LEKSYKON NATURALNYCH SUROWCÓW LECZNICZYCH

- flora i fauna
- 2018-01-01
- 2018-01-01
Leksykon naturalnych surowców leczniczych to zbiór haseł dotyczących podstawowych surowców leczniczych pochodzenia naturalnego, stosowanych w medycynie konwencjonalnej, ajurwedzie i tradycyjnej medycynie chińskiej, powstały w wyniku 25 lat pracy badawczej, zawierający zarówno surowce pochodzenia roślinnego, zwierzęcego, jak i mineralnego.
To pierwsza tego typu publikacja, która w oparciu o opracowania urzędowe i naukowe przedstawia informacje o danym surowcu z punktu widzenia medycyny Zachodu (MZ),ajurwedy (AY) i tradycyjnej medycyny chińskiej (TCM) - najważniejszych systemów medycznych świata.
Konstrukcja każdego hasła pozwala w sposób łatwy i przejrzysty porównywać właściwości surowców leczniczych w celu wyboru najwłaściwszych do terapii konkretnego schorzenia. Informacje dotyczące wykorzystania danego surowca w lecznictwie podano w taki sposób, aby jego właściwości, działanie, wskazania czy przeciwwskazania do stosowania, interakcje, w które może wchodzić oraz sposób dawkowania sąsiadowały ze sobą, zawsze w kolejności: MZ, AY, TCM.
Kup LEKSYKON NATURALNYCH SUROWCÓW LECZNICZYCH w ulubionej księgarni
Oceny książki LEKSYKON NATURALNYCH SUROWCÓW LECZNICZYCH
7 użytkowników ma tytuł LEKSYKON NATURALNYCH SUROWCÓW LECZNICZYCH na półkach głównych- Chcę przeczytać 7
- Rośliny, drzewa 🌲🌳⚘🌷🍀 1
- BIOLOGIA, ZOOLOGIA 🦠🍀🦋🐖 1