Niemiecki od rana do wieczora

Okładka książki Niemiecki od rana do wieczora autora Agnieszka Drummer, Agnieszka Sochal, Przemysław Wolski, 9788375618518
Okładka książki Niemiecki od rana do wieczora
Agnieszka DrummerAgnieszka Sochal Wydawnictwo: Poltext językoznawstwo, nauka o literaturze
językoznawstwo, nauka o literaturze
Niemiecki od rana do wieczora
2018-03-23
2018-03-23

Kup Niemiecki od rana do wieczora w ulubionej księgarnii

Oceny książki Niemiecki od rana do wieczora

OPINIE i DYSKUSJE o książce Niemiecki od rana do wieczora

Z tą książką nie da się dobrze pracować. Z chęcią dałabym więcej gwiazdek, gdyby nie męczące nagrania do dialogów. Za każdym razem lektorzy mówią nam kto wypowiada dialog, jest to strasznie irytujące zwłaszcza, gdy rozmowa jest krótka albo jakaś wypowiedź.

Przykład:
THOMAS: Hallo, Kinder!
MAX: Papa!
KLARA: Hallo, Papa!
Zamiast skupić się na treści, to słyszę Klara to, Max tamto itd. Ja się pytam po co? Przecież z kontekstu można wyciągnąć, kto co mówi, a jeśli się nie da to wystarczy sprawdzić w książce.

Przykład:
THOMAS: Hallo, Kinder!
MAX: Papa!
KLARA: Hallo, Papa!
Zamiast skupić się na treści, to słyszę Klara to, Max...

18 użytkowników ma tytuł Niemiecki od rana do wieczora na półkach głównych
10 użytkowników ma tytuł Niemiecki od rana do wieczora na półkach dodatkowych

Okładka książki 144 najważniejsze niemieckie przymiotniki Agnieszka Drummer, Marzena Guzowska-Ługin
Okładka książki Deutsch through English. Niemiecki dla znających angielski Mateusz Chrostek, Agnieszka Drummer
Okładka książki 144 najważniejsze niemieckie rzeczowniki Agnieszka Drummer, Agnieszka Sochal
144 najważniejsze niemieckie rzeczowniki Agnieszka Drummer, Agnieszka Sochal
Okładka książki Przewodnik berliński: Spacerem po języku niemieckim Agnieszka Drummer, Marzena Guzowska-Ługin
Okładka książki Niemiecki dla leniwych Agnieszka Drummer, Monika Drummer
Niemiecki dla leniwych Agnieszka Drummer, Monika Drummer
Okładka książki Niemiecki. Na cudzych błędach nauczysz się najlepiej Agnieszka Drummer, Małgorzata Grabowska
Agnieszka Drummer
Agnieszka Drummer
Urodziłam się w Warszawie, gdzie w 1986 roku zdałam maturę. Niedługo potem wyjechałam na stałe do Niemiec. W 1993 roku skończyłam tam studia i zostałam tłumaczką przysięgłą języków niemieckiego i rosyjskiego. W Warszawie ukończyłam dodatkowo zaocznie magisterskie studia pedagogiczne o specjalności „Edukacja medialna i technologie informacyjne”. Obecnie piszę pracę doktorską na Uniwersytecie Warszawskim. Językami obcymi interesowałam się odkąd pamiętam, w szkole podstawowej zaczęłam uczyć się angielskiego (wtedy obowiązkowy był tylko rosyjski...),którego do matury udało mi się nauczyć tak, że dorabiałam sobie dorywczo jako tłumaczka. Naukę niemieckiego rozpoczęłam dopiero w szkole średniej, również nadobowiązkowo oprócz rosyjskiego i angielskiego. Odkąd przeprowadziłam się do Niemiec uczyłam Niemców języka polskiego, a po ukończeniu studiów zaczęłam też uczyć obcokrajowców niemieckiego. Wykładałam m.in. na Volkshochschule (Uniwersytecie Ludowym),w Instytucie Kultury Polskiej w Berlinie i różnych berlińskich szkołach językowych. Potem przez kilka lat prowadziłam w Berlinie i w Lipsku własną szkołę językową specjalizującą się w nauczaniu polskiego Niemców oraz niemieckiego Polaków. Współpracowałam przy tym m.in. z Ambasadą Polski w Berlinie. Od początku obecnego stulecia prawie całkowicie przeszłam na nauczanie online. W sumie spędziłam w Niemczech ponad 25 lat z 3-letnią przerwą na zamieszkanie w Londynie (2007-2010). Od niedawna mieszkam znowu w Warszawie, wykładałam tu też język niemiecki w Akademii Finansów i Biznesu Vistula. Dotychczas ukazało się już ponad dwadzieścia podręczników i kursów mojego autorstwa. Jestem również autorką bardzo obszernego autorskiego kursu języka niemieckiego online Metoda Agnieszki Drummer.

Okładka książki Muminki: drzwi są zawsze otwarte Marzena Bomanowska, Hanna Dymel-Trzebiatowska, Leszek Karczewski, Anna Michalska, Katarzyna Piętka, Jarosław Płuciennik, Monika Talarczyk, Wojciech Woźniak, Izumi Yoshida, Mikołaj rajkowski, Zuzanna woźniak-Keppe
Okładka książki Pan Samochodzik i… Marcin Hlebionek, Rafał Moczkodan
Pan Samochodzik i… Marcin Hlebionek, Rafał Moczkodan
Okładka książki Cukier na języku. Rozmowy o cukrzycy Jerzy Bralczyk, Leszek Czupryniak, Artur Mamcarz
Okładka książki Planer redaktora #1 Tomasz Karpowicz, Elżbieta Sokołowska
Planer redaktora #1 Tomasz Karpowicz, Elżbieta Sokołowska

Cytaty z książki Niemiecki od rana do wieczora

Dodaj cytat z książki Niemiecki od rana do wieczora