Saladyn i Ryszard Lwie Serce

Okładka książki Saladyn i Ryszard Lwie Serce autora Zygmunt Similak, Robert Zaręba, 9788365577047
Okładka książki Saladyn i Ryszard Lwie Serce
Robert ZarębaZygmunt Similak Wydawnictwo: Kameleon Cykl: Krucjaty-Ziemia Święta (tom 2) komiksy
komiksy
Krucjaty-Ziemia Święta (tom 2)
2019-03-29
2019-03-29

Kup Saladyn i Ryszard Lwie Serce w ulubionej księgarnii

Oceny książki Saladyn i Ryszard Lwie Serce

OPINIE i DYSKUSJE o książce Saladyn i Ryszard Lwie Serce

Dawno nie czytałam tak źle zrobionego komiksu. To nie jest napisana książka z pomysłem, to tylko przepisane suche infirmacje jak z encyklopedii. I to z licznymi błędami literowymi i historycznymi. Pomyłka w datowaniu 1200 zamiast 1100, serio?
Grafika słaba, szablon komiksu podstawowy.
Ja nie polecam i reszty książek tych autorów nie tykam. Choć czasy ciekawe i wiedza bezcenna.

Grafika słaba, szablon komiksu podstawowy.

KRUCJATY RAZ JESZCZE

Duet Zaręba i Similak powraca z nowym komiksem. Jednocześnie jest to dzieło będące kontynuacją ich całkiem udanej opowieści „Krucjaty: Bóg tak chce!”. Wielkich różnić w stosunku do pierwszej części nie ma, chyba, że pod względem edytorskim, bo tym razem dostajemy album w pełnym kolorze i w twardej oprawie. Komu podobał się więc tamten komiks, tym razem też będzie zadowolony, może nawet bardziej niż wcześniej.

Jest rok 1099. Krucjaty skończyły się zdobyciem przez Krzyżowców Jerozolimy i Ziemia Święta rozdarta została między nowoutworzone państwa chrześcijańskie. Wieści o tym docierają jednak do innych muzułmańskich krajów, a wyznawcy islamu wzywają do świętej wojny. Gdy mudżahedini ruszają do walki by wyprzeć krzyżowców, by wesprzeć chrześcijan wysłane zostają kolejne krucjaty. Szykuje się kolejna rzeź…

Całość recenzji na moim blogu: https://ksiazkarniablog.blogspot.com/2019/04/saladyn-i-ryszard-lwie-serce-robert.html

KRUCJATY RAZ JESZCZE

13 użytkowników ma tytuł Saladyn i Ryszard Lwie Serce na półkach głównych
10 użytkowników ma tytuł Saladyn i Ryszard Lwie Serce na półkach dodatkowych

Okładka książki Korona: Krwawy świt Zygmunt Similak, Robert Zaręba
Korona: Krwawy świt Zygmunt Similak, Robert Zaręba
Okładka książki Zeszyty komiksowe #29: Superkobiety Piotr Burzyński, Edyta Bystroń, Nikodem Cabala, Łukasz Chmielewski, Paweł Chmielewski, Małgorzata Chudziak, Weronika Dobrowolska, Grażyna Fołtyn-Kasprzak (Graza), Paweł Gierczak, Dominika Gracz, Jakub Jankowski, Damian Kaja, Joanna Karpowicz, Sylwia Kaźmierczak, Monika Laprus-Wierzejska, Joanna Mielech, Hubert Możdżeń, Tomasz Niewiadomski, Krzysztof Otorowski, Tomáš Prokůpek, Trina Robbins, Joanna Roszak, Adam Rusek, Marcin Rustecki, Michał Siromski, Dominik Szcześniak, Michał Traczyk, Joachim Tumanowicz, Marek Turek, Megan Uosiu, Renata Wilfling, Dennis Wojda, Robert Zaręba, Przemysław Zawrotny
Okładka książki 100 na 100. Antologia komiksu na stulecie odzyskania niepodległości Katarzyna Babis, Wojciech Bem, Tomasz Biernacki, Wojciech Birek, Jerzy Bralczyk, Krzysztof Budziejewski, Henryk Chmielewski, Paweł Chmielewski, Artur Chochowski, Aleksandra Czubek-Spanowicz, Michal Derlacki, Andrzej Dusiewicz, Daniel Gizicki, Grzegorz Janusz, Maciej Jasiński, Zbigniew Kasprzak (Kas), Przemysław Kłosin, Jerzy Kochanowski, Tomasz Kołodziejczak, Berenika Kołomycka, Andrzej Łaski, Jacek Michalski, Janusz Morbitzer, Tomasz Niewiadomski, Grzegorz Niewiadomy, Paweł Niewiadomy, Andrzej Olaf Nowakowski, Maciej Parowski, Tomasz Piorunowski, Bogusław Polch, Jacek Przybylski, Adam Rusek, Bartosz Sztybor, Jerzy Szyłak, Marek Szyszko, Witold Tkaczyk, Janusz Wyrzykowski, Robert Zaręba, Paweł Zych
Okładka książki Krucjaty: Bóg tak chce! Zygmunt Similak, Robert Zaręba
Krucjaty: Bóg tak chce! Zygmunt Similak, Robert Zaręba
Okładka książki Nędzole Krzysztof Budziejewski, Nikodem Cabala, Patryk Cabała, Artur Chochowski, Paweł Gierczak, Grzegorz Kaczmarczyk, Tomasz Kleszcz, Nicole Komorek, Mariusz Moroz, Łukasz Rydzewski, Mariusz Zabdyr, Robert Zaręba

Okładka książki Morderstwa w Decagon House #2 Yukito Ayatsuji, Hiro Kiyohara
Morderstwa w Decagon House #2 Yukito Ayatsuji, Hiro Kiyohara
Okładka książki Samuraj. Tom 1 Jean-François Di Giorgio, Giorgio Genêt
Samuraj. Tom 1 Jean-François Di Giorgio, Giorgio Genêt
Okładka książki Superman - Action Comics: Supergwiazdy Jason Aaron, Eddy Barrows, Eva De La Cruz, Romulo Fajardo Jr., Gavin Guidry, Rex Lokus, Danny Miki, Inaki Miranda, Patricia Mulvihill, John Ridley, Rainbow Rowell, Gail Simone, John Timms, Cian Tormey, Jonas Trindade, G. Willow Wilson
Okładka książki Sknerus. Smok z Glasgow Joris Chamblain, Walt Disney, Fabrizio Petrossi
Sknerus. Smok z Glasgow Joris Chamblain, Walt Disney, Fabrizio Petrossi
Okładka książki Batman/Superman: World’s Finest: Powrót do świata Kingdom Come Tamra Bonvillain, Dan Mora, Mark Waid

Cytaty z książki Saladyn i Ryszard Lwie Serce

Dodaj cytat z książki Saladyn i Ryszard Lwie Serce