Piękne Białe Boże narodzenie

28 str. 28 min.
- opowieści dla młodszych dzieci
- The Very Snowy Christmas
- 2006-01-01
- 2006-01-01
- 28 min.
- Zuzanna Naczyńska
Jest Wigilia i Duża Mysz razem z Małą Myszką ubierają choinkę. Mała Myszka wyrusza na poszukiwanie ostrokrzewu i widzi wielkie białe płatki puchu spadające z nieba. - O rety! - krzyczy. - Niebo się pruje! Kiedy wszystko dookoła zostaje zasypane śniegiem, Mała Myszka odkrywa przedziwne rzeczy...
Kup Piękne Białe Boże narodzenie w ulubionej księgarni
Oceny książki Piękne Białe Boże narodzenie
19 użytkowników ma tytuł Piękne Białe Boże narodzenie na półkach głównych- Przeczytane 10
- Dla dzieci 2
- Biblioteka 2
- Święta 1
- Dobre do czytania przedszkolakom 1
- Żłobek 1
- 2021 1
- Przedszkole 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Piękne Białe Boże narodzenie
Mała Mysz i Duża Mysz szykują się do Świąt. W trakcie ozdabiania choinki zauważyły jednak brak ostrokrzewu, który miał zawisnąć na drzewku. Mała Mysz od razu wyruszyła na poszukiwania gałązek z czerwonymi owocami. Odnalezienie krzaka w końcu doszło do skutku i mogła wracać do domu, by dokończyć dzieło. Wtem nagle coś białego zaczęło spadać z nieba! Wystraszona Myszka pędzi do domu. Po drodze spotyka jednak przerażające dla niej strachy, a na dodatek ktoś ją goni! Czy Duża Myszka ją uratuje? Czy uda im się przygotować do Świąt? No i czym są te potworne rzeczy, które widziała Mała Mysz?
Opowieść o strachu przed tym co nieznane i wsparciu jakie dają nam bliscy. Kiedy strach przemija może wydarzyć się coś naprawdę fajnego!
Przyznam szczerze, że chyba miałam zbyt duże oczekiwania wobec niej, bo w końcu to Jane Chapman... Ale po lekturze czułam się lekko zawiedziona. Synkowi też chyba niezbyt przypadła do gustu, bo czytaliśmy ją tylko kilka razy i to z mojej inicjatywy. Historia niby przyjemna, ale nie czuć w niej ani klimatu Świąt, ani zimowego... Sama nie wiem co mi w niej nie gra. Nie jest zła, ale nas nie porwała.