Słodkie rozkosze

- 2018-02-12
- 2018-02-12
- 2014-05-13
- Katarzyna Krawczyk
Kiedy trzy przyjaciółki poznają w Las Vegas trzech superatrakcyjnych mężczyzn, wszystko może się zdarzyć...
Autorki bestsellerowej serii "Piękny drań" zaczynają zupełnie nową opowieść o przyjaźni, miłości i pożądaniu. Mia uważała dotąd, że bohaterem jednonocnej przygody nie powinna być osoba będąca akurat pod ręką lub niewiarygodnie przekonująca, lub też po prostu ktoś, kogo straty będzie się potem żałowało. W każdym razie nie powinno to dotyczyć kogoś takiego jak on. Ale po szalonym weekendzie w Las Vegas, będącym uczczeniem zakończenia studiów, przerażona czekającą ją przyszłością Mia Holland podejmuje najbardziej wariacką decyzję w życiu: jedzie za Anselem Guillaumem — bohaterem jej słodkiego, rozpustnego romansu — na lato do Francji, żeby… się pobawić. Kiedy pod prowokacyjnymi maskami, jakie para przybiera, zaczynają się rozwijać uczucia, a chwilowe słodkie rozkosze zaczynają przeradzać się w rzeczywistość, Mia będzie musiała zdecydować, czy chce kontynuować życie tam, gdzie wszystko zostawiła i gdzie czuła się nie na miejscu, czy właśnie w nowym miejscu oddalonym od starego o lata świetlne.
“Zmysłowa, słodka, błyskotliwa opowieść. Każde słowo było skarbem” - Sylvia Day, autorka Obudzonych pragnień.
Kup Słodkie rozkosze w ulubionej księgarniPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki Słodkie rozkosze
1673 użytkowników ma tytuł Słodkie rozkosze na półkach głównych- Przeczytane 1 017
- 2018 72
- 2019 15
- 2020 13
- Ebook 12
- Romans 11

OPINIE i DYSKUSJE o książce Słodkie rozkosze
Interesujący romans.
Interesujący romans.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to28.03.2018 – data pierwszego przeczytania. Ocena 9/10.
Ta seria od lat znajdowała się wysoko na mojej liście do przeczytania. Pierwszy tom przeczytałam prawie 8 lat temu, niedługo po jego polskiej premierze, kiedy wydanie pozostałych tomów było dopiero w planach. Z czasem kolejne tomy pojawiały się na rynku, ale trochę mi to umykało, trochę brak dostępności utrudnił czytanie i tak o to nigdy po kolejne części nie sięgnęłam. Mimo że od paru lat wszystkie tomy dumnie stoją na mojej półce, to dalej nie było odpowiedniego momentu. No i doszłam do tego momentu w którym żeby przeczytać kolejne tomy powtórnie przeczytać trzeba ten pierwszy.
Christina Lauren od dawna znajduje w moim sercu szczególne miejsce. „Piękny Drań” kupił mnie w całości ale od jego przeczytania minęły lata. I kiedy to były książki zdominowane seksem, tak teraz ten autorski duet poszedł jednak w stronę większego romantyzmu, a ich książki nie są przesiąknięte tak seksem jak kiedyś. I zdecydowanie kocham te nowe książki miłością wielką, bo sama już dawno odeszłam od typowej erotyki na rzecz romantyzmu. Zresztą to chyba widać po wielu autorkach i książkach. Moment dominacji erotyki minął, na rzecz książek które są pikantne, ale nie zdominowane fizycznością. A w przypadku „Słodkich rozkoszy” można powiedzieć że znowu wracamy do korzeni i robi się dziwnie.
Niby wiedziałam, niby pamiętałam, a i tak zaskoczyła mnie ilość scen łóżkowych. Zdominowały one całą historię, bo ewidentnie autorki fizycznością zastępowały wszystko. W tej opowieści jest mało treści właściwej, bo tak naprawdę nie dzieje się nic, poza budowaniem relacji, opartej na miłości fizycznej. Postacie są trochę odklejone od rzeczywistości, a poza tym brak jakiejkolwiek akcji, zostają nam tylko rozważania Mii i Ansel który poza scenami erotycznymi praktycznie niknie. Cała intryga też na nic, bo mimo iż z poprzedniego czytania nie pamiętałam nic, od razu złapałam kto jest kim i w czym będzie problem.
Sama ze sobą walczę jak ocenić tę książkę, bo kompletnie nie mam na to pomysłu. Niby podobała mi się, mam duży sentyment, ale jednak jestem trochę zdegustowana całą fabułą (albo trochę jej brakiem). Zakończenie też średnio spełniło moje oczekiwania. Bardziej z sentymentu i poprzedniej oceny 7/10.
28.03.2018 – data pierwszego przeczytania. Ocena 9/10.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTa seria od lat znajdowała się wysoko na mojej liście do przeczytania. Pierwszy tom przeczytałam prawie 8 lat temu, niedługo po jego polskiej premierze, kiedy wydanie pozostałych tomów było dopiero w planach. Z czasem kolejne tomy pojawiały się na rynku, ale trochę mi to umykało, trochę brak dostępności utrudnił...
1. Idealnie pikantny
2. Zabawny
3. Autorka nie zapomniała że romans jest ciekawy gdy jest osadzony w ciekawej historii
Małżeństwo w Vegas z nieznajomym? To się może zdarzyć. Ale czy jest możliwe żeby związek budowany od takiego początku miał szanse na przetrwanie? Historia poprowadzona w ciekawy i nietuzinkowy sposób.
1. Idealnie pikantny
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to2. Zabawny
Fantastyczna.
Fantastyczna.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSŁODKIE ROZKOSZE
To opowieść o przyjaźni, miłości i pożądaniu....
Szalona impreza na zakończenie studiów w Vegas? Czemu nie.. Mia Holnd, która jest zestresowana swoją przyszłością podejmuje bardzo szaloną decyzje i jedzie na lato do Francji za Anselem, z którym spędza tylko jedną noc. Co takiego stało się jeszcze tej nocy?
Czy lato w Paryżu wystarczy by wywrócić swoje życie do góry nogami?
Czy też wróci do starego życia, w którym to czuła się obco jak kosmita?
Cóż mogę powiedzieć - polecam! To bardzo ciekawa, romantyczna i bardzo gorąca historia. Nie wszystko co dzieje się w Vegas - zostaje w Vegas ;-)
SŁODKIE ROZKOSZE
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo opowieść o przyjaźni, miłości i pożądaniu....
Czy lato w Paryżu wystarczy by wywrócić swoje życie...
Tej powieści akurat nie polecam choć czytałam inne książki tej autorki. ta powieść jest za bardzo skupiona na tej dwójce Mia i Ansel. Momentami męczyłam się czytając ich.
Mnie się nie spodobała.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMnie się nie spodobała.
Gdyby uciąć połowę scen łóżkowych i dodać trochę więcej rozmów, byłaby super książka.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie jest to najlepsza książka tych autorek przez przeładowanie scen łóżkowych, ale sam romans mi się podobał, motyw miłość od pierwszego wejrzenia. Zakończenie też fajne, bez zbytnich dram co bardzo często się zdarza w romansach, co prawda lubię to, ale fajnie przeczytać coś inaczej ;)
Książka opowiada o prawdziwej przyjaźni trzech studentek świętujących w Las Vegas ukończenie studiów. Co tam się działo:).Dziewczyny szalały. Alkohol, zabawa, towarzystwo trzech facetów - mega ciacha, seks, zapomnienie, no i jak Vegas to i ślub. Cóż, po każdej nocy nastaje dzień a z nim kac, luki w pamięci..... powrót do domu. I co teraz? Czy zawsze co w Vegas zostaje w Vegas? Kiedy i czy w ogóle tytułowe słodkie rozkosze przemienią się w miłość? Jest jeszcze Paryż i co w nim? Mega dużo seksu, wzajemne odgadywanie i spełnianie wzajemnych fantazji...
Dla mnie 7/10
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka bardzo przyjemna. Szybko się ją czyta i jest strasznie urocza. Coś w szczególności dla fanów erotyki.🥵
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMało realistyczna, przewidywalna ale wciąż dobrze się czyta. Dla mnie to taki przerywnik na jeden wieczór od gatunków po które zazwyczaj sięgam.