- biznes, finanse
- 2020-03-03
- 2020-03-03
Jeśli tak się składa, że jesteś marketingowym geniuszem, a dodatkowo bardzo empatyczną osobą, to prawdopodobnie nie potrzebujesz tej książki. Nie dziwi Cię, że decyzje zakupowe podejmujemy emocjonalnie, a racjonalne argumenty mają tylko pozwolić nam jako klientom widzieć siebie w dobrym świetle. Wiesz, że najmniejsze niezadowolenie klienta podczas kontaktu z marką może zniszczyć wcześniejsze pozytywne doświadczenia. Wykorzystujesz tę wiedzę w praktyce i nie dopuszczasz do katastrofy ?
Takich osób jest jednak niewiele. Większość z nas potrzebuje wskazówek i narzędzi, by móc w pełni świadomie zaprojektować pozytywne doświadczenie swoich klientów na każdym etapie ich kontaktu z marką. Nie tylko w fazie wyboru, ale i podczas korzystania z produktu czy usługi. Dobra wiadomość: ta książka zawiera te informacje. Zła: by skutecznie je wykorzystać, trzeba będzie zainwestować czas i energię, przeprowadzając cały proces projektowania. I jeszcze jedna dobra wiadomość (nie możemy zakończyć na złej - zgadnij dlaczego): projektowanie doświadczeń to naprawdę świetna zabawa. Jeśli więc chcesz zrozumieć lepiej, co leży u podstaw doświadczeń Twoich klientów i uporządkować te procesy w swojej firmie - kup tę książkę!
Pierwszą strategię komunikacji marki zaprojektowałam zupełnie intuicyjnie, a patrząc z perspektywy lat - również z niewielką "twardą" wiedzą marketingową. Ta strategia była dobra - może nie bardzo dobra, ale naprawdę dobra. Poczułam ogromną satysfakcję, ale także chęć, by dowiedzieć się, jak to wszystko działa w szczegółach, jak się łączy, gdzie są ważne zależności, co z czego wynika. Wtedy zaczęłam się naprawdę solidnie uczyć marketingu i psychologii konsumenta. Skończyłam studia podyplomowe na kierunku strategiczna komunikacja marki na AGH, przeczytałam dziesiątki, jeśli nie setki książek, przesłuchałam wiele wykładów. Dalej się uczę, ale tym, co już wiem, bardzo chętnie się dzielę - ze studentami i słuchaczami, prowadząc szkolenia dotyczące budowania marek i projektowania pozytywnych doświadczeń ich klientów, i z moimi klientami, z którymi współpracuję, pomagając im tworzyć długoterminową, skuteczną komunikację marketingową. Będzie mi miło, jeśli dołączysz do którejś z tych grup.
Katarzyna Wojciechowska
Kup Customer Experience Management. Moc pozytywnych doświadczeń na ścieżce Twojego klienta w ulubionej księgarni
Oceny książki Customer Experience Management. Moc pozytywnych doświadczeń na ścieżce Twojego klienta
30 użytkowników ma tytuł Customer Experience Management. Moc pozytywnych doświadczeń na ścieżce Twojego klienta na półkach głównych- Chcę przeczytać 20
- Marketing 1
- Ebook 1
Cytaty z książki Customer Experience Management. Moc pozytywnych doświadczeń na ścieżce Twojego klienta
Dodaj cytat z książki Customer Experience Management. Moc pozytywnych doświadczeń na ścieżce Twojego klienta
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Customer Experience Management. Moc pozytywnych doświadczeń na ścieżce Twojego klienta
Polecam dla startujących w Customer Experience, mało jest książek układających CXa krok po kroku, w języku polskim. Życzyłabym sobie więcej wizualizacji. Mam drugie wydanie, z niebieską okładką i je też polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZawiodłem się. Pierwsza część książki to jeszcze dość zgrabne uporządkowanie pewnych tematów (chociaż to jak książka jest złożona to straszny bałagan - tabele, wykresy, ramki z tekstem niejednokrotnie wrzucane w środek akapitu, czasami nawet w środek zdania). Druga to już opis procesu, który jednak wydaję się mało praktyczny, średnio innowacyjny, a w dodatku autorka rozpisuje wszystko, jakbyśmy czytali o jakimś rocket science. Mozolna lektura, z kilkoma ciekawszymi momentami.
Zawiodłem się. Pierwsza część książki to jeszcze dość zgrabne uporządkowanie pewnych tematów (chociaż to jak książka jest złożona to straszny bałagan - tabele, wykresy, ramki z tekstem niejednokrotnie wrzucane w środek akapitu, czasami nawet w środek zdania). Druga to już opis procesu, który jednak wydaję się mało praktyczny, średnio innowacyjny, a w dodatku autorka...