Święty Franciszek i wilk z Gubbio

Okładka książki Święty Franciszek i wilk z Gubbio autora Ewa Stadtmüller, 9788373001268
Okładka książki Święty Franciszek i wilk z Gubbio
Ewa Stadtmüller Wydawnictwo: Wydawnictwo Diecezjalne i Drukarnia w Sandomierzu opowieści dla młodszych dzieci
12 str. 12 min.

Kup Święty Franciszek i wilk z Gubbio w ulubionej księgarnii

Oceny książki Święty Franciszek i wilk z Gubbio

OPINIE i DYSKUSJE o książce Święty Franciszek i wilk z Gubbio

10 użytkowników ma tytuł Święty Franciszek i wilk z Gubbio na półkach głównych
8 użytkowników ma tytuł Święty Franciszek i wilk z Gubbio na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Święty Franciszek i wilk z Gubbio

Ewa Stadtmüller
Ewa Stadtmüller
Ukończyła filologię polską i fakultet dziennikarski na WSP ( dzisiejszy UP) w Krakowie. Przez dziesięć lat pracowała jako nauczyciel języka polskiego, a od 1987 roku także jako asystent w Katedrze Pedagogiki Wczesnoszkolnej AP. Zadebiutowała w 1992 roku bajką "O tym jak robaczek świętojański otrzymał świetlistą szatkę". Obecnie ma na swym koncie ponad sto książeczek dla dzieci. Są wśród nich zbiory opowiadań, bajki, wiersze, zagadki, scenariusze teatralne oraz opracowania znanych baśni i legend. Ważne miejsce w twórczości autorki zajmują książeczki o charakterze edukacyjnym. Wśród nich na szczególną uwagę zasługują: napisany wspólnie z Elżbietą Zechenter - Spławińską "Leksykon dla najmłodszych", humorystyczny "Poradnik młodego redaktora" " czy też napisane wspólnie z Anną Chachulską przewodniki: "Kraków i okolice" oraz "Zakopane i okolice". Nurt religijny w twórczości autorki reprezentują książki takie jak: "Przypalona szarlotka", "Zwierzyniec Pana Boga", czy wierszowana opowieść o Janie Pawle II "Z Wadowic do nieba". W 2003 roku Ewa Stadtmuller została wyróżniona Honorową Wstęgą Przyjaciel Przedszkolaka, a w 2008 za książkę "A - jak anioł" otrzymała wyróżnienie Stowarzyszenia Wydawców Katolickich - Feniks 2008. Od 2010 roku jest członkiem Polskiej Sekcji IBBY.

Okładka książki Titek i wulkan złości Urszula Młodnicka, Agnieszka Waligóra
Titek i wulkan złości Urszula Młodnicka, Agnieszka Waligóra
Okładka książki Samochodzik Franek. Pojazdy budowlane Karolina Górska, Wojciech Górski
Samochodzik Franek. Pojazdy budowlane Karolina Górska, Wojciech Górski
Okładka książki Co to jest pewność siebie Zanna Davidson, Rosie Reeve
Co to jest pewność siebie Zanna Davidson, Rosie Reeve
Okładka książki Wanda Panda i bliźniaki. Poznają ciało Natalia Berlik, Iga Czarzasty-Wachnik, Agata Garlińska
Okładka książki Od kiedy jestem twoim dziadkiem Susannah Shane, Britta Teckentrup
Od kiedy jestem twoim dziadkiem Susannah Shane, Britta Teckentrup
Okładka książki Naprawdę chcę pomóc Lucia Gaggiotti, Simon Philip
Naprawdę chcę pomóc Lucia Gaggiotti, Simon Philip
Okładka książki Od kiedy jestem twoją babcią Susannah Shane, Britta Teckentrup
Od kiedy jestem twoją babcią Susannah Shane, Britta Teckentrup
Okładka książki Pies Detektyw Julia Donaldson, Sara Ogilvie (ilustratorka)
Pies Detektyw Julia Donaldson, Sara Ogilvie (ilustratorka)

Cytaty z książki Święty Franciszek i wilk z Gubbio

Dodaj cytat z książki Święty Franciszek i wilk z Gubbio