Gdzie jest Wally?

32 str. 32 min.
- interaktywne, obrazkowe, edukacyjne
- Gdzie jest Wally (tom 1)
- Where's Wally?
- 2018-01-01
- 2018-01-01
- 32 min.
- Zofia Raczek
Szukajcie legendarnego Walley'ego!
Prawdzia gratka dla detektywów, tropicieli i miłośników wyszukiwanek. Kilkanaście po brzegi wypełnionych ilustracji, nad którymi można spędzić długie godziny. Wally wyrusza w podróż. Zabiera ze sobą potrzebny ekwipunek, a jego śladem idzie całe mnóstwo widowiskowych postaci. Znajdziesz to wszystko na każdym obrazku?
Raz, dwa, trzy, szukaj!
(A kiedy już wszystko wypatrzysz, zajrzyj na koniec książki – jest tam lista dodatkowych szczegółów do wyszukania. Miłej zabawy!)
Kup Gdzie jest Wally? w ulubionej księgarni
Oceny książki Gdzie jest Wally?
56 użytkowników ma tytuł Gdzie jest Wally? na półkach głównych- Przeczytane 29
- Kulturoznawstwo 1
- Serie 1
- BMW 1
- Komiks 1
- Dzieciństwo 1
- 2025 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Gdzie jest Wally?
„Gdzie jest Wally?” to kultowa książeczka dla dzieci, która od lat dostarcza zabawy najmłodszym. Na pierwszy rzut oka może wydawać się prostą pozycją, ale kryje w sobie mnóstwo wyzwań. Na każdej stronie znajdujemy bogato ilustrowane, pełne szczegółów obrazki, które stanowią prawdziwe pole do popisu dla małych detektywów. Zadaniem czytelnika jest odnalezienie Wally’ego – chłopca w charakterystycznej biało-czerwonej bluzie i okularach – ukrytego pośród tłumu postaci i detali.
Zaletą książki jest jej umiejętność rozwijania spostrzegawczości i koncentracji. Młodzi czytelnicy ćwiczą cierpliwość, przeszukując każdy zakamarek obrazka, aby znaleźć ukrytą postać. To świetne ćwiczenie na rozwój uwagi i skupienia, które może przyciągnąć dzieci na dłużej niż typowe książeczki do czytania. Ilustracje są niezwykle barwne i pełne humoru – na każdej stronie można odkryć małe, zabawne scenki, które czynią poszukiwania jeszcze bardziej interesującymi. Z początku zadanie może wydawać się trudne, ale to właśnie ta trudność stanowi urok książki. Dzieci zaczynają rozpoznawać wzorce, uczą się wyłapywać szczegóły i coraz szybciej lokalizują Wally’ego. „Gdzie jest Wally?” to także świetna książka do wspólnego spędzania czasu. W miarę jak dzieci nabierają wprawy, wyzwanie staje się dla nich coraz bardziej satysfakcjonujące, co pozwala im rozwijać pewność siebie.
Dzięki swojemu uniwersalnemu formatowi książka jest idealna nie tylko dla młodszych, ale także dla starszych dzieci, które chcą na chwilę powrócić do beztroskiej zabawy z dzieciństwa. Polecam ją każdemu, kto szuka oryginalnej i edukacyjnej formy rozrywki.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDla dzieci lubiących wyszukiwać różne rzeczy bardzo ciekawa pozycja, jest sporo rzeczy do odnalezienia, a i na każdej stronie dzieje się coś ciekawego i śmiesznego. Dzieci 3 i 5 regularnie wracają doi tej pozycji a mam ją od ponad roku.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKlasyka. Któż nie zna Wally? Ale kto wie gdzie on jest? Kolorowa, w większym formacie, a do tego z dodatkowymi pytaniami/zadaniami. Myślę, że tej książki nie trzeba nikomu przedstawiać ani rekomendować. Świetna na prezent zarówno dla dziecka jak i osoby dorosłej. Jedyny minus to mała ilość stron ponieważ chciałoby się więcej i więcej. To wciąga!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTa seria zagościła dopiero niedawno w naszej dziecięcej biblioteczce. Jest naprawdę ciekawa, opiera się głównie na wyszukiwaniu bohaterów, a to niezwykła frajda dla dzieci! Jednak dla nas jeszcze trochę za wcześnie, ponieważ nie ma szans żeby mój synek w takim natłoku postaci odnalazł Wally'ego. Sama mam z tym problem.
Polecam rozpocząć przygodę z Wally'm dla starszych dzieci. Napewno spodoba im się szukanie bohaterów i zajmie im to trochę czasu. Pewnie ciężko będzie im się oderwać zanim nie odnajdą poszczególnych postaci.
Polecam💙
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPolecam rozpocząć przygodę z Wally'm dla starszych...
To, ile Wally dał mi radości - trudno opisać. Bardzo go lubiłam "szukać". Świetne ilustracje, pełne zdarzeń, osób, dziwności w naturalności i szaleństwa rozpalającego wyobraźnię! MASA SZCZEGÓŁÓW, które przyciągają i nie pozwalają się znudzić.
Mama przyniosła mi Wallyego z biblioteki i byłam uradowana WIELCE. Dobrze mi się kojarzy i już zawsze będzie. Przednia zabawa dla małego i dużego. Polecam.
8/10
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMama przyniosła mi Wallyego z biblioteki i byłam uradowana WIELCE. Dobrze mi się kojarzy i już zawsze będzie. Przednia zabawa dla...