Przynieście mi głowę wiedźmy

- 2009-09-23
- 2009-09-23
- 2008-04-29
- Agnieszka Sylwanowicz
Efektem ubocznym badań genetycznych nad modyfikowaną żywnością stał się wirus. Spowodował on powstanie nowych odpornych ras. Wszystkie nowe gatunki za swoje miejsce zamieszkania wybrały miejsce zwane Zapadliskiem.
Zapadlisko to Las Vegas dla paranormalnych. Tam można spotkać wampiry, wiedźmy, czarownice, wilkołaki i wiele innych krzyżówek ludzi i wampirów.
Rachel Morgan jest wiedźmą i agentem. Jej kariera zmierza donikąd, a ona sama każdej nocy stawia wyzwanie paranormalnym stworom, usiłując całe towarzystwo utrzymać w ramach cywilizacji.
Kup Przynieście mi głowę wiedźmy w ulubionej księgarniPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki Przynieście mi głowę wiedźmy
2352 użytkowników ma tytuł Przynieście mi głowę wiedźmy na półkach głównych- Przeczytane 1 342
- Fantastyka 47
- Fantasy 20
- Z biblioteki 13
- Urban fantasy 13
Tagi i tematy do książki Przynieście mi głowę wiedźmy
Cytaty z książki Przynieście mi głowę wiedźmy
Niech zgwałci ci nogę pies samego diabła.
dodaj nowy cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Przynieście mi głowę wiedźmy
Pełna opisów i drobnych szczegółów oraz trzymających w napięciu emocji książka. Szybko się czyta i na długo zapada w pamięci!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka nie zachwyca. Jakoś przebrnęłam, wiedziona nadzieją, że dalej będzie lepiej. Nie było. I teraz zastanawiam się, czy dalej brnąć w te serię. Kolejne tomy mają lepsze recenzje, ale czy warto? Ogólnie fabuła jest słaba, nielogiczna a główna bohaterka jest jak bumerang - ciągle wraca do tajemniczego "Złego Pana", trochę to irytujące. I jeszcze jej związek ze współlokatorką, który jest nie wiadomo czym. Trudna decyzja przede mną.
Książka nie zachwyca. Jakoś przebrnęłam, wiedziona nadzieją, że dalej będzie lepiej. Nie było. I teraz zastanawiam się, czy dalej brnąć w te serię. Kolejne tomy mają lepsze recenzje, ale czy warto? Ogólnie fabuła jest słaba, nielogiczna a główna bohaterka jest jak bumerang - ciągle wraca do tajemniczego "Złego Pana", trochę to irytujące. I jeszcze jej związek ze...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMoja ukochana seria.
Rachel jest ciekawą bohaterką, nieidealną, z konkretną osobowością i poczuciem humoru, przez co pewnie nie każdy ją polubi. Za to wypada dzięki temu ludzko, jakoś tak namacalnie.
Poboczni bohaterowie mają sens, mają swoje historie, osobowości i uczucia i nie są jedynie tłem.
Fabuła - na przestrzeni tomów naprawdę się dzieje. Czytając pierwszy tom, przysięgam że nikt by nie wpadł na to co przeczyta w tomie 12 (tak, to ma tak wiele tomów i kocham Kim Harrison za to).
Wątki romantyczne są i je kocham. Nie ma nudy.
Drogie wydawnictwo MAG - może jednak wznowicie serię? Myślę że czytelnicy mają już dosyć bohaterek odrysowanych od linijki i chcieliby czegoś autentycznego ;)
Moja ukochana seria.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzytana po kilka razy, to co wydane po polsku to po polsku, a wszystkie kolejne tomy w oryginale.
Poboczni bohaterowie mają sens, mają swoje historie, osobowości i uczucia...
W końcu znalazłem serię, która bardzo przypadła mi do gustu.
W końcu znalazłem serię, która bardzo przypadła mi do gustu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAkcja ma wyrównane tempo do samego końca, więc czyta się dobrze. Mnie nie nudziła.
Jenks i pixy <3
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTypowe urban fantasy. Znalazły się drobne elementy, które być może trochę zgrzytały. Elementów romansowych jest stosunkowo niewiele, choć tworzą pewną otoczkę jeśli chodzi o relacje między bohaterami.
Jenks i pixy <3
Rachel Morgan, główna bohaterka, pracuje dla tajemniczej organizacji ISB, ale po kolejnym dosyć według niej nędznym zadaniu postanawia żyć na własny rachunek. Nie jest to łatwe, jednak wraz przyjaciółmi ( moim ulubieńcem Jenksem) przeżywa przygodę życia. Naprawdę warto sięgnąć po tę pozycję. Polecam. Ciekawi bohaterowie, akcja, która sprawia, że człowiek się nie nudzi.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLekka opowieść, w sam raz na pochmurny dzień. Książkę czyta się szybko, taka nieobciążająca lektura do poduszki.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCiekawa, pełna przygód;, wspaniale opisuje przyjaźń młodej czarownicy, " agentki" Rachel oraz lojalność i oddanie, jakie zdobywa od swoich towarzyszy.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSposób bycia i cięty język pana Jenksa , jest tym, co ubarwia wszystkie wydarzenia i zapewnia dobrą zabawę.
Oczekiwałam dużo więcej. Książka jest strasznie dziecinna, ciężko się wciągnąć w akcje lub chociaż polubić jakąś postać. Zdecydowanie powstrzymam się od kontynuowania.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCiekawa książka, wciągająca ale nie na tyle bym nie mogła się oderwać. Jednak przyjemnie się czytało.