Czarolina - 1 - Pewnego dnia zostanę fantastykolożką!

- komiksy
- Czarolina (tom 1)
- Sorceline: Un jour, je serai fantasticologue!
- 2020-09-02
- 2020-09-02
- 48 min.
- 9788328197527
- Maria Mosiewicz
Legendarne stwory, siła magicznych przekleństw oraz poszukiwanie prawdy o samym sobie. Czarolina przybywa na ponurą wyspę Vorn, żeby wziąć udział w letnim kursie na temat istot fantastycznych, czyli kryptyd. Wraz z innymi nastolatkami rozpoczyna naukę pod nadzorem profesora Balzara i tajemniczej Madame C. Wkrótce na wyspie zaczynają się dziać niepokojące rzeczy. Czarolina i jej koleżanka Willa rozpoczynają śledztwo, aby wyjaśnić, co jest przyczyną strasznych zdarzeń, nie przypuszczają jednak, że na każdego uczestnika kursu czyha wielkie niebezpieczeństwo! Przy okazji bohaterka dowie się bardzo ważnych rzeczy o swojej niezwykłej przeszłości. Komiksowa opowieść dla dzieci i młodzieży.
Scenarzystką serii jest Francuzka Sylvia Douyé, współautorka komiksów dla młodzieży („Marie-Lune”, „Girlz”) i popularyzatorka nauki, a rysunki są dziełem włoskiej graficzki Paoli Antisty („Chats!”, „Alix et Arsenou”).
Kup Czarolina - 1 - Pewnego dnia zostanę fantastykolożką! w ulubionej księgarni
Oceny książki Czarolina - 1 - Pewnego dnia zostanę fantastykolożką!
222 użytkowników ma tytuł Czarolina - 1 - Pewnego dnia zostanę fantastykolożką! na półkach głównych- Przeczytane 152
- Komiksy 23
- Komiks 13
- 2021 10
- 2020 5
- 2023 4
- Biblioteka 4
- 2020 3
Tagi i tematy do książki Czarolina - 1 - Pewnego dnia zostanę fantastykolożką!
Cytaty z książki Czarolina - 1 - Pewnego dnia zostanę fantastykolożką!
- Ten gatunek nie może się rozmnażać, bo istnieją tylko samce. Nie ma samic. Rozumiesz, co to oznacza?
- Że nikt nie zawraca samcom gł...
Jest we mnie coś, nad czym nie panuję, a co pod wpływem mojego gniewu przemienia istoty żywe w szklane posągi.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Czarolina - 1 - Pewnego dnia zostanę fantastykolożką!
Bardzo ciekawa historia i przepiękne ilustracje. Wracam do tego komiksu co jakiś czas.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo ciekawy komiks ,super ilustracje i zaskakujące zakończenie. Na pewno wrócę do niego w wolnej chwili. Polecam 😀
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo ciekawy, widzę tutaj wiele nawiązań do innych dzieł kultury. Chętnie bym przeczytała te historię jako zwykłą powieść bo ma naprawdę duży potencjał.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTak po za tematem, widzę podobieństwo między Madame C a Morticią Addams i to, że jest przedstawiona jako wampir jest genialne!
Cringowe, przwidywalne i głupie a jedyne 2 bohaterki które ,,polubiłam" zgineły przez główną bohaterkę samo uwielbienie czaroliny przez WSZYSTKICH jest cholernie głupie a jak były momenty ,,romantyczne" miałam ochotę rzucić tym o ścianę przez to jak nie naturalnie jest to napisane polecam obejrzeć sobie obrazki ale nie czytać tego świństwa
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo fajny komiks dla dzieci. O dziewczynce, która chce zostać specem od magicznych stworzeń. Udaje się do szkoły gdzie ma się uczyć w tym kierunku. Mamy tutaj także wątek kryminalny. Kilka zagadek i zbrodnie do rozwiązania. Piękna kreska. Komiks bardzo dobrze narysowany. Ciekawy i kolorowy. Polecam :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNic dodać, nic ująć, świetny komiks, ciekawa fabuła oraz świetne zwroty akcji. Polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSpodziewałam się, że to będzie taka dziewczyńska wersja Harry'ego Pottera, ale mile się rozczarowałam.
Ładna graficznie, ciekawa fabularnie - czegóż chcieć więcej? :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŁadna graficznie, ciekawa fabularnie - czegóż chcieć więcej? :)
Bardzo ładne ilustracje.
Bardzo ładne ilustracje.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMiła dla oka kreska, wciągająca historia i mityczne stwory.
Miła dla oka kreska, wciągająca historia i mityczne stwory.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo fajny komiks. Ładne ilustracje.
Bardzo fajny komiks. Ładne ilustracje.