przyjaciół dokuczali jej chyba wszyscy. Nic dziwnego ? była kujonką i dziwaczką. Nosiła niemodne ciuchy i aparat na zębach. Miała macochę, która jej nie kochała. Rosaline była wymarzonym obiektem drwin i paskudnych zaczepek. Kiedy więc poczuła nieśmiałe ukłucie w sercu na widok Axela, zrozumiała od razu, że to uczucie... nie ma przyszłości. Będzie tylko kolejnym powodem cierpienia.

Axel Storm Spencer był zupełnym przeciwieństwem Rosaline. Silny, twardy, wyjątkowy. Uwielbiany przez wszystkich... choć każdy się go bał. Axel umiał pokazać swoją siłę. I był niesamowicie bystry, ale nie zniżał się do zdobywania dobrych ocen w szkole. Dla Rosaline Axel był fascynującą zagadką o wyglądzie greckiego boga ze szmaragdowozielonymi oczami. Tyle że nie zwracał uwagi na taką szarą mysz jak ona. A Rosaline nie umiała przestać o nim myśleć.

Wszystko się zmieniło pewnego dziwnego dnia. Nagle wydarzenia nabrały tempa. Na skutek dość szczególnego splotu okoliczności Rosaline i Axel zostali ukarani. Ściślej rzecz biorąc, musieli zostać w kozie. Razem. Zaczęli rozmawiać. Już w tym momencie Axel wiedział, że dla tej delikatnej, wrażliwej i cichej dziewczyny jest gotów przelać krew każdego, kto odważy się jej ubliżyć.

I tak się właśnie stało.

Tak bardzo się różnili. Bezwzględny, błyskotliwy łobuz i spokojna, zamknięta w sobie dziewczyna. Nawet jeśli przeciwieństwa rzeczywiście się przyciągają, trzeba dużo szczerości, oddania i cierpliwości, aby młodzieńcze zadurzenie przerodziło się w prawdziwe, głębokie uczucie. Rosaline i Axel zdawali sobie sprawę, że dzieli ich właściwie wszystko...

Co się stanie, jeśli to uczucie nie przeminie?

Kup Mój crush w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Mój crush

2182 1338

Oceny książki Mój crush

Opinie i dyskusje o książce Mój crush

Wchodzenie na górę śmieci na wysypisku mnie pokonało 😭

Wchodzenie na górę śmieci na wysypisku mnie pokonało 😭

DNF

DNF

Lekka książka dla miłośników nastoletniego romansu. Historia bardzo mnie rozbawiła. Tytuł jest mylący, ponieważ książka zdecydowanie nie jest tak „niewinna”. Znajduje się w niej mocno pikantna i niecenzuralna treść. Dla mnie powinna znajdować się w kategorii 18+.

116 użytkowników ma tytuł Mój crush na półkach głównych
24 użytkowników ma tytuł Mój crush na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Mój crush

Czytelnicy Mój crush przeczytali również

Ice Queen Riva Scott
Ice Queen
Riva Scott
🏒⛸️ RECENZJA ⛸️🏒 Cześć, Moliki dziś przychodzę do was z książką „Ice Queen” autorstwa Rivy Scott to emocjonalna powieść, która łączy w sobie pasję do sportu z zawirowaniami relacji. Historia Hailey Queen, młodej gwiazdy jazdy figurowej, jest pełna zawirowań, namiętności i skomplikowanych uczuć. Hailey od lat zmaga się z uczuciami do Tylera Jacksona, który kiedyś był jej partnerem w łyżwiarstwie, a teraz stał się hokeistą. Ich przeszłość, naznaczona miłością, ale także zdradą i tragicznymi wydarzeniami, ukazuje, jak skomplikowane mogą być relacje w świecie sportu. Tyler, który po wydarzeniach z przeszłości stał się nie tylko utalentowanym hokeistą, ale i podrywaczem. W momencie, gdy Hailey zostaje bez partnera do zawodów, Tyler postanawia pomóc jej, mimo że ich relacja jest nie najlepsza. To połączenie nienawiści i miłości dodaje historii intensywności, a ich wspólne treningi stają się nie tylko szansą na sukces, ale także drogą do zrozumienia siebie nawzajem. Powieść jest dobrze napisana, z wyrazistymi postaciami, które przyciągają. Zimowa sceneria i atmosfera idealnie współgrają z uczuciami bohaterów, a ich zmagania na lodzie są metaforą walki z własnymi emocjami. Autorka umiejętnie buduje, napięcie między postaciami. Hailey to postać, która od lat ukrywa swoje uczucia do Tylera, byłego partnera w łyżwiarstwie i zarazem przyjaciela. Mimo że ich drogi się rozeszły, nie potrafi zapomnieć o nim i wciąż odczuwa silną chemię. Zmaga się z wewnętrznymi konfliktami, nie chcąc przyznać się do swoich emocji. Tyler jego osoba mnie intrygowała. Utalentowany hokeista, który przeszedł długą drogę od czasów łyżwiarstwa do stania się bad boyem jednak w głębi duszy pragnie Hailey. Mimo swojego wizerunku wciąż czuje do niej silne uczucie. Oboje boją się ujawnienia swoich prawdziwych uczuć. Byłam, ciekawa jak się potoczy ich relacja. To, co się tam działo to rollercoaster emocjonalny. „Ice Queen” to nie tylko opowieść o sporcie, ale także o miłości. Idealna dla wszystkich miłośniczek emocjonalnych historii. To lektura, która rozgrzewa serce w zimowe wieczory. Polecam przeczytać. ❤️ ⭐ 9/10
zaczytana_graficzka - awatar zaczytana_graficzka
oceniła na93 miesiące temu
Anioł łez. Podcięte skrzydła Layla Wheldon
Anioł łez. Podcięte skrzydła
Layla Wheldon
"Anioł łez" opowiada historię 17-letniej Diany, która od kilku lat przebywa w rodzinie zastępczej. Dziewczyna jest zamknięta w sobie. W domu, który miał dać jej trochę miłości i bezpieczeństwo dostaje przemoc fizyczną i psychiczną. Dziewczyna ma problem z nawiązywaniem kontaktów z innymi. Jąka się. Jest to spowodowane stresem i niewiarą w siebie. Od jakiegoś czasu wodzi oczami za pewnym chłopakiem niewiele starszym od niej. Kiedy pewnego dnia Daniel ją zauważa i postanawia do niej zagadać Diana jest w euforii i nie wierzy, że taki chłopak zwrócił uwagę akurat na nią. To właśnie ten chłopak powoli zaczął ciągnąć ją ku górze. Nie pozwolił by przepadła w ciemność przez sytuację w domu. Bardzo podobało mi się jak pokazane było zachowanie Diany która doświadczała przemocy. Te sytuację powodowały, że kilka razy wzruszyłam się. Nie mogłam się doczekać momentu kiedy ona uwolni się z tego "piekła". Jednak kiedy to nastąpiło już tak ciekawie nie było. Po 1 dlatego, że zamieszkała w domu chłopaka a jego rodzice od razu nieznajomą przyjęli pod swój dach i traktowali jak swoją. Po 2 więcej zaczęło być wątku mafijnego, który mi tu w ogóle nie pasował. Daniel i jego dobra znajoma zajmowali się mafijnymi sprawami. Strzelanki, narkotyki itd. Było to bardzo naciągnięte. Szkoda, że ta książka nie skupiała się na samej historii Diany i Daniela, którzy razem pokonują wszelkie przeszkody.
Kamiszonek1104_czyta - awatar Kamiszonek1104_czyta
oceniła na84 miesiące temu
Diabły Henderson Martyna Keller
Diabły Henderson
Martyna Keller
Diabły Hendreson Tom 3 Jest to trzeci i ostatni tom, z serii Diabły Nevady. Mercy i Gabriel pod wpływem chwili, biorą ślub w Las Vegas. W stylu, z którego słynie to miasto. I choć nie żałują tej spontanicznej decyzji, to na razie nie planują dzielenia się, tą informacją. Zresztą, teraz ich myśli krążą wokół pojedynku Gabriela, od którego wszystko zależy. Na szczęście mężczyzna wygrywa, co ugruntowuje jego pozycję, w świecie bokserskim. Wydaje się, że małżeństwo im służy. Ale czy na pewno? 🤔 Para zaczyna mieć przed sobą, coraz więcej tajemnic. Mercy nie potrafi odpuścić tego, co wydarzyło się w przeszłości. Co to za wydarzenie? 🤔 Nagle obok Gabriela, pojawia się inna kobieta. Co na to Mercy? 🤔 Małżeństwo jest zbudowane, na dosyć kruchych fundamentach. Czy związek przetrwa? 🤔 W pewnym momencie, w ich małżeństwie pojawia się pierwszy poważny kryzys. Czy uda im sie go przetrwać? 🤔 Na te pytania, odpowiedzi znajdziecie, jeżeli sięgniecie po książkę 📙📖. Z niecierpliwością czekałam, na ostatni finałowy tom serii, o Mercy i Gabrielu. Historia bardzo mi sie podobała. Z każdym tomem autor pisał coraz lepiej. Ten tom czytało mi się szybko i dobrze. Moją uwagę przykuła okładka. Jest troszeczkę inna niż okładki poprzednich tomów. Książka trzyma w niepewności cały czas. Mercy i Gabriel są moimi ulubionymi bohaterami. Podczas czytania targały, mn a przeróżne emocje. Od płaczu, po śmiech. Polecam Wam tę serię 📚 📖 ❤️ . Gratuluję autorce i życzę dalszych sukcesów 📚 ❤️ . Bardzo dziękuję wydawnictwu za egzemplarz ❤️.
patka_i_książki - awatar patka_i_książki
Good Boys Go To Heaven C.S. Riley
Good Boys Go To Heaven
C.S. Riley
Leah Preston, niegdyś pełna życia i radości, po czterech latach wraca do Kalifornii – miejsca, gdzie zmierzy się z bolesną przeszłością i pierwszą miłością, która ją złamała. Teraz chłodna i zamknięta, Leah musi radzić sobie z emocjami, które każdego dnia budzi w niej widok dawnego ukochanego Isaaka i słowami, które nie zostały wypowiedziane przed jej wyjazdem. Good Boys Go to Heaven to książka, która wciąga od pierwszych stron! Autorka po raz kolejny złapała mnie za serduszko umiejętnością tworzenia głębokich, emocjonalnych historii, otaczając historię Leah i Isaaca swoim niezwykle przyjemnym stylem. Historia pełna jest emocji, a autorka tworzy między głównymi bohaterami relację, która przyciąga swoją autentycznością, dynamicznością i intensywnością uczuć. Główna bohaterka, silna i pełna pasji, z determinacją mierzy się z wyzwaniami rzucanymi jej przez los, co czyni ją postacią, której historię chce się śledzić i wyczekiwać tego, jakie zakończenie zostało dla niej napisane. Myślę, że warto też wspomnieć o problematycznych relacjach rodzinnych, które dodają głębi całej opowieści. Temat przemocy psychicznej został tutaj dotknięty w sposób autentyczny i poruszający, pokazując trudne przeżycia naszych bohaterów z wyczuciem i empatią, którą powinno się darować właśnie takim wątkom. Good Boys Go to Heaven to pełna emocji opowieść, którą zdecydowanie polecam każdemu, kto potrzebuje preczytać coś, co pochłonie go na dłużej i wywoła w nim morze uczuć.
Oliwia Potoczna - awatar Oliwia Potoczna
oceniła na81 rok temu
Angry God Julia Brylewska
Angry God
Julia Brylewska
Są książki, które się czyta… i są takie, które się przeżywa. "Angry God" zostawił mnie w stanie, którego nie da się łatwo nazwać ani uporządkować. To nie była komfortowa podróż — raczej emocjonalny rollercoaster, który momentami wręcz wywracał mnie na drugą stronę. Czułam złość. Dużo złości. Takiej, która nie jest powierzchowna, tylko wchodzi pod skórę i zostaje tam na dłużej. Ale obok niej pojawiała się też bezradność, smutek i coś jeszcze — dziwna potrzeba zrozumienia tego, co wydaje się nie do obrony. To jedna z tych historii, które zmuszają do konfrontacji z własnymi granicami empatii. Nie wszystko było dla mnie łatwe do przyjęcia. Były momenty, kiedy chciałam odłożyć tę książkę i po prostu przestać czuć to, co we mnie wywołuje. A jednak wracałam. Bo mimo ciężaru, jaki niesie, jest w niej coś hipnotyzującego. Coś, co każe iść dalej, nawet jeśli emocjonalnie już dawno powiedziało się „dość”. Najbardziej uderzyło mnie to, jak bardzo ta książka gra na skrajnościach. Między światłem a ciemnością, między bólem a potrzebą bliskości. I chyba właśnie dlatego tak trudno się od niej oderwać — bo dotyka miejsc, które zazwyczaj wolimy omijać. Nie jest to historia dla każdego. I zdecydowanie nie jest to lektura „na poprawę humoru”. Ale jeśli ktoś szuka czegoś intensywnego, czegoś, co zostawi ślad — to właśnie to. Ja jeszcze długo nie będę umiała o niej myśleć obojętnie.
ZaczytanaBestia - awatar ZaczytanaBestia
oceniła na88 godzin temu
Gentleman Mańka Smolarczyk
Gentleman
Mańka Smolarczyk
“Gentleman” autorstwa Mańki Smolarczyk to wciągająca powieść, która przenosi czytelnika w świat korporacyjnych intryg, skomplikowanych relacji i nieoczekiwanych zwrotów akcji. Główna bohaterka, 27-letnia Mary-Ann Cooper, to dziennikarka pracująca w dużej korporacji, gdzie jej szefem jest przystojny, ale chłodny i wymagający Bennett. Ich relacja zawodowa jest napięta, a Mary-Ann czuje się niedoceniana i sfrustrowana swoją pracą. Autorka z dużą wprawą kreśli postacie, nadając im głębię i autentyczność. Mary-Ann to kobieta zmagająca się z brakiem asertywności, próbująca sprostać oczekiwaniom otoczenia, podczas gdy Bennett skrywa tajemnice z przeszłości, które kształtują jego surowy charakter. Ich dynamiczna relacja ewoluuje w miarę rozwoju fabuły, ukazując przemiany zachodzące w obu postaciach. Fabuła nabiera tempa, gdy przyjaciółka Mary-Ann, Bonnie, organizuje wspólny wyjazd do Francji, mający na celu zeswatanie jej z przyjacielem narzeczonego. Niespodziewanie okazuje się, że tym przyjacielem jest nie kto inny, jak Bennett. Sytuacja ta prowadzi do serii zabawnych i emocjonujących wydarzeń, które zmuszają bohaterów do konfrontacji z własnymi uczuciami i uprzedzeniami. “Gentleman” to nie tylko romans biurowy, ale także opowieść o osobistym rozwoju, pokonywaniu własnych słabości i odkrywaniu prawdziwego siebie. Mańka Smolarczyk zgrabnie balansuje między humorem a poważniejszymi tematami, tworząc historię, która bawi, wzrusza i skłania do refleksji. Styl pisania autorki jest lekki i przystępny, co sprawia, że książkę czyta się z przyjemnością. Dla miłośników literatury obyczajowej i romansów z dobrze zarysowanymi postaciami oraz interesującą fabułą, “Gentleman” będzie doskonałym wyborem. To historia, która pokazuje, że prawdziwe uczucia mogą kryć się tam, gdzie najmniej się ich spodziewamy. Gorąco polecam!
bookduud - awatar bookduud
Miłość ponad prawem Angelika Łabuda
Miłość ponad prawem
Angelika Łabuda
„Miłość ponad prawem” Angeliki Łabudy to powieść, która łączy w sobie elementy romansu, dramatu obyczajowego i refleksji nad granicami moralności. Autorka stawia czytelnika przed pytaniem, które od wieków pozostaje aktualne: co zrobić, gdy prawo stoi w sprzeczności z uczuciami? Fabuła koncentruje się na relacji dwojga bohaterów uwikłanych w trudne okoliczności, gdzie każdy wybór niesie konsekwencje nie tylko emocjonalne, ale i społeczne. Miłość w tej historii nie jest łatwa ani jednoznaczna – wymaga poświęceń, odwagi i gotowości do poniesienia ceny za własne decyzje. Autorka umiejętnie buduje napięcie, stopniowo odsłaniając motywacje postaci i zmuszając czytelnika do ciągłego przewartościowywania ich ocen. Na szczególną uwagę zasługuje warstwa psychologiczna bohaterów. Angelika Łabuda przedstawia ich w sposób wiarygodny, z całym wachlarzem wątpliwości, lęków i wewnętrznych konfliktów. Dzięki temu czytelnik może łatwo wczuć się w ich sytuację i zrozumieć, dlaczego podejmują tak, a nie inaczej kontrowersyjne decyzje. Styl autorki jest przystępny, a jednocześnie emocjonalny. Dialogi brzmią naturalnie, a opisy nie przytłaczają nadmiarem detali, lecz skutecznie budują atmosferę. Książkę czyta się płynnie, a kolejne rozdziały zachęcają do dalszej lektury. „Miłość ponad prawem” to propozycja dla czytelników, którzy cenią historie o silnych uczuciach, ale oczekują od romansu czegoś więcej niż schematycznej fabuły. To powieść skłaniająca do refleksji nad tym, gdzie przebiega granica między tym, co legalne, a tym, co moralnie słuszne – i czy miłość rzeczywiście potrafi tę granicę przekroczyć.
ksiazka_pachnie_kawa - awatar ksiazka_pachnie_kawa
oceniła na62 miesiące temu

Cytaty z książki Mój crush

Dodaj cytat z książki Mój crush