Smerfy. Poszukiwacze zaginionej wioski.

Okładka książki Smerfy. Poszukiwacze zaginionej wioski. autorstwa Stacia Deutsch
Stacia Deutsch Wydawnictwo: Egmont Polska Seria: Biblioteka Filmowa literatura dziecięca
literatura dziecięca
Biblioteka Filmowa
2017-04-26
2017-04-26
Katarzyna Rosłan
Co wydarzyło się w wiosce smerfów i co spotkało twoich ulubionych bohaterów? Przekonaj się już teraz, sięgając po tę niezwykłą opowieść opartą na historii z najnowszego kinowego hitu Smerfy. Poszukiwacze zaginionej wioski! Nie tylko przeżyjesz wspaniałą przygodę, lecz także spotkasz postacie, o których wcześniej nawet ci się nie śniło. Przeczytaj tę wciągającą książkę i daj się zaskoczyć!

Kup Smerfy. Poszukiwacze zaginionej wioski. w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oceny książki Smerfy. Poszukiwacze zaginionej wioski.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Smerfy. Poszukiwacze zaginionej wioski.

Audiobook - czytał Jarosław Boberek.
Kilka smerfów, wsparte Smerfetką, wyrusza na wyprawę, żeby odnaleźć zaginioną wioskę. Smerfy jak smerfy, dużo przygód, trochę humoru, pozytywne zakończenie. Tylko Gargamela szkoda, tyle prób, a efekt marny.
Audiobook świetnie wykonany. Słuchałem z żoną i córką w aucie. Nie mogły uwierzyć, że te wszystkie głosy są autorstwa jednego p. Boberka. W sumie to żona nadal nie wierzy.
Na dłuższą podróż autem godne polecenia.

Audiobook - czytał Jarosław Boberek.

Ulubieni bohaterowie dzieci - mamy polecają innym mamom!

Ulubieni bohaterowie dzieci - mamy polecają innym mamom!

Na półkach: , , , , , ,

Świetna, pełna humoru i smerfnych przygód wyprawa niebieskich przyjaciół, by odnaleźć zaginioną wioskę, gdzie są same dziewczyny!
Nie mogłam się oderwać!
Bardzo szybko się czyta :D.
Gorąco polecam!

Nie mogłam się oderwać!
Bardzo szybko się czyta :D.
Gorąco polecam!

15 użytkowników ma tytuł Smerfy. Poszukiwacze zaginionej wioski. na półkach głównych
11 użytkowników ma tytuł Smerfy. Poszukiwacze zaginionej wioski. na półkach dodatkowych

Rysiek Zyga. Zdumiewający Pan Magik Megan McDonald
Rysiek Zyga. Zdumiewający Pan Magik
Megan McDonald
Hania Humorek należy do naszych ulubionych bohaterów. Spostrzegawcza i inteligentna dziewczynka przeżywa wiele przygód z bratem, Smrodkiem: bywa detektywem, zafascynowana robótkami ręcznymi dziewczynką, miłośniczką pirackich przygód, podróżniczką, odkrywczynią, a nawet lekarzem. Dla tej bohaterki będącej zwykłą dziewczynką nie ma rzeczy nie możliwych, a wszystko dzięki jej sprytowi i logicznemu myśleniu. Do tej pory nasza domowa biblioteka była bogata w przygody Hani dla uczniów szkoły podstawowej. Niedawno pojawił się pierwszy tom dostosowany dla przedszkolaków oraz uczniów nauczania początkowego. Bardzo chętnie sięgnęłyśmy po pierwszy tom o przygodach Julki Wróbel marzącej o śwince na urodziny. Szybka akcja, pozytywni bohaterzy, piękne ilustracje oraz poruszanie tematów bliskich przedszkolakom sprawiło, że córka bardzo chętnie sięga po książkę. Niedawno do naszego domu trafiły kolejne dwa tomy z serii „Hania Humorek i przyjaciele”: „Mania Pisania słynna reporterka” oraz „Rysiek Zyga Zdumiewający Pan Magik”. W obu spotkamy znanych nam przyjaciół: Hanię, jej brata i kolegów oraz koleżanki. „Mania Pisania słynna reporterka” zawiera przygody Mani poszukującej sensacyjnych wydarzeń dla swojej gazety. Dziewczynka, podobnie jak jej mama Emilia Pisania, chce być reporterką. W swoim notesie zapisuje nawet najbardziej błahe wydarzenia. Wśród nich nie zabraknie takich informacji jak to, że pies szczeka, mama Hani wyjmuje listy ze skrzynki i wiele innych, nieistotnych drobiazgów. W czasie poszukiwania tematu na pierwszą stronę swojej gazety spotyka Hanię Humorek, z którą poszerza swoją wiedzę dziennikarską. Dziewczynki prowadząc wykopaliska mające dostarczyć im interesującego tematu przekopują ogródek. Kiedy do swoich znalezisk próbują dopisać niezwykłą historię starożytnej gumy do żucia okazuje się, że należy ona do Smrodka. Zrezygnowana Mania postanawia zmienić miejsce poszukiwań. Pobliskie jeziorko wydaje jej się idealne jako kryjówka potworów. Razem z Hanią dostrzega coś, co nazywa wężem morskim. Mama Mani jest przekonana, że to zwykła gałąź. Spisując przygody, mała reporterka w swoim artykule nie daje odpowiedzi, ale zachęca do poszukiwania niezwykłych stworów. Jest mistrzynią wzbudzania zainteresowania w czytelnikach. Hania Humorek ma nie tylko koleżanki. Wśród jej znajomych nie zabraknie chłopców. „Rysiek Zyga Zdumiewający Pan Magik” to z kolei opowieść o małym mistrzu sztuk magicznych. Rysiek korzysta z iluzji i ćwiczy swoje umiejętności, aby pochwalić się nimi przed znajomymi. Zachęca Hanie do pomocy w opanowaniu sztuczki z kartami. Okazuje się, że to wcale nie jest taka łatwa sztuczka na jaką wygląda z boku. Zrezygnowanemu i zasmuconemu Ryśkowi dziewczynka pokazuje karcianą sztuczkę, która udaje się zawsze. Po wielu wspólnych ćwiczeniach z Hanią chłopiec postanawia dać pokaz magii, ale okazuje się, że przyjaciele mają inne obowiązki i jedynym widzem pozostaje bardzo spostrzegawczy Smrodek, przez co pokaz się nie udaje, ale Zdumiewający Pan Magik się nie poddaje. Po wielu próbach i błędach udaje mu się wymyślić sztuczkę, która zaskakuje nawet Hanię Humorek. Całą serię „Hania Humorek i przyjaciele” polecam wszystkim przedszkolakom oraz uczniom pierwszych klas szkoły podstawowej. Proste zdania, interesujące przygody, przyciągające wzrok kolorowe ilustracje sprawią, że młodzi czytelnicy chętnie sięgną po przygody Hani. Dla dzieci, które jeszcze nie znają przygód dla starszych czytelników ta seria będzie doskonałym wprowadzeniem.
AnnaSikorska - awatar AnnaSikorska
oceniła na99 lat temu
Minecraft przygody. Herobrine powstaje S. D. Stuart
Minecraft przygody. Herobrine powstaje
S. D. Stuart
Świat Minecraft, bezsprzecznie nadal podbija rynki światowe nie tylko w Polsce, ale i za granicą. Komputerowa gra survivalowa, o otwartym świecie, to nie tylko obraz na komputerze, ale także coraz częściej przygoda zagarniająca rynek wydawniczy, zarówno dla młodszych, jak i dla starszych czytelników. Moje dzieci, także grają w tę grę i interesują się wszystkim, co dotyczy świata podzielonego na biomy, więc gdy zobaczyłam serię książeczek Przygoda w świecie Minecraft, w aż szesnastu tomach pomyślałam, że muszę po tę pozycję sięgnąć. Pierwszy tom Herobrine Powstaje, przeczytałam, w 25 minut uznając, że było warto. Pan S.D Suart zaprasza nas do świata dwóch braci Josha i Andre, którzy są bliźniakami. Ich tato pracuje w laboratorium rządowym, w którym testowany jest super komputer jedyny taki na świecie. Pewnego dnia chłopcy dostają się na chroniony hasłem serwer, który zawiera pierwotną wersję Mincrafta, która została stworzona przez samego Notcha. Podobno, jest to jedyna aktywna wersja, w której grasuje Herobrine. Chłopcy odkrywają w grze wiele tajemnic, które wciągają ich do świata pełnego przygód. Dla niewtajemniczonych Herobrine to mroczny brat Notcha, który grasuje, po grze śledząc i zabijając innych graczy. Książka ma dosłownie nieco ponad 70 stron napisana dużymi literami, z całą pewnością stanie się ulubioną serią młodszych dzieci. Nie sądziłam, że spodoba mi się przygoda w świecie Minecraft. Nigdy ta gra mnie nie fascynowała, nie odróżniam na ekranie tych wszystkich bloków, dla mnie całość wygląda jednakowo, ale przeniesienie tego świata do książki, jest naprawdę super pomysłem. Seria Przygoda w świecie Minecraft to 16 tomów, lekkiej literatury na kilka minut. Mimo tego, ze temat może wydawać się banalny, w pozycji tej bracia muszą sobie pomagać, jest tutaj wspaniale oddana więź między dziećmi, wzajemna pomoc, magia przyjaźni oraz opisy technologii. Myślę, że każdy młody czytelnik, który fascynuje się tą grą, będzie zachwycony książką. Byłam zaskoczona, objętością tych pozycji. Myślałam, że są grubsze i zastanawiałam się, jak można stworzyć aż szesnaście tomów, ale teraz już wiem. Gdyby te książeczki połączyć powstałaby jedna gruba przygoda. Jedyne czego mi brakowało to obrazki, przedstawiające właśnie np. postać Herobrina. Jestem przekonana, że świat Minecraft jeszcze długo będzie zachwycał i fascynował młodego odbiorcę, tym bardziej że ciągle powstają nowe serwery, które wciągają bez dwóch zdań. Jak na razie zapoznałam się tylko z trzema pierwszymi częściami, ale jestem pewna, że sięgnę po więcej. zaczytanizkawa.blogspot.com
AniaCzyta - awatar AniaCzyta
oceniła na92 lata temu
Minecraft przygody. Mroczna świątynia S. D. Stuart
Minecraft przygody. Mroczna świątynia
S. D. Stuart
Zapraszamy do lektury piątego już tomu serii w świecie Minecrafta. Wraz z trójką bohaterów przyjdzie nam zagłębić się do tytułowej mrocznej świątyni. Poprzedni tom skończył się nader dramatycznie, Suzy została porwana i wpadła w ręce Herobrine. Josh i Andre nieświadomi, co spotkało ich przyjaciółkę wyruszają w drogę do miejsca, które okoliczni mieszkańcy wolą omijać szerokim łukiem - otoczonej lawą mrocznej świątyni. Mają nadzieję, że to właśnie tam odnajdą dziewczynę. Ich ścieżki ponownie krzyżują się z Larrisą, która również wyrusza do tego zakazanego miejsca. Jak się okaże z pozoru prosta wieśniaczka skrywa w sobie wiele tajemnic i stanie się nieocenioną towarzyszką w nowej przygodzie. Tomik ten zaskoczył mnie nie tylko wyjątkowo ciekawą historią, pełną zwrotów akcji i niespodziewanych odkryć, ale także przemyśleniami bohaterów na temat świata, w którym się znaleźli. Josh mocno przeżywa obietnicę, jaką złożył creeperom, które uczyniły go swoim przywódcą pod koniec trzeciego tomu serii. Martwi się co stanie się z tym miejscem, jeżeli nie uda mu się jej spełnić. Andre tymczasem nie potrafi zrozumieć rozterek brata. Nie postrzega tego świata ani przebywających w nim istot jako prawdziwych. Widzi w nich jedynie programy, podczas gdy Josh zaczyna wątpić, że takie postrzeganie stworzonego przez Notcha świata jest właściwe. Granica między prawdziwym światem a wirtualną rzeczywistością zaciera się coraz bardziej i dla bohaterów nadchodzi czas podjęcia trudnych decyzji. Czytelnik ma także w końcu lepiej poznać tajemniczego Herobrine. Czy rzeczywiście jest on taki zły jakim przedstawia go Notch? I jaki jest tak naprawdę jego cel? Pytań rodzi się coraz więcej, a fabuła staje się coraz bardziej zawiła. Jak dla mnie "Mroczna świątynia" jest najciekawszym z dotychczasowym tomów "Przygód w świecie Mincerafta". Duży udział ma w tym Herobrine, który jest z pewnością najbardziej interesującą postacią serii. Zapraszam do kontynuowania wspólnej przygody z trójką młodych bohaterów w kolejnych tomach. Ocena: 8/10 Andromeda Za egzemplarz recenzencki serdecznie dziękuję wydawnictwu Arkady. Po więcej recenzji zapraszamy na blog KZTK: http://koszztk.blogspot.com/
Kosz_z_Książkami - awatar Kosz_z_Książkami

Cytaty z książki Smerfy. Poszukiwacze zaginionej wioski.

Dodaj cytat z książki Smerfy. Poszukiwacze zaginionej wioski.