LubimyCzytać7
ArtykułyNadciąga Gwiazdozbiór Kryminalny!
LubimyCzytać8
Ku twej wieczności #9

- komiksy
- Ku twej wieczności (tom 9)
- 不滅のあなたへ 9 (Fumetsu no Anata e 9)
- 2020-01-31
- 2020-01-31
- Tomasz Molski
Książę Bon zawsze widział więcej niż inni, przez co uważał się za wszechpotężnego. Lecz jego dar okazuje się przekleństwem, kiedy trafia w ręce wyznawców Kościoła Benetta. Zostaje przez nich zmuszony do podjęcia decyzji, która zaważy na losie zarówno jego samego, jak i najbliższych mu ludzi. Tymczasem Niesio nadal nie zdaje sobie sprawy ze swego potencjału. Ale czy świadomość własnych możliwości nie przyniesie więcej złego niż dobrego?
Oto opowieść o tworzeniu więzi.
Kup Ku twej wieczności #9 w ulubionej księgarnii
Oceny książki Ku twej wieczności #9
64 użytkowników ma tytuł Ku twej wieczności #9 na półkach głównych- Przeczytane 42
- Manga 8
- Mangi 7
- Kotori 3
- Mangi i komiksy 2
- W mojej biblioteczce 1
- Manga, Light Novel 1
Cytaty z książki Ku twej wieczności #9
Są na tym świecie rzeczy, które widać, i takie, które pozostają dla nas niewidoczne. Zrozumienie tego prostego faktu zajęło mi dość dużo czasu...
Rozwiń Zwiń [Bon do Niesia] - Więc straciłeś Uroya, Gugu, Shina, Paronę i Ligarda. naprawdę ich zapomniałeś?
- Nie potrafię sobie przypomnieć.
- Myślałem ze prowadzisz te zapiski właśnie dlatego by nikogo nie zapomnieć.
- Taki był plan ale to na nic. [str. 102-103].
- Nie potrafię sobie przypomnieć.
Rozwiń Zwiń
[Niesio] Źle zrozumiałem słowa mężczyzny w czerni, kiedy powiedział, że potrzebuję świadomości, że coś należy do mnie. Nie chodziło mu o to, że mam uczynić coś "moim", ale że jest już częścią mnie. [str. 182].
Rozwiń Zwiń

OPINIE i DYSKUSJE o książce Ku twej wieczności #9
Niesio jest teraz uważany za przeklętą istotę. Kościół Benetta pokazuje, jak duże ma wpływy. Ten tom jest w pewnym sensie przełomowy, ponieważ Niesiowi udaje się wejść w dialog z Kołatnikiem. Dowiaduje się dzięki temu, jaki jest cel jego przeciwników.
W tej serii jeszcze żaden tom mnie nie znudził, akcja nie zwolniła tempa. Manga wciąż trzyma wysoki poziom.
[współpraca recenzencka]
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNiesio poświęca się nauce tworzenia większych przedmiotów, żeby w niedalekiej przyszłości stanąć do walki z Kołatnikami.
W...
Fabuła zaczęła nabierać tempa. Bardzo się wciągnęłam i zastanawiam się jak to dalej się potoczy. Jestem bardzo zaskoczona zachowaniem Niesia.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJest kolejny świetny tom w końcu w historii widać jakiś większy sens, a główny bohater ma jakiś cel do osiągnięcia. Do tego Wyjaśniony zostaje cel kołatników dzięki, jednemu żyjącemu w ręce Kahaku który staje się "rozmowny". Miom zdaniem tom na poziomie początków serii.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJAK CZŁOWIEK
Chociaż okładka tego tomu „Ku twej wieczności” kojarzy się z jakimś anime, manga Yoshitoki Oimy to w pełni autorskie, nieoparte na niczym dzieło. Dzieło może i nie dla wszystkich, którzy pokochali niezapomniany „Kształt twojego głosu” tej samej autorki, bo eksplorujące zupełnie inne gatunkowe rejony, ale wciąż warte poznania. Choćby tylko dla oszałamiającej szaty graficznej, na wypadek gdybyście nie byli miłośnikami szeroko pojmowanej fantastyki.
Czy bycie wszechpotężnym to dar, czy przekleństwo? Książę Bon zawsze się za takiego uważał, w końcu widział więcej, niż cala reszta. Wszystko mogło być idealnie, gdyby nie trafił w ręce wyznawców Kościoła Benetta. To, co go tam czeka, będzie miało wielki wpływ na niego i najbliższe mu osoby…
Tymczasem dla Niesia nadchodzi czas odkrycia swojego pełnego potencjału. Pytanie czy mu się to uda ustępuje ważniejszemu: czy powinien to robić. Bo odkrycie prawdy o swoich możliwościach może przynieść równie wiele dobrego, co złego…
Całość recenzji na moim blogu: https://ksiazkarniablog.blogspot.com/2020/04/ku-twej-wiecznosci-9-yoshitoki-oima.html
JAK CZŁOWIEK
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toChociaż okładka tego tomu „Ku twej wieczności” kojarzy się z jakimś anime, manga Yoshitoki Oimy to w pełni autorskie, nieoparte na niczym dzieło. Dzieło może i nie dla wszystkich, którzy pokochali niezapomniany „Kształt twojego głosu” tej samej autorki, bo eksplorujące zupełnie inne gatunkowe rejony, ale wciąż warte poznania. Choćby tylko dla oszałamiającej...