Card Captor Sakura #3

Okładka książki Card Captor Sakura #3 autora Mokona Apapa, Satsuki Igarashi, Tsubaki Nekoi, Nanase Ohkawa, 9788380965379
Okładka książki Card Captor Sakura #3
Nanase OhkawaMokona Apapa Wydawnictwo: Waneko Cykl: Card Captor Sakura (tom 3) komiksy
komiksy
Card Captor Sakura (tom 3)
Kādokyaputā Sakura 3
2019-07-10
2019-07-10
Karolina Dwornik

Kup Card Captor Sakura #3 w ulubionej księgarnii

Oceny książki Card Captor Sakura #3

OPINIE i DYSKUSJE o książce Card Captor Sakura #3

Na półkach: , , , ,

Dalej bardzo przyjemnie się to czyta. Nowa nauczycielka sporo miesza a jedna z kart, która również robi niezłe zamieszanie, naprawdę intryguje.
Bardzo dobry tom.

Bardzo dobry tom.

Strona wizualna Card Captor Sakura to czysta nostalgia. Tytuł powstawał w latach 90. i wygląda jak mangi z tamtej epoki. Na dodatek całość jest w bardzo przyjemnym stylu ekipy Clamp. Mamy bardzo przyjemną dla oka oprawę pełną niezwykle dopracowanych rysunków przedstawiających dynamiczne sceny z masą detali. Obok tego pojawiają się zabawne, ale raczej proste ilustracje, które jeszcze bardziej potęgują komediowy aspekt tytułu. Osobiście uwielbiam ten zabieg i cieszę się za każdym razem, gdy pojawia się w jakiejś serii.

Nie wiem co ma w sobie Sakura, ale zawsze za szybko się kończy przy czytaniu. Do tego kreska i te kolorowe arty na początku sprawiają, że mogłabym czytać godzinami.
Mam wrażenie, że akcja coraz bardziej będzie się rozwijać i nowa pani od matematyki zacznie nam mieszać. Jestem też ciekawa kiedy Touya się wszystkiego domyśli, bo chyba niedługo to nastąpi.

WOJNA I MIŁOŚĆ

Chciałem napisać, że „Card Captor Sakura” to jedna z tych mang, które najbardziej spodobały mi się w czasach, kiedy wydawane były w „MangaMixie”, ale tam praktycznie wszystkie tytuły utrzymane były na wysokim poziomie i przy każdym bawiłem się znakomicie. Faktem pozostaje jednak, że „CCS” zostało przerwane w takim momencie, iż żałowałem, że ciąg dalszy nigdy się nie ukazał. Teraz w końcu mogę przeczytać całość i jedno muszę powiedzieć: mimo pewnych zgrzytów, z tomu na tom historia robi się coraz ciekawsza i trudno jest się od niej oderwać.

Uczennica czwartej klasy szkoły podstawowej Sakura Kinamoto nie jest zwykłą dziewczyną. Wyznaczona do odnalezienia wszystkich magicznych kart Clowa, na co dzień zmaga się z niezwykłymi bytami i stara ratować świat. Ale i w jej życiu osobistym nie brakuje problemów, z którymi musi sobie poradzić. Zakochana w koledze brata, robi wszystko, by być jak najbliżej niego, ale i o tę miłość musi walczyć – i to z własnym kolegą z klasy. Na dodatek chłopak ów, Li, jest krewnym Clowa i także poluje na karty, a jakby tego było mało, Sakurę kocha koleżanka.
Te wszystkie zawirowania to jednak jedynie początek tego, z czym dziewczynka musi się zmierzyć. Na horyzoncie pojawia się tajemnicza, obserwująca ją postać, a także… druga Sakura. Jej kopia wdziana jest w różnych miejscach, a na dodatek nieźle rozrabia. Keruś, by pomóc jej w tej sprawie, postanawia nauczyć ją wróżyć z kart Clowa. Co dzięki nim odkryje dziewczynka? I co jeszcze na nią czeka?

Całość recenzji na moim blogu: https://ksiazkarniablog.blogspot.com/2019/08/card-captor-sakura-3-clamp.html

WOJNA I MIŁOŚĆ

Bardzo mi podkręcają te kolorowe arty na początku tomu. A w kreskę mogła bym się wpatrywać godzinami i zachwycać się perfekcją.
U Sakury na spokojnie, nowe karty zdobyte, decyzja podjęta, rywalizacji w miłości ciąg dalszy. Kończy się, że zachęca do zakupu kolejnego tomu, choć mnie nie trzeba.

69 użytkowników ma tytuł Card Captor Sakura #3 na półkach głównych
55 użytkowników ma tytuł Card Captor Sakura #3 na półkach dodatkowych

Okładka książki Cardcaptor Sakura: Clear Card Vol. 1 Mokona Apapa, Satsuki Igarashi, Tsubaki Nekoi, Nanase Ohkawa
Okładka książki Tsubasa Reservoir Chronicle tom 02 Mokona Apapa, Satsuki Igarashi, Tsubaki Nekoi, Nanase Ohkawa
Okładka książki CLAMP COLOR KURO Mokona Apapa, Satsuki Igarashi, Tsubaki Nekoi, Nanase Ohkawa
CLAMP COLOR KURO Mokona Apapa, Satsuki Igarashi, Tsubaki Nekoi, Nanase Ohkawa
Okładka książki Człowiek o wielu twarzach Mokona Apapa, Satsuki Igarashi, Tsubaki Nekoi, Nanase Ohkawa
Okładka książki Tsubasa Reservoir Chronicle tom 01 Mokona Apapa, Satsuki Igarashi, Tsubaki Nekoi, Nanase Ohkawa
Okładka książki Chobits DELUXE tom 04 Mokona Apapa, Satsuki Igarashi, Tsubaki Nekoi, Nanase Ohkawa
Okładka książki Duklyon Mokona Apapa, Satsuki Igarashi, Tsubaki Nekoi, Nanase Ohkawa
Duklyon Mokona Apapa, Satsuki Igarashi, Tsubaki Nekoi, Nanase Ohkawa

Cytaty z książki Card Captor Sakura #3