Kobieta nieperfekcyjna

Okładka książki Kobieta nieperfekcyjna autora Elżbieta Romanowska, 9788377002803
Okładka książki Kobieta nieperfekcyjna
Elżbieta Romanowska Wydawnictwo: Czerwone i Czarne biografia, autobiografia, pamiętnik
biografia, autobiografia, pamiętnik
Kobieta nieperfekcyjna
2017-04-26
2017-04-26

Kup Kobieta nieperfekcyjna w ulubionej księgarnii

Oceny książki Kobieta nieperfekcyjna

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kobieta nieperfekcyjna

Na półkach: , , , ,

Powiem tak świetna kobieta. Czyta się tą książkę tak jakbym była najbliższą koleżanką Elżbiety Romanowskiej. Super aktorka! Kto nie pamięta Jolki z "Rancza" kultowa postać! Ja znam ten serial prawie na pamięć. Jednak dowiemy się tutaj tego jaka była w dzieciństwie, jaka jest jej rodzina, to jak była postrzegana, jej udział w "Tańcu z gwiazdami", jakie książki lubi. Ogólnie świat kultury (o tym lubię czytać bardzo) stoi dla nas otworem właśnie z perspektywy tym razem p. Eli. Bardzo pozytywnie patrzy na świat i to pomaga ... "Elka, nie ważne, co piszą, byleby nazwiska nieprzekręcali". "Aktorstwo jest zawodem okrutnym. Ale też nie można zapomnieć, że bywają lepsi od nas. I co? No i ...fajnie. A najfajniej to robić swoje, a z sukcesów innych po prostu się cieszyć". I nie mogę nie zauważyć, że ostatnio mam vibe z wydawnictwem Czerwone i Czarne bardzo dobrze czyta się ich książki! #wydawnictwoczerwoneiczarne @czerwone_i_czarne #czytampolskichautorów #czytamypolskieksiążki #czytaniemojapasja #elżbietaromanowska

Panią Elżbietę Romanowską można kojarzyć z "Tańca z gwiazdami" czy roli Joli Pietrekz kultowego "Rancza". Jako czytelniczka "większego rozmiaru", chętnie czytam książki pisane przez "duże kobiety". Pani Elżbieta w "Kobiecie nieperfekcyjnej" przeniosła mnie w swój nieidealny świat. Podziwiam ją za niezwykły dystans do swojej osoby oraz za miłość do zwierząt. Polecam książkę jako "coś lekkiego" do czytania.

Dawno nie byłam tak poddenerwowana przy czytaniu książki. W każdym akapicie historie z dzieciństwa, opisy potraw, miejsc,ludzi,wspomnień. Cierpliwie je czytałam, czekając na upragnione wersy o kobiecie nieperfekcyjnej i obietnicy autorki o przeniesieniu do Jej nieperfekcyjnego świata. Na próżno.
I te recepty na domowe treningi...
Z jednej strony biografia, z drugiej poradnik treningowy.
Absolutnie książka nie ma nic wspólnego z tytułem i zapowiedzią na okładce.
Kolejna kwestia: brak autentyczności, bo jeśli kobieta zmagająca się z nadwagą pisze,że nigdy nie ciągnęło Jej do słodkości,czekolady nie lubi właściwie od dzieciństwa, a zamiast czekolady woli zjeść 1kg czereśni to bardzo przepraszam,ale ja tego nie kupuję.
Książkę kupił mi mąż z zamysłem oswojenia mojego perfekcjonizmu i pomocy w zaakceptowaniu swoich niedoskonałości... Na szczęście zapłacił za nią jedyne 9,90zł...

I te recepty na domowe treningi...
Z jednej strony biografia, z drugiej...

29 użytkowników ma tytuł Kobieta nieperfekcyjna na półkach głównych
19 użytkowników ma tytuł Kobieta nieperfekcyjna na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Kobieta nieperfekcyjna

Życie to bajka Eva Minge
Życie to bajka
Eva Minge
"Kiedyś przyjaźnie były główną wartością i wypełniały nasze serca, tak jak marzenia nasze puste kieszenie młodości. Dzisiaj choć często nasze kieszenie są pełne, mamy mnóstwo potrzeb wynikających nieraz bardziej z chęci zbudowania naszego ego niż będących wypadkową snów i marzeń... i puste serca. A może czas to zmienić?" Odkąd sięgam pamięcią lubiłam i nadal lubię czytać wszelkiego rodzaju biografie i to niezależnie od ich formy, czy też sympatii bądź wręcz jej braku do opowiadającego swoją historię. Dlaczego tak? Biografie (a w tym przypadku autobiografia) stanowią niesamowitą skarbnice wiedzy o człowieku, często przeplataną ciekawymi anegdotami. I wydaje mi się, że łatwo wyczuć fałsz i nieprawdziwą kreacje danej osoby. Nie, nie jestem fanką Ewy Minge. Zapewne większość się zgodzi, że jest osobą co najmniej specyficzną. Jednakże... Po lekturze "Życie to bajka" mogę z całą odpowiedzialnością stwierdzić, że ją podziwiam i że wyznajemy podobne wartości co do pielęgnowania bliskich więzi, stosunku do zwierząt czy też wartości książek. Ewa jawi się jako ostoja i siła swojej rodziny, a jednocześnie ofiara swojego małżeństwa oraz krytykantów na rodzimym podwórku biznesowym. "(...) im bardziej budujemy się od środka, tym mniej ważny jest dla nas świat zewnętrzny, którym się otaczamy" Nie jest to typowa, uporządkowana od A do Z autobiografia. Próżno tutaj szukać twardej chronologii zdarzeń. Zdarzają się również powtórzenia. Jest też trochę swojskiego chaosu, dygresji, a wreszcie dosyć nietypowego, momentami nawet wzniosłego stylu pisania, który może zniechęcić tych bardziej sceptycznie nastawionych. Ja wytrwałam w lekturze do końca i nie żałuję, bowiem znalazłam dla siebie kilka inspirujących myśli, a ponadto dowiedziałam się wiele o drugim człowieku. Zdecydowanie lubię ten rodzaj literatury. "Do dziś wolę sobie kupić książkę niż inny rodzaj emocji. Jeżeli mam potrzebę poprawy nastroju, porozpieszczania siebie, idę do księgarni... lub delikatesów. Literatura poprawia mi tak samo nastrój jak jedzenie. Idealny duet to dobra książka i małe smakołyki obok. Gdy w tle szumi dobra muzyka, mamy komplet szczęśliwości."
Deppowa - awatar Deppowa
oceniła na67 lat temu