Things have gotten worse since we last spoke

Okładka książki Things have gotten worse since we last spoke autora Eric LaRocca, 9781951658120
Okładka książki Things have gotten worse since we last spoke
Eric LaRocca Wydawnictwo: Weirdpunk Books horror
horror
2021-06-01
2021-06-01
angielski
9781951658120

Kup Things have gotten worse since we last spoke w ulubionej księgarnii

Oceny książki Things have gotten worse since we last spoke

OPINIE i DYSKUSJE o książce Things have gotten worse since we last spoke

Mogłaby być dłuższa.

Mogłaby być dłuższa.

👁️ Uwaga!
Książka jest bardzo specyficzna, zawiera elementy mogące wzbudzić brzydzenie, niesmak bądź niepokój. Nie jest odpowiednia dla młodszych czytelników. Ma na celu zszokowanie i jest skierowana do wąskiego grona odbiorców.

👁️ Sięgnęłam po tę książkę, można by rzec, że przez przypadek i... nie wiem co o niej myśleć.

👁️ Jest to książka nie tyle wyjątkowa, co specyficzna, wręcz bardzo. Pierwszym, co rzuca się w oczy, jest styl opisania jej - książka bowiem jest historią wymienianych wiadomości między dwoma kobietami - Agnes i Zoe. Autor prowadzi ją w sposób, który do końca pozostawia nas z pytaniem - czy to wydarzyło się naprawdę?

👁️ Odpowiadając na pytanie - nie. "Things have gotten worse since we last spoke" jest w stu procentach fikcyjna, co jedynie dodaje jej "czegoś". Bowiem jest to historia bardzo brutalna, dosadna i naturalistyczna. Treści w niej niewiele, więcej jest w niej wątków, które trzeba samemu rozwinąć i w tym leży jej zadanie.

👁️ Wiele osób uzna ją za przesadnie "obrzydliwą", czy taką, która ma za zadanie jedynie wzbudzać szok i niechęć, jednak osobiście uważam, że każdy odbierze ją inaczej.

👁️ We mnie, mimo zszokowania i niesmaku, wzbudziła również potrzebę przemyślenia tego, jak w internecie tworzy się relacje oraz tego, co mogło sprawić, by zarówno Agnes, jak i Zoe, stały się takie, jakie się stały.

👁️ Ta książka oprócz ciekawej formy, ma w sobie więcej zaczepów na własne rozmyślania, niż faktycznych zdarzeń, czy opinii autora. Ta książka może być zapalnikiem do swojej własnej refleksji, choć w bardzo "odważnym" i "mocnym" wydaniu.

👁️ Uwaga!

👁️ Jest to książka nie tyle wyjątkowa, co...

Niezłe historyjki na zajęcia z creative writingu na pierwszym roku. Tytułowe opowiadanie jest zdecydowanie najlepsze, wywołuje odruchy wymiotne, zaciekawia. Ale reszta? :/

204 użytkowników ma tytuł Things have gotten worse since we last spoke na półkach głównych
18 użytkowników ma tytuł Things have gotten worse since we last spoke na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Things have gotten worse since we last spoke

Cytaty z książki Things have gotten worse since we last spoke

Dodaj cytat z książki Things have gotten worse since we last spoke