Grzeczni chłopcy nie kradną staników

Okładka książki Grzeczni chłopcy nie kradną staników autorstwa Lauren Price
2021-11-10
2021-11-10
2019-10-01
Tomasz F. Misiorek
Życie Riley Greene było do bólu normalne. Dziewczyna trzymała się na uboczu i nie była zbyt popularna w szkolnej społeczności. Miała mamę, brata i najlepszą przyjaciółkę — i właściwie było jej z tym dobrze. Jednak ten spokój któregoś dnia został zakłócony. Do pustego domu obok wprowadziła się kobieta z dwójką dzieci. Córeczka była uroczym szkrabem, a syn... cóż. Syn był ponętnym ciachem o kobaltowych oczach i po męsku zarysowanej szczęce.

Riley ucieszyła się z nowego sąsiedztwa, głównie ze względu na mamę, której brakowało towarzystwa do pogaduszek. Co do chłopaka — nie robiła sobie nadziei. W końcu dla przystojniaków od zawsze była przeźroczysta. Tym razem jednak została zauważona, choć raczej nie w taki sposób, jakiego mogłaby sobie życzyć. Alec Wilde, bo tak się nazywał młody sąsiad, włamał się przez okno do pokoju Riley już pierwszej nocy. Ukradł jej stanik, aby wygrać — jak za chwilę wyjaśnił — zakład z kumplami. Nie przypuszczał, że dziewczyna postanowi się odegrać...

I tak zaczęła się wojna podjazdowa. Żadne — ani Riley, ani Alec — nie chciało uznać swojej porażki. Tymczasem w ferworze wzajemnych psikusów zaczęło między nimi iskrzyć. Mimo to zabawa w podchody trwała w najlepsze. Riley zaczęła dostrzegać w Alecu kogoś więcej niż tylko dokuczliwego sąsiada, wiedziała jednak, że nie przebije się przez psoty i dowcipy. Zresztą na nic więcej nie miała szans, prawda?
Nie kradnij staników nowej sąsiadce!

Kup Grzeczni chłopcy nie kradną staników w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Grzeczni chłopcy nie kradną staników

5168 1951

Oceny książki Grzeczni chłopcy nie kradną staników

Opinie i dyskusje o książce Grzeczni chłopcy nie kradną staników

Czy jest jakaś bajka z dzieciństwa, którą po dziś dzień uwielbiacie? U mnie to myszką Miki i mam wiele ubrań z tym motywem 🥰

,,Grzeczni chłopcy nie kradną staników” - Lauren Price

Riley zyskuje nowego sąsiada Aleca, który wprowadza się do domu obok z mamą i młodszą, uroczą siostrą. Kiedy w wyniku przegranego zakładu chłopak kradnie nowej sąsiadce stanik zaczyna się walka o najlepszy psikus i dowcip. Chodzą oni razem do szkoły
i spędzają wspólnie przerwy jednak jednej dziewczynie ich znajomość będzie przeszkadzać. Czy Rally powie najbliższym skrywaną tajemnicę
z przeszłości? Czy “ukrycie się w cieniu" będzie dla niej ważniejsze niż relacja z fajnym chłopakiem?

Pozycja ta leciała u mnie na słuchawkach dosyć krótki czas. Bardzo przyjemna podczas codziennych obowiązków. Jak to typowa młodzieżówka miała kilka uroczych oraz cringowych momentów. Tak ogromna potrzeba odzyskania znoszonego stanika? Bad boy na którego lecą nawet starsze kobiety? 🫣 Najbardziej zadziwiające jest dla mnie przechodzenie do siebie przez okno, chociaż patrząc na amerykańskie realia to może być to prawdopodobne. Czy kiedyś do niej wrócę? Raczej o to ciężko. Ale w formie odmóżdżenia polecam.

Ocena: 7/10 ⭐
Ig: https://www.instagram.com/bookly_mood?igsh=azN1Yjh5ajIwNWVz
Wydawnictwo: beYA

,,Grzeczni chłopcy nie kradną staników” - Lauren Price

Nie powinna mi się podobać, ale podoba.

Nie powinna mi się podobać, ale podoba.

książka w stylu amerykańskiej młodzieży w której każdy musi z każdym... bez szału

666 użytkowników ma tytuł Grzeczni chłopcy nie kradną staników na półkach głównych
135 użytkowników ma tytuł Grzeczni chłopcy nie kradną staników na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Grzeczni chłopcy nie kradną staników

Czytelnicy Grzeczni chłopcy nie kradną staników przeczytali również

Ice Queen Riva Scott
Ice Queen
Riva Scott
🏒⛸️ RECENZJA ⛸️🏒 Cześć, Moliki dziś przychodzę do was z książką „Ice Queen” autorstwa Rivy Scott to emocjonalna powieść, która łączy w sobie pasję do sportu z zawirowaniami relacji. Historia Hailey Queen, młodej gwiazdy jazdy figurowej, jest pełna zawirowań, namiętności i skomplikowanych uczuć. Hailey od lat zmaga się z uczuciami do Tylera Jacksona, który kiedyś był jej partnerem w łyżwiarstwie, a teraz stał się hokeistą. Ich przeszłość, naznaczona miłością, ale także zdradą i tragicznymi wydarzeniami, ukazuje, jak skomplikowane mogą być relacje w świecie sportu. Tyler, który po wydarzeniach z przeszłości stał się nie tylko utalentowanym hokeistą, ale i podrywaczem. W momencie, gdy Hailey zostaje bez partnera do zawodów, Tyler postanawia pomóc jej, mimo że ich relacja jest nie najlepsza. To połączenie nienawiści i miłości dodaje historii intensywności, a ich wspólne treningi stają się nie tylko szansą na sukces, ale także drogą do zrozumienia siebie nawzajem. Powieść jest dobrze napisana, z wyrazistymi postaciami, które przyciągają. Zimowa sceneria i atmosfera idealnie współgrają z uczuciami bohaterów, a ich zmagania na lodzie są metaforą walki z własnymi emocjami. Autorka umiejętnie buduje, napięcie między postaciami. Hailey to postać, która od lat ukrywa swoje uczucia do Tylera, byłego partnera w łyżwiarstwie i zarazem przyjaciela. Mimo że ich drogi się rozeszły, nie potrafi zapomnieć o nim i wciąż odczuwa silną chemię. Zmaga się z wewnętrznymi konfliktami, nie chcąc przyznać się do swoich emocji. Tyler jego osoba mnie intrygowała. Utalentowany hokeista, który przeszedł długą drogę od czasów łyżwiarstwa do stania się bad boyem jednak w głębi duszy pragnie Hailey. Mimo swojego wizerunku wciąż czuje do niej silne uczucie. Oboje boją się ujawnienia swoich prawdziwych uczuć. Byłam, ciekawa jak się potoczy ich relacja. To, co się tam działo to rollercoaster emocjonalny. „Ice Queen” to nie tylko opowieść o sporcie, ale także o miłości. Idealna dla wszystkich miłośniczek emocjonalnych historii. To lektura, która rozgrzewa serce w zimowe wieczory. Polecam przeczytać. ❤️ ⭐ 9/10
zaczytana_graficzka - awatar zaczytana_graficzka
oceniła na93 miesiące temu
Tego nie mogę ci powiedzieć Justyna Sznajder
Tego nie mogę ci powiedzieć
Justyna Sznajder
Zapowiadało się dobrze, ciekawa historia, młodzi bohaterowie i ich problemy, te z przeszłości i te teraźniejsze. Wszystko było fajnie do czasu, gdy akcja książki utknęła w miejscu. Cały czas było o tym samym. Powoli dowiadujemy się o pewnych rzeczach, ale to było takie na siłę trzymanie w napięciu, chociaż może bardziej w niewiedzy. Jeśli chodzi o bohaterów, to w książce występuje ich bardzo niewielu, a większość książki skupia się na głównych bohaterach. Z jednej strony dobrze, a z drugiej to już trochę monotonne. Kuba jest bardzo sympatycznym chłopakiem, który wiele przechodzi w swoim życiu, nie jest mu łatwo i było mi go szkoda. Za to Karolina bardzo tajemnicza, mało mówi o sobie. Na początku nie chce się spotkać, żeby chłopak nie zobaczył jak wygląda. Nie za bardzo ją polubiłam. Pod koniec książki zachowała się bardzo dziwnie, była zła o coś czego nie rozumiałam. No nie, jak dla mnie trochę za bardzo przesadzone. Według mnie książka spodoba się młodszym nastolatkom, chociaż może i starszym przypadnie do gustu. Mi ostatecznie książka się podobała. To historii Kuby byłam najbardziej ciekawa i czekałam do ostatniego rozdziału, jak rozwiąże się jego sytuacja rodzinna. Nie jest to jedna z najlepszych książek jakie czytałam, ale też nie najgorsza. Przez większość lektury nawet się zastanawiałam czy nie dać jej wyższej oceny, ale było jednak za dużo infantylnych i nielogicznych dla mnie sytuacji, żebym oceniła ją na więcej gwiazdek.
Książkazzakładką - awatar Książkazzakładką
ocenił na61 miesiąc temu
Dziewczyna rajdowca Kamila Mikołajczyk
Dziewczyna rajdowca
Kamila Mikołajczyk
Zawsze uwielbiałam oglądać filmy, w których główny bohater brał udział w wyścigach samochodowych, najczęściej były one nielegalne, co tylko podkręcało emocje. Jeśli chodzi o książki, to jest to pierwsza, którą przeczytałam w tej tematyce. Oczywiście czytałam książki o wyścigach, ale to był wątek poboczny, a tutaj jest to główny temat i w dodatku mamy kierowcę F1. Madie Hailwood — siedemnastoletnia dziewczyna kochająca zawrotną prędkość i wyścigi samochodowe, w których bierze udział. Miłość do szybkiej jazdy ma we krwi, w jej rodzinie wszyscy mężczyźni byli kierowcami rajdowymi, więc nic dziwnego, że nastolatka również się ściga. Oprócz wyścigów dziewczyna pracuje w barze wraz ze swoją przyjaciółką Cally. Madie jest szalona i pyskata, nie dopuszcza do siebie zbyt wielu ludzi, bo boi się zranienia. Udaje pewną siebie i niezależną kobietę, ale w środku jest delikatna i wrażliwa. Madeleine mieszka z babcią, która jest rozrywkową staruszką i często zaprasza do siebie swoich znajomych. Na szczęście babcia nie ogranicza Madie, a wręcz sama zachęca ją do spotkań z pewnym przystojniakiem. Bardzo podobała mi się postać Nancy, bo pozostała młoda duchem i cieszyła się życiem bez narzekania na swój wiek. Babcia jest fanką kierowców rajdowych i marzy, aby wnuczka przedłużyła rodzinną tradycję i wyszła za mąż za jednego z nich. Jax Neison — dwudziestojednoletni kierowca Formuły 1 pochodzący z Austin. Mimo młodego wieku wiele osiągnął wszystko to dzięki ciężkiej pracy i dyscyplinie oraz treningom od najmłodszych lat. Nie angażuje się w związki, bo skupił się na swojej karierze i nie chce być tematem plotek, które mogłyby zaszkodzić, zarówno jemu, jak i ojcu. Alexander Neison by mu tego nie darował, jego wizerunek ma być nieskazitelny, chociaż naprawdę daleko mu do takiego. Relacja Madie i Jaxa od początku była szalona i nieprzewidywalna. Napędzała ich adrenalina i przekraczanie prędkości na torze wyścigowym. Dziewczyna przez bardzo długi czas była uparta i nie dopuszczała do siebie Jaxa. „Zawsze bez problemu potrafiłem zachować trzeźwość umysłu i stalowe nerwy, ale przez tę kobietę coraz częściej tracę nad sobą panowanie. Jest niczym zapalnik, który wywołuje we mnie złe emocje, o których istnieniu nie miałem pojęcia”. Czy chłopakowi uda się zburzyć mur, którym otoczyła się Madie? Czy Cally posłucha przyjaciółki i zmieni obiekt swoich westchnień? Czy urodzinowe życzenie Nancy się spełni? Jeśli jesteście ciekawi odpowiedzi na te pytania, to zachęcam Was do przeczytania książki „Dziewczyna rajdowca”. Po raz pierwszy czytałam książkę tej autorki i bardzo mi się ona podobała. Na pewno skuszę się przeczytać drugą część, żeby poznać dalsze losy głównych bohaterów.
bookholik_25 - awatar bookholik_25
Styczniowa letnia noc Mika Modrzyńska
Styczniowa letnia noc
Mika Modrzyńska
„Styczniowa letnia noc” to romans, który pachnie wakacjami, decyzjami podejmowanymi z rozpędu i wolnością, na którą czasem trzeba sobie pozwolić, nawet jeśli trochę wymyka się spod kontroli. Nowy kraj, nowa praca, nowy początek. Zuza ma 24 lata, świeżo zerwane zaręczyny i bilet do Nowej Zelandii. Plan? Zabawa, zwiedzanie, zero zobowiązań. Jednak życie, jak to życie, szybko weryfikuje te założenia 🤭 Mika Modrzyńska przemyca ciekawostki o kraju na drugim końcu świata - od kultury Maorysów, przez ochronę drzew kauri, po anegdoty, które sprawiają, że Nowa Zelandia staje się niemal bohaterem drugiego planu (tak, niebieskie kurczaki naprawdę istnieją 👀). Całość czyta się jak podróż - z piaskiem w butach i słońcem, które świeci… nawet gdy u nas trwa mroźna zima. To także opowieść o spontanicznych decyzjach i życiowych zmianach, o sprawdzaniu siebie w nowej roli w obcym miejscu. Zuza nie jest bohaterką bez skaz - popełnia błędy, ucieka w wygodne półśrodki, czasem woli nie zadawać pytań. Ale właśnie dzięki temu jej droga wypada po ludzku. „Styczniowa letnia noc” jest lekka, przyjemna, zabawna, optymistyczna i słodka, a jednocześnie momentami naprawdę pikantna 🥵. Nieskomplikowana fabularnie, ale turbo urocza - idealna, jeśli chcesz poczuć powiew lata i na kilka godzin przenieść się myślami bardzo daleko od codzienności. A jeśli, tak jak ja, znasz już Mikę Modrzyńską z innych książek, to jej debiut może Cię naprawdę pozytywnie zaskoczyć. Mnie bardzo spodobała się ta odsłona Autorki 😍 💬 A Ty? Skusił(a)byś się na nowy początek na drugim końcu świata?
ksiazkowyczas - awatar ksiazkowyczas
Niemożliwa para Emma Mills
Niemożliwa para
Emma Mills
📑 ,,Niemożliwa para" jest to słodka, przyjemna ksiażka, którą przeczytałam w jeden dzień. Nie spodziewałam się, że będzie ona także super i że aż tak się wciągnę. Muszę się przyznać, że się nawet na jednej scenie popłakałam. Kiedy zaczynała ją myślałam że będzie to dość słaba książka, ale NIE. Nie wiem dlaczego na bookmediah nie rozmawia się o niej a przynajmniej ja niegdy nie widziałam żeby ktoś ją promował. 📑 Claudia była na początku taką cicha szarą myszką, ale gdy zapisuje się do kółka teatralnego wszytko się zmienia. Powiem tak jest to bardzo dobra bohaterka, przez trzy czwarte książki uwielbiałam ją, jednak potem moja sympatia się do niej trochę zmniejszyła. Nie rozumiałam tego dlaczego ona pewnej sprawy dalej nie wyjaśniła, nie powiedziała mu nawet tego czego się dowiedziała. Było to dziwne. 📑 Gideon jest to jeden z największych słodziaków jakich poznałam. Typowy charakter goldena retrievera. Przysięgam uwielbiam go cały sercem. To jak się martwił o swoich przyjaciół i Claudie po prostu WOW. Piękne było to jak nie chciał żeby komukolwiek było przykro, jednak pamiętajcie takie coś może każdego pokonać. 📑 Iris na początku była dla mnie dość dziwną postacią. Wredna samolubna, jednak gdy była jej perspektywa to udało mi się ją zrozumieć. Ogromnie kibicowałam jej i Claudie w przyjaźni. 📑 Podsumowując jest to niesamowita historia o przyjaźni i miłości, która bardzo możliwie rozczuli was jak najsłodszy film romantyczny.ogromnie polecam📑💗
Book_oleksandra_23 - awatar Book_oleksandra_23
ocenił na825 dni temu

Cytaty z książki Grzeczni chłopcy nie kradną staników

Byłam o wiele zbyt leniwa na to, by objaśniać mu swoje procesy myślowe, więc po prostu przewróciłam oczami.

Lauren Price Grzeczni chłopcy nie kradną staników Zobacz więcej

-Wiesz, co sobie myślałem?
-Oświeć mnie.
-Ty i ja jesteśmy jak dwa pośladki- stwierdził.-Choć między nami jest przepaść, trzymamy się razem.

-Wiesz, co sobie myślałem?
-Oświeć mnie.

Rozwiń
Lauren Price Grzeczni chłopcy nie kradną staników Zobacz więcej

Są oni i jestem ja. Oni trzymają się razem, a ja na własne życzenie się wykluczyłam.