Drapieżcy

- Stracone dusze (tom 3)
- 2019-03-20
- 2019-03-20
Dziewczyna ze szkarłatnym znamieniem na twarzy mieszkała samotnie w domu pod lasem. Nazywali ją córką czarownicy; prześladowali, wyśmiewali i upokarzali. Tamtej nocy, kiedy dopadło ją trzech zwyrodnialców, nie było nikogo, kto mógłby ją uratować. Jej życie zgasło niespostrzeżenie i nikt nie zauważył, że zniknęła… Czas mijał i napastnicy zaczęli się czuć bezkarnie. Ale ktoś jednak odkrył, co się stało. Ktoś, kto zapalił przed jej domem znicz w kształcie serca. Ktoś, komu jej brakowało. Nieco później w miasteczku zdarzyło się coś, co sprawiło, że bestialska zbrodnia wyszła na jaw, a sprawcy zaczęli panikować, tracąc grunt pod nogami. Tamtej nocy, kiedy wdarli się do jej sypialni i zawlekli ją nad pobliskie jezioro, było ich trzech. Kilka dni później zostało już tylko dwóch. Ale czy dopadnie ich ręka sprawiedliwości? I czy zbrodnia, której ofiarą padła dwudziestokilkuletnia Irena Wilczyńska pociągnie za sobą kolejne dramaty? Co zrobią zdesperowani mordercy wiedząc, że lada moment policja zacznie deptać im po piętach? W ”Drapieżcach” ścieżki bohaterów splatają się w łączącą ich dramatyczne losy wspólną historię, a spirala przemocy nakręca się do ostatnich stron. Nikt nie jest całkowicie bez winy, a każdy może paść ofiarą tych, którzy polują nocą – złych ludzi i ich równie podłych zamiarów.
Kup Drapieżcy w ulubionej księgarni
Opinia społeczności
Drapieżcy
Irena Wilczyńska, dziewczyna ze znamieniem na twarzy, zostaje zgwałcona przez trzech sprawców, a następnie zamordowana. Sierżant Hanna Piasecka, Kiciuś, prokurator Nina Morawska to dobrze już znane postacie. Arek przeszedł metamorfozę. Stał się arogancki, zgorzkniały, opryskliwy, oziębły po tragicznej śmierci ojca ponad 4 miesiące wcześniej. Kilka osób dopiero wkracza na scenę. Części przypadła rola głównych bohaterow. Jeremi Jaromirski przeniósł się ze Szczecina do małego nadmorskiego miasteczka, w którym trup ściele się gęsto. Jednotomowymi bohaterami stają się podstarzała prostytutka Paula, "Zielarz", rodzina Chojnackich, czy Maciej Rataj. Jest to kolejny tom, który tak jak poprzednie, trzyma w napięciu od początku do końca. Powieść oceniam wysoko, ale znalazło się w nim kilka urwanych wątków. Miałam wrażenie, że autorka starała się poruszyć trudne tematy, ale zabrakło jej miejsca na zgłębienie. Mam na myśli prostytucję, księdza pedofila, a nawet problem dyskryminacji rasowej. Ukazanie chorych na HIV było kuriozalne. Jakby wcale ich ta informacja nie obeszła. Mam też zarzuty do korekty wydawniczej. Kłuła w oczy odmiana HIV. Pierwszy raz spotkałam się określeniem "zarazić się hifem". Za serce chwyciła piękna scena z białymi różami, które przygotowali uczniowie dla swojej nauczycielki.
Oceny książki Drapieżcy
731 użytkowników ma tytuł Drapieżcy na półkach głównych- Przeczytane 359
- 2019 18
- 2021 6
- Thriller/sensacja/kryminał 4
- 2020 3
- Ebook 3

OPINIE i DYSKUSJE o książce Drapieżcy
Zdecydowanie warto poznać tę powieść, ponieważ to najlepsza część serii. Pełna napięcia, mroku i poczucia niebezpieczeństwa, tworzy niepowtarzalną atmosferę, która sprawia, że nie można się od niej oderwać!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTrzecia część to już zwyczajny kryminał . Trzeba czytać po kolei wszystkie części . Ta część według mnie jest słabsza od poprzednich . Niby jest wszystko co potrzeba w kryminale ale nie ma zaskoczenia a i zakończenie sztampowe . Chyba trochę odpocznę od tego cyklu .
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKolejne spotkanie ze zgniliźną i zbrodnia w małym miasteczku. Inni bohaterowie - zło nadal tak samo wstrząsające.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo klimatyczny tytuł!
Bardzo klimatyczny tytuł!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKlimat tego tytułu jest rewelacyjny - mrok, poczucie zagrożenia, osaczenia! Polecam bo to jest zdecydowanie najlepsza część tej serii!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietna. Kolejny raz nie zawiodłam się na autorce. Jak najbardziej polecam.
Świetna. Kolejny raz nie zawiodłam się na autorce. Jak najbardziej polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo mi się podoba ta seria. Najciekawsze, że autorka nie skupia się na jednej postaci, więc każdy czeka na ciąg dalszy innej historii. Nie jest to zwykły kryminał, gdzie przez cały czas domyślasz się kto jest zły. Wiesz to od początku i obserwujesz całą sytuację zastanawiając się, gdzie morderca popełni błąd. Jedyne co mi przeszkadzało, zamieściłam to w opinii drugiej części, przepadło. Według mnie na plus. Chętnie przeczytam kolejne części.
Bardzo mi się podoba ta seria. Najciekawsze, że autorka nie skupia się na jednej postaci, więc każdy czeka na ciąg dalszy innej historii. Nie jest to zwykły kryminał, gdzie przez cały czas domyślasz się kto jest zły. Wiesz to od początku i obserwujesz całą sytuację zastanawiając się, gdzie morderca popełni błąd. Jedyne co mi przeszkadzało, zamieściłam to w opinii drugiej...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toIrena Wilczyńska, dziewczyna ze znamieniem na twarzy, zostaje zgwałcona przez trzech sprawców, a następnie zamordowana.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSierżant Hanna Piasecka, Kiciuś, prokurator Nina Morawska to dobrze już znane postacie. Arek przeszedł metamorfozę. Stał się arogancki, zgorzkniały, opryskliwy, oziębły po tragicznej śmierci ojca ponad 4 miesiące wcześniej.
Kilka osób dopiero...
Muszę powiedzieć, że książka bardzo mnie wciągnęła.
Muszę powiedzieć, że książka bardzo mnie wciągnęła.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOgólnie do tej pory cały cykl "Martwe dusze" bardzo mi się podoba, na pewno w przyszłości jeszcze wrócę do tych lektur.