A Court of Wings and Ruin

- romantasy
- Dwór cierni i róż (tom 3)
- A Court of Wings and Ruin
- 2017-05-02
- 2017-05-02
- angielski
- 9781619634480
Looming war threatens all Feyre holds dear in the third volume of the #1 New York Times bestselling A Court of Thorns and Roses series.
Feyre has returned to the Spring Court, determined to gather information on Tamlin’s maneuverings and the invading king threatening to bring Prythian to its knees. But to do so she must play a deadly game of deceit-and one slip may spell doom not only for Feyre, but for her world as well.
As war bears down upon them all, Feyre must decide who to trust amongst the dazzling and lethal High Lords-and hunt for allies in unexpected places.
In this thrilling third book in the #1 New York Times bestselling series from Sarah J. Maas, the earth will be painted red as mighty armies grapple for power over the one thing that could destroy them all.
Kup A Court of Wings and Ruin w ulubionej księgarniPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki A Court of Wings and Ruin
18424 użytkowników ma tytuł A Court of Wings and Ruin na półkach głównych- Przeczytane 14 000
- Chcę przeczytać 4 063
- Posiadam 2 920
- Ulubione 1 160
- 2018 248
- Fantastyka 229
- Fantasy 191
- 2024 128

Opinie i dyskusje o książce A Court of Wings and Ruin
Niestety dla mnie poziom spadł względem poprzedniej, 8 raczej z sentymentu do serii i dla tego że jest lepsza od pierwszej, której nie jestem w stanie dać mniej niż 7. Nie podobają mi się niektóre zachowania Feyry mimo że rozumiem dla czego cieszy się władzą ale względem Tamlina była zbyt surowa, nie wspominając już o Lucienie, który jest naprawdę super postacią nie powinna być taka. Najbardziej mnie denerwuje jednak to że ta część pozostawia mi takie przerwy do analizowania głupotek, czego nie było w poprzedniej części, tu zaczęły mnie denerwować szczeniackie zachowania istot które mają nawet kilka tysięcy lat, przestałam lubić Azriela, który jest pieprzonym szpiegiem a nie zorientował się ani o Mor ani o Elainie, ale ogólnie jest spoko, ostateczna walka super, fajny pomysł z tym spotkaniem książąt i może jakby książka miała po prostu inna perspektywę była by lepsza
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPoczątek i końcówka REWELACJA! Ale miejscami miałam problem żeby iść z nia dalej, jakoś tak było to strasznie rozwleczone miejscami. Za to Rhys ratuje wszystko ❤️
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKońcówka mnie porwała, nie ukrywam. Było to najlepsze 100 stron tej serii.
Spokojnie 300 stron mniej nic by tej czesci nie odebralo. Ciągnące sie opisy ciuchow doprowadzaja mnie do szału - przez większość tomu byłam zirytowana u znudzona.
Końcówka mnie porwała, nie ukrywam. Było to najlepsze 100 stron tej serii.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAle znowu zostawię 6, bo nie jestem pewna, czy warto przejść przez az tyle stron dla tego finału.
Boże, jak ja ją przemęczyłam. Za duzo polityki, duzo postaci, dla mnie troche bałagan. Nie, to w ogole do mnie nie trafiło, nawet koniec mi sie nie podobał,ale pewnie dla tego, zecalosc już mnie bardzo zawiodła
5 punktów tylko z sentymentu do 2 wcześniejszych części.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to5 punktów tylko z sentymentu do 2 wcześniejszych części.
Ciekawa, nie za brutalna fabuła. Końcówka bardzo dynamiczna. Super się czytało!
Ciekawa, nie za brutalna fabuła. Końcówka bardzo dynamiczna. Super się czytało!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to3 tom jest lepszy od pierwszego, ale niestety gorszy od drugiego. Kilka ciekawych wątków zostało bardzo słabo rozwiniętych, a szkoda. Dobrze się czytało, niestety już nie wciągała ta część jak poprzednia.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPo poprzedniej części gdzie nasi bohaterowie wychodzą na prostą, tutaj zaczyna się ich główna wojna, starcie z Hybernią. Oczywiście, tak jak oczekiwaliśmy wszyscy wychodzą z niej obronną ręką - czy to trochę irracjonalne zważywszy na podział sił? - być może, ale jestem tutaj całkowicie nieobiektywna. Dalej zakochujemy się w głównych bohaterach, mimo że jakieś tam skazy mają. Tutaj Tamlin i Lucien trochę odkupują swoje winy. Widzimy jak Cassian i Nesta zaczynają powoli swój taniec, który będą kontynuować potem w kolejnych częściach.
Po poprzedniej części gdzie nasi bohaterowie wychodzą na prostą, tutaj zaczyna się ich główna wojna, starcie z Hybernią. Oczywiście, tak jak oczekiwaliśmy wszyscy wychodzą z niej obronną ręką - czy to trochę irracjonalne zważywszy na podział sił? - być może, ale jestem tutaj całkowicie nieobiektywna. Dalej zakochujemy się w głównych bohaterach, mimo że jakieś tam skazy...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo dobra kontynuacja serii. W tym tomie mamy dużo polityki i rozgrywek dyplomatycznych. Ostatnie 200 stron to istna uczta, plot twisty lecą jak karty z rękawa. Płacz i smutek przeplatał się z ulgą i radością. Polecam gorąco!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo fajna część bo było dużo przygodowych wątków i plot twistów
Bardzo fajna część bo było dużo przygodowych wątków i plot twistów
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKolejny raz się nie zawiodłam. Końcówka jest wzruszająca. Tom 3,5 nadchodzę ❤️
Kolejny raz się nie zawiodłam. Końcówka jest wzruszająca. Tom 3,5 nadchodzę ❤️