Łapy precz od żartów

- reportaż
- 2018-10-17
- 2018-10-17
Przygotujcie się na mieszankę czarnego humoru, jadowitej ironii, wszelkich sprośności, łamanie granic smaku i przyzwoitości.
Stramik i Giza robią streaming z rzeczywistości co dwie doby. Jeden jest anarchistą i abnegatem, testującym wszystkie dostępne i te mniej dostępne na rynku używki. Uderza w świętości, bo to pobudza intelekt. Drugi tłumaczy i tonuje – i choć jest równie ironiczny, to jednak najwyżej stawia rodzinę i dzieci. Sceniczny duet doskonały i mieszanka wybuchowa na papierze.
Geje, aborcja, eutanazja. Rasizm, szowinizm i celebryci. Narkotyki, głupota polityków, medialne kompromitacje. Życiowa beznadziejność, sceniczna sprzedajność i permanentne niewyspanie. Nędza social mediów, celebrytoza w oparach mefedronu i satyryczne know-how. Kerouac, Palahniuk, Hunter S. Thompson i Paulo Coelho. Netflix, serialoza, hotelowy kac i patostreaming. Palce lizać!
Nie ma tabu, nie ma granic – łapy precz od żartów!
Nie ma tabu, nie ma granic – łapy precz od żartów!
Kup Łapy precz od żartów w ulubionej księgarniPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki Łapy precz od żartów
760 użytkowników ma tytuł Łapy precz od żartów na półkach głównych- Przeczytane 492
- 2018 14
- 2019 14
- 2020 6
- Ebook 4
- 2021 4

Opinie i dyskusje o książce Łapy precz od żartów
Bardzo fajnie się czyta. Super rozmowy, przemyślenia. Polecam
Bardzo fajnie się czyta. Super rozmowy, przemyślenia. Polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDobrze napisane z poczuciem humoru.
Dobrze napisane z poczuciem humoru.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toStrata czasu 🙄
Ale Stramik...sam sobie zaprzecza, wszystko i wszystkich ocenia, atakuje wiele żartów. Tylko kilka fajnych zdań, tylko parę myśli, z którymi się zgadzam.
Strata czasu 🙄
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toGizę da się czytać, miało nie być śmiesznie, a jednak kilka razy zaśmiałam się w głos 😁
Średniawka.
Średniawka.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTylko utwierdziłem się w przekonaniu, że Abelard Giza kozakiem stand-upu jest, choć czystego śmieszkowania w tej książce jest jak na lekarstwo. Bo to nie o tym, nie o tym... A o czym? O życiu, śmierci, miłości, rodzicielstwie, życiu w trasie, szowinizmach, rasizmach i komikach. Między innymi. Podane w formie maili wymienianych między Abelardem i Jackiem Stramikiem, też stand-uperem. Czyta się to dobrze, chwilami bardzo dobrze i do takiego odbioru nawet nie trzeba być psychofanem stand-upu. Wiem, co piszę... W każdym razie: pana Gizę jadłbym czytelniczymi łyżkami. Czyli już szukam jego innych książek...
Tylko utwierdziłem się w przekonaniu, że Abelard Giza kozakiem stand-upu jest, choć czystego śmieszkowania w tej książce jest jak na lekarstwo. Bo to nie o tym, nie o tym... A o czym? O życiu, śmierci, miłości, rodzicielstwie, życiu w trasie, szowinizmach, rasizmach i komikach. Między innymi. Podane w formie maili wymienianych między Abelardem i Jackiem Stramikiem, też...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFaktycznie rację miała żona Gizy.
Faktycznie rację miała żona Gizy.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZwykłe przemyślenia, zwykłych ludzi.
Zwykłe przemyślenia, zwykłych ludzi.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to“Od siedemdziesięciu pięciu mejli pierdolimy i ferujemy wyroki. Ustawiamy świat według własnych kryteriów i przybijamy sobie mentalną piątkę za każdym razem, kiedy wbijemy szpilę komuś na świeczniku”.
Taki słaby stand up o stand up-ie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTaki słaby stand up o stand up-ie.
Spodziewałam się czeko innego.
Spodziewałam się czeko innego.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzede wszystkim opis na okładce książki wprowadza w błąd, nie ma tu ironii ani czarnego humoru. Mamy tu rozmowę dwóch ludzi, Gizy, którego tok rozumowania mi się podoba i Stramika... Ten drugi jest głównym powodem tak niskiej oceny tej książki. Schemat maila od niego wygląda tak: ćpanie, stand-up, samobójstwo, cytat ze znanej osoby. To chyba miało być cyniczne i dekadenckie ale w rzeczywistości jest puste, smutne i zaburzone. Kiedy Giza porusza jakiś ciekawy temat, to jego rozmówca ucina go argumentując, że to wszystko nie ma sensu i wraca do swojej mantry. Wydaje mi się, że w ten sposób Stramik woła o pomoc. Pomoc jednak nie nadeszła. Złożeniem książki miało być zderzenie różnych poglądów, a wyszła rozmowa mistrza Abelarda że śmiercią (najlepiej z przećpania).
Przede wszystkim opis na okładce książki wprowadza w błąd, nie ma tu ironii ani czarnego humoru. Mamy tu rozmowę dwóch ludzi, Gizy, którego tok rozumowania mi się podoba i Stramika... Ten drugi jest głównym powodem tak niskiej oceny tej książki. Schemat maila od niego wygląda tak: ćpanie, stand-up, samobójstwo, cytat ze znanej osoby. To chyba miało być cyniczne i...