Lawendowy kapelusz

Anna Rybkowska Wydawnictwo: RW2010 literatura piękna
e-book
2016-01-01
2016-01-01

Kup Lawendowy kapelusz w ulubionej księgarnii

Oceny książki Lawendowy kapelusz

OPINIE i DYSKUSJE o książce Lawendowy kapelusz

Ciekawa historia pisarki - do poczytania w wakacje, albo i wieczorową porą. Lekka, przyjemna lektura

Nie wiem do końca jak zakwalifikować tę pozycję. To chyba romans obyczajowy z marginalnym wątkiem kryminalnym. Dojrzała kobieta ma romans z młodym muzykiem, ukrywa przeszłość i ma tajemnicę. Tajemnica ta, często tak bywa, ujrzała światło dzienne i w rozliczeniu doprowadziła do tragedii. Tragedia zaś odsłoniła nowe, wrażliwsze twarze naszych bohaterów. Książkę czyta się lekko, miło i przyjemnie. I, co jest dla mnie bardzo istotne w e-bookach, książka została poddana korekcie. Nie ma błędów i literówek.

Ano wlasnie... Siegnelam sobie - w ramach rozleniwienia wakacyjnego - po kolejny romans i kolejny raz nie znalazlam romansu :) Podobnie jak poprzedniczku - nie wiem do konca jak sklasyfikowac ta ksiazke. Na romans jest za malo romansu, na obyczaj - za malo obyczaju, na literature piekna... coz, ani Reymont, ani Bulhakow to nie jest...
ALE JAKIE TO JEST LADNE !!!
Naprawde ladna ksiazka, zgrabnie napisana z wieloma watkami i wtretami, ktore sprawiaja ze duzo sie wynosi po lekturze. Przemyslen, mysli, wiedzy nawet. Naprawde ogromne zaskoczenie.
I pomyslec, ze gdyby nie wakacje to zapewne nie siegnelabym nigdy po pania Rybkowska i do konca zycia nie wiedzialabym, ze powinnam zalowac.
Swietna ksiazka, naprawde.

ALE JAKIE TO JEST LADNE !!!
Naprawde...

47 użytkowników ma tytuł Lawendowy kapelusz na półkach głównych
14 użytkowników ma tytuł Lawendowy kapelusz na półkach dodatkowych

Okładka książki 31.10 Księga Cieni, Halloween po polsku III Szymon Adamus, Ewa Bauer, Tomasz Czarny, Kamil Czepiel, Krzysztof T. Dąbrowski, Grzegorz Gajek, Marek Grzywacz, Chepcher Jones, Maciej Kaźmierczak, Anna Klejzerowicz, Antonina Kostrzewa, Tomasz Krzywik, Maciej Lewandowski, Krzysztof Maciejewski, Paweł Mateja, Kinga Ochendowska, Andrzej F. Paczkowski, Marcin Podlewski, Paweł Rejdak, Kornelia Romanowska, Marek Rosowski, Robert Rusik, Anna Rybkowska, Marek Ścieszek, Michał Stonawski, Karolina Wilczyńska, Magdalena Witkiewicz

Cytaty z książki Lawendowy kapelusz

Dodaj cytat z książki Lawendowy kapelusz