Cherub

Inne

Patronaty LC

Książki autora

Oficjalne recenzje i

Zielona Góra nowym punktem na mapie kryminału

1926 456 188

Chyba ta część z trylogii podobała mi się najbardziej. Może troszkę pod koniec spadło tempo ale calokkształt super. Wciągające, pełne emocji ściganie się z czasem.

Naprawdę cudowne zakończenie w wykonaniu Pana Przemysława Piotrowskiego... Książka wciągnęła mnie w dwa wieczory i jedną jazdę pociągiem, dwa dni, tyle trwała ta cudowna przygoda. Struktura nie będę ukrywał typowego kryminału, nie mamy tu wytyczonych nowych ścieżek a raczej stare schematy, jednakże autor w mojej opinii przeprowadził nas przez nie w cudowny sposób, dużo brutalnej akcji, pełne emocji zwroty, trudne wielowątkowe śledztwo i finał którego nie da się przeczytać na parę razy bo wciąga czytelnika jak sidła i nie chcę wypuścić. Tak powinno się pisać kryminały. Dobrze że przygoda Igora Brudnego nie skończyła się na Trylogii :D

Po dwóch pierwszych częściach tej serii zrobiłem sobie dłuższą przerwę. Teraz wróciłem do Brudnego i muszę przyznać, że Cheruba się źle nie czyta, ale nic mnie też w tej pozycji nie urzekło. Dużo drastycznych opisów, trochę przesady, której nie lubię, no i główny bohater, który mnie odrobinę irytuje. Nie wiem czy jeszcze wrócę do Brudnego.

Kolejna książka która meewga mnie wciągnęła od początku! Takich kryminałów oczekuję! Rewelacyjnie się czytało - więc POLECAJKA!

Audiobook

Audiobook

straszne, jakie okropieństwa jeszcze mogą sie zrodzić w głowach psychopatów, osób które wyrosły w niegodnych warunkach, ukształtowanych przez zło i dręczonych przez całe życie, nigdy nie przypuszczałam że ten ciemny brudny świat jest aż tak niewyobrażalnie piekielny. Igor jako jedyny sprawiedliwy po raz kolejny staje się celem i musi podjąć rękawicę

Dużo lepsza od poprzedniej części. Wciągająca fabuła, dobrze wykreowane postaci.

W "Cherubie" przeplatają się perwersyjne, brutalne morderstwa do rozwikłania, których zostaje zaangażowany Igor Brudny, jako komisarz i osoba z przeszłością z sierocińca Hieronimek - wokół, której kręcą się tropy mordercy.
Jest moc i dzieje się....

Jest moc i dzieje się....

Zielonogórscy policjanci znowu mają ręce pełne roboty. Tym razem muszą rozwikłać zagadkę morderstwa nielubianego prokuratora. W śledztwie pomagać im znów będzie nieustraszony warszawski policjant Igor Brudny któremu morderca przysłał pewną wskazówkę.
Na chwilę obecną muszę przyznać że mam dość tej serii, według mnie autor tym razem przeholował ilością trupów, śmierć pewnych osób była zbyteczna. Mam takie wrażenie że ta książka była pisana zbyt szybko i jest momentami niedopracowana.

Bardzo dobra. Jedyne do czego mogłabym się doczepić to do jednej sceny między panią prokurator a Igorem. Niesmaczne .-.

• Przeczytane
  • Chcę przeczytać