Małe samotności

poezja
Małe Samotności
2017-06-29
2017-06-29
W jednym z wierszy poetka napisze, że miłość jest niepokojem, nawet jeśli spełnia się poprzez intymny kontakt czy marzenie o szczęściu i bezpieczeństwie. Podskórnie odczuwana samotność upomina się o swoje prawa, przypomina, że jest, że istnieje coś takiego jak przemijanie i relatywne punkty odniesień do otaczającej nas rzeczywistości. Również tej, uczuciowej.. Jest to najważniejszy motyw tej poezji, gdzie prosta i niewyszukana metafora wzmacnia romantyczne uniesienia serca i duszy

Kup Małe samotności w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oceny książki Małe samotności

OPINIE i DYSKUSJE o książce Małe samotności

Urocze wiersze. Urocze młodzieńczą naiwnością i wiarą, że świat tylko udaje, że nie jest piękny. To bardzo kobiece spojrzenie na miłość, na rozstanie, na tęsknienie... Tak prawdziwie tylko młodość potrafi pisać. Warto przeczytać "Małe samotności", choćby tylko po to, żeby sobie przypomnieć to, co być może zapomnieliśmy, a co było tak cholernie ważne...

5 użytkowników ma tytuł Małe samotności na półkach głównych

Marlena Michalska
Marlena Michalska
Młoda poetka, która debiutowała 29-06-2017, kiedy to ukazał się jej pierwszy tomik poezji, pt. "Małe Samotności" wydany przez wydawnictwo Sowello.

Cytaty z książki Małe samotności

Właściwie to nie wiem
dlaczego tak jest,
ale wieczorem chcę cię jakoś bardziej,
niż rano,
chociaż gdy już cię mam,
to jakby od razu chcę stracić.

Właściwie to nie wiem
dlaczego tak jest,
ale wieczorem chcę cię jakoś bardziej,
niż rano,
chociaż gdy już cię mam, Rozwiń

Marlena Michalska Małe samotności Zobacz więcej

No więc jestem jak ptak,
jak ptak z płonącymi piórami
i ściśniętym gardłem,
jak klatka,
chociaż otwarta,
nie może przestać być klatką,
dla samej siebie.

No więc jestem jak ptak,