W co wierzymy? Rozważania o podstawowych prawidłach wiary katolickiej

Okładka książki W co wierzymy? Rozważania o podstawowych prawidłach wiary katolickiej autora Dariusz Kowalczyk SJ, 9788372577795
Dariusz Kowalczyk SJ Wydawnictwo: Wydawnictwo Sióstr Loretanek religia
religia
2015-01-01
2015-01-01

Kup W co wierzymy? Rozważania o podstawowych prawidłach wiary katolickiej w ulubionej księgarnii

Oceny książki W co wierzymy? Rozważania o podstawowych prawidłach wiary katolickiej

OPINIE i DYSKUSJE o książce W co wierzymy? Rozważania o podstawowych prawidłach wiary katolickiej

5 użytkowników ma tytuł W co wierzymy? Rozważania o podstawowych prawidłach wiary katolickiej na półkach głównych

Okładka książki 100 postaci na 100-lecie Niepodległej. Poczet zasłużonych dla Ziemi Koneckiej Marcin Brzeziński, Roman Cieślak, Ciszewska Ewa, Marek Jedynak, Dariusz Kowalczyk SJ, Wojciech Pasek, Marian Ślifierz, Magdalena Weber, Marian Wikiera, Krzysztof Woźniak, Agnieszka Wróbel, Aleksandra Ziółkowska-Boehm
Okładka książki Czy Jezus mógł się przeziębić? Rozmowy o człowieczeństwie Boga Dariusz Kowalczyk SJ, Tomasz Rowiński
Okładka książki Wierzyć i rozumieć Dariusz Kowalczyk SJ, Remigiusz Recław SJ, Paweł Sawiak SJ
Wierzyć i rozumieć Dariusz Kowalczyk SJ, Remigiusz Recław SJ, Paweł Sawiak SJ
Okładka książki Dogmatyka T.5 Traktat o człowieku, Traktat o sakramentach Marek Blaza SJ, Dariusz Kowalczyk SJ, Korneliusz Wencel EC
Dariusz Kowalczyk SJ
Dariusz Kowalczyk SJ
o. Dariusz Kowalczyk SJ (ur. 16 grudnia 1963 w Mińsku Mazowieckim) – jezuita Syn Aleksandra i Krystyny z domu Ciąćka. Do zakonu jezuitów wstąpił w 1983 r. Studiował filozofię w Krakowie 1985-1988 oraz teologię na Wydziale Teologicznym Bobolanum w Warszawie 1990-1993 i Uniwersytecie Gregoriańskim 1993-1995. Święcenia kapłańskie przyjął 29 czerwca 1994 w Warszawie. Stażysta Sekcji Polskiej Radia Watykańskiego 1988-1990. W latach 1995-1998 asystent na Wydziale Teologicznym Uniwersytetu Gregoriańskiego w Rzymie. W roku 1998 obronił na tym Uniwersytecie doktorat z teologii dogmatycznej, napisany pod kierunkiem prof. Luisa Ladarii SJ. Od 1998 roku wykładowca teologii dogmatycznej i fundamentalnej w Papieskim Wydziale Teologicznym "Bobolanum" w Warszawie. W roku 2002/2003 rektor Kolegium Jezuitów w Warszawie. W latach 2003-2009 Prowincjał Prowincji Wielkopolsko-Mazowieckiej Towarzystwa Jezusowego. Obecnie wykładowca teologii dogmatycznej na Papieskim Uniwersytecie Gregoriańskim w Rzymie.

Cytaty z książki W co wierzymy? Rozważania o podstawowych prawidłach wiary katolickiej

Dodaj cytat z książki W co wierzymy? Rozważania o podstawowych prawidłach wiary katolickiej