Bóg pochylony nad człowiekiem
Książka, poruszając wiele różnych tematów z codziennego życia chrześcijanina, pragnie ukazać obecność Boga w życiu człowieka. Tę samą obecność sprzed dwóch tysięcy lat i tę samą dzisiaj, na przełomie drugiego i trzeciego tysiąclecia. to samo dokonujące się odkupienie i realizowaną historię zbawienia. Każde z rozważań usiłuje ukazać Boga, który oddał nam wszystko.Kto mógł bowiem dać nam więcej niż Bóg, który z miłości do człowieka zdaje się zapominać, że jest Bogiem. To najpiękniejsza, najbardziej optymistyczna wieść, jaką możemy usłyszeć.Bóg, który pochyla się nade mną, nad moją nędzą i wielkością, nad moją pustynią życia i głodem: chleba, prawdy, miłości, zrozumienia, przebaczenia. Zawsze przecież można choć o krok zbliżyć się do Niego, podjąć jego wyciągniętą dłoń, skorzystać z zaproszenia do życia z Nim
Kup Bóg pochylony nad człowiekiem w ulubionej księgarni

OPINIE i DYSKUSJE o książce Bóg pochylony nad człowiekiem
O. Witold Kawecki prowadził rekolekcje w naszej parafii, moja żona kupiła książkę, poprosiła o dedykację, a następnie postawiła ją na półkę. Dość długo tam przeleżała, nim w końcu zacząłem ją czytać. Zacząłem ostro katecheza za katechezą, ale to był duży błąd. Nie można tylko przeczytać tych treści, trzeba się nad nimi pochylić, zastanowić i pomodlić, wtedy nabiera to sensu. Niektóre z tych rozważań przemówiły do mnie mocno inne tylko odczytałem, ale we wszystkim wybrzmiewa jedno - nieskończona miłość Boga.