Kochanka księcia

Okładka książki Kochanka księcia autora Geneva Lee, 9788365601841
Okładka książki Kochanka księcia
Geneva Lee Wydawnictwo: Wydawnictwo Kobiece Cykl: ROYALS (tom 1) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
ROYALS (tom 1)
Command Me
2018-03-07
2018-03-07
2016-01-18
Monika Pianowska

Kup Kochanka księcia w ulubionej księgarnii

Oceny książki Kochanka księcia

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kochanka księcia

„Nikt nie ro­zu­miał, że gło­dze­nie się nie za­wsze było kwe­stią wy­bo­ru. Jako do­ro­sła osoba w stre­sie po pro­stu cza­sa­mi za­po­mi­na­łam jeść. Je­dze­nie sta­wa­ło się mniej ważne niż inne rze­czy. Pro­blem w tym, że ta przy­pa­dłość wy­ro­sła ze zgni­łych ko­rze­ni”.
Pierwszy erotyk i seria erotyczna, którą przeczytałam kilka lat temu. Nadal jest w moim sercu. Z okazji walentynek zrobiłam sobie reread... Clara na przyjęciu z okazji ukończenia studiów spotyka mężczyznę o demonicznym spojrzeniu, a raczej ochrzania. A następnego dnia okazuję się, że jest to Alexander Cambridge, wygnany następca tronu. A on proponuje jej układ; w którym ona zostanie jego sekretną kochanką. Czy utrzymają swoją relację w tajemnicy? Czy połączy ich coś więcej?
„Trwa­li­śmy tak bez ruchu sple­ce­ni ze sobą wspól­nym bólem i po­łą­cze­ni nie­wy­po­wie­dzia­ną na głos obiet­ni­cą. By­li­śmy bez­bron­ni, nadzy i wy­sta­wie­ni na nie­bez­pie­czeń­stwa, któ­rym tylko razem mo­gli­śmy sta­wić czoła”.
Po raz kolejny od początku czytam tę trylogię i nie żałuję. Bo u nas zostały wydane tylko trzy części, a za granicą jest znacznie więcej. Mam do niej wielki sentyment. Clara jest silną i wrażliwą bohaterką, która nie chce żyć na garnuszku rodziców. Ma również cięty język więc nic dziwnego, że znalazłyśmy wspólny. Alexander to bad boy i książę, który jest pożądanym kawalerem na całym świecie. Ma za sobą traumatyczną przeszłość taj jak Clara. Oboje są poranieni, a blizny nie zawsze widać gołym okiem. Kocham tę dwójkę całym sercem, ponieważ walczą ze swoimi demonami przeszłości, chociaż nie wiem, czy nie bardziej główny bohater. Rodzina królewska jest pokazana jako podła, arogancka i nie przychylnie nastawiona do społeczeństwa spoza ich kręgu i z wyższych sfer. Z kilkoma wyjątkami. Geneva Lee oprósz zakazanego romansu, współczesnej wersji Kopciuszka i bdsm, porusza tematykę zaburzeń odżywiania i radzenia sobie z traumą.
„Kochanka Księcia” już chyba zostanie w moim sercu na zawsze. A Alexander Cambridge to mój pierwszy książkowy mąż. Oczywiście chcę przeczytać dalsze części po angielsku, które są o Anabelle, potem znów o Alexandrze i Clarze a jakiś czas temu wyszła o Loli, młodszej siostrze Clary.

#kochankaksięcia
#theroyals #commandme
#clarabishop
#akexandercambridge

Krótka historia w dosyć sporej części zawierająca sceny seksu. Stereotypowy erotyk, ubrany w historię rodziny królewskiej. Niesamowicie przystojny książę, seksowna kochanka, chcemy być razem, ale nie możemy, więcej dramatów. Do tego trochę BDSM i traum z przeszłości i toksyczna eksdziewczyna. Chyba można to nazwać kolejnym odpowiednikiem Greya w skróconej królewskiej formie.

Słaba, tylko o jednym. Trzeba lubić tego typu książki. Pomysł jakby zaczerpnięty momentami z Greya tylko niektóre rzeczy zmienione. Główna bohaterka dostaje wszystko czego chce i ma życie z bajki a mimo to ciągle szuka problemów. Brak zbudowania relacji między bohaterami, relacja na zasadzie "jestem księciem i chce cię mieć dla siebie bo tak". Mało romantyzmu tylko seks. Dialogi głównej pary bez sensu, wulgarne i tylko o jednym, każda poważna rozmowa ucina się w połowie i idą do łóżka. Nie sięgnę po następne części.

1762 użytkowników ma tytuł Kochanka księcia na półkach głównych
307 użytkowników ma tytuł Kochanka księcia na półkach dodatkowych

Geneva Lee
Geneva Lee
Autorka obraca fantazję w rzeczywistość. Jej fantazje są potężne, niebezpieczne i pełne seksownych mężczyzn. Kiedy nie fantazjuje w swoich książkach na temat "nowoczesnych" książąt, oglada za dużo telewizji i zjada za dużo czekolady. Była aktorką, kelnerką, nauczycielką. Mieszka w Kansas City z rodziną

Cytaty z książki Kochanka księcia