Bootstrap. Tworzenie interfejsów stron WWW. Technologia na start!

Okładka książki Bootstrap. Tworzenie interfejsów stron WWW. Technologia na start! autora Syed Fazle Rahman, 9788328305113
Syed Fazle Rahman Wydawnictwo: Helion informatyka, matematyka
informatyka, matematyka
Jump Start Bootstrap
2015-01-30
2015-01-30
Piotr Cieślak

Kup Bootstrap. Tworzenie interfejsów stron WWW. Technologia na start! w ulubionej księgarnii

Oceny książki Bootstrap. Tworzenie interfejsów stron WWW. Technologia na start!

OPINIE i DYSKUSJE o książce Bootstrap. Tworzenie interfejsów stron WWW. Technologia na start!

Niezbity dowód na to jak książki w IT dotyczące różnego rodzaju bibliotek szybko się dezaktualizują i jedynym ich sensownym przeznaczeniem jest oddanie do muzeum.

Pozycja ma 6 lat na karku (w momencie pisania tej opinii),a już się właściwie do niczego nie nadaje - opisywany jest tu Bootstrap 3, gdzie jakiś czas temu wydana została piątka. Do tego wydaje mi się, że już w czasie premiery książka była po prostu niepotrzebna. Opisane klasy, komponenty Bootstrapa bardziej męczą niż potrafią zaciekawić. Lepiej przeczytać dokumentację. Do tego żmudne powtarzanie tego samego kodu z drobną zmianą klasy czy też identyfikatora.

Jedyny plus to chyba opis komponentów Bootstrapowych, te nie zmieniły się jakoś radykalnie na przestrzeni wersji... ale nadal - lepiej włączyć dokumentację ze stosownym rozdziałem na ten temat.

Dobra książka dla początkujących. Zawiera kompletne przykłady podstawowych elementów/funkcjonalności Bootstrapa. Wprowadza w temat. Jeśli ktoś poszukuje szczegółowego przewodnika po frameworku, albo ma już podstawy za sobą, to powinien poszukać czegoś innego.

W zasadzie to wad trzeba szukać na upartego i jeśli już miałbym się do czegoś przyczepić to do faktu, że miejscami tłumacz robi zbyt duże zrzuty ekranowe -- do prezentacji jest raptem poziomy pasek, ale leci do książki całe okienko. Ale uczciwie powiem, że oszczędności raczej ogromnych na tym się nie da zrobić, może w około 5 stron.

Poza tym -- czysty konkret. Należy pamiętać o założeniach tej serii, to są niewielkie objętościowo książeczki, dostajemy więc szeroki, ale płytki przegląd Boostrapa, a nie encyklopedyczny przewodnik, więc jeśli dany efekt przypadnie nam do gustu o szczegóły trzeba będzie prosić Google‘a.

Poza tym -- czysty konkret. Należy...

61 użytkowników ma tytuł Bootstrap. Tworzenie interfejsów stron WWW. Technologia na start! na półkach głównych
25 użytkowników ma tytuł Bootstrap. Tworzenie interfejsów stron WWW. Technologia na start! na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Bootstrap. Tworzenie interfejsów stron WWW. Technologia na start!

Cytaty z książki Bootstrap. Tworzenie interfejsów stron WWW. Technologia na start!

Dodaj cytat z książki Bootstrap. Tworzenie interfejsów stron WWW. Technologia na start!