Przypadki Callie i Kaydena

Okładka książki Przypadki Callie i Kaydena autorstwa Jessica Sorensen
Jessica Sorensen Wydawnictwo: Zysk i S-ka Cykl: The Coincidence (tom 1) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
The Coincidence (tom 1)
The Coincidence of Callie & Kayden
2015-06-08
2015-06-08
2013-06-08
Ewa Helińska
Książka nominowana w Plebiscycie Książka Roku 2015 lubimyczytać.pl w kategorii Literatura obyczajowa i romans.

Hipnotyzująca opowieść o przeznaczeniu, przyjaźni i uzdrawiającej sile miłości.

Dla Kaydena cierpienie w milczeniu było jedynym sposobem, by przeżyć. Jeśli miał szczęście, nie wychylał się i wypełniał polecenia, mógł przetrwać kolejny dzień. Jednak pewnej nocy, kiedy zdawało się, że jego szczęście – a może nawet i życie – właśnie się kończy, pojawił się anioł imieniem Callie. Kayden został ocalony…
Callie nie wierzyła w szczęśliwe zrządzenia losu. Przynajmniej od czasu swoich dwunastych urodzin, gdy odebrano jej wszystko. Kiedy najgorsze już minęło, dziewczyna pogrzebała uczucia i przysięgła nigdy nikomu nie zdradzić, co się naprawdę wydarzyło. Teraz, sześć lat później, nadal zmaga się z bolesną tajemnicą…

Gdy traf sprawia, że Kayden i Callie zaczynają uczęszczać do tego samego college’u, chłopak z determinacją postanawia poznać bliżej piękną dziewczynę, która odmieniła jego los. Jest przekonany, że Callie nie pojawiła się w jego życiu bez powodu. Im bardziej próbuje stać się częścią jej świata, tym mocniej uświadamia sobie, że tym razem to ona potrzebuje ocalenia…

Kup Przypadki Callie i Kaydena w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Przypadki Callie i Kaydena

Oceny książki Przypadki Callie i Kaydena

Opinie i dyskusje o książce Przypadki Callie i Kaydena

Poruszająca i pełna emocji historia o młodych ludziach z trudną przeszłością, którzy próbują odnaleźć siebie i swoje miejsce w życiu. Książka wciąga i wzbudza empatię, choć niektóre wątki bywają przewidywalne.

Dla każdej z nas, która uwielbia romans z duszą i bolesną prawdą to lektura na „wieczór pod kocem”. :)

Historia sama w sobie wybiega poza ramy literatury romansowej i na szczęście nie jest to wybieg w stronę kryminału ani gangsterskich porachunków. Ale problemy są. I to takie, z którymi chętnie się zmierzyłam.

8846 użytkowników ma tytuł Przypadki Callie i Kaydena na półkach głównych
1477 użytkowników ma tytuł Przypadki Callie i Kaydena na półkach dodatkowych

Jessica Sorensen
Jessica Sorensen
Książka Jessici Sorensen "Przypadki Callie i Kaydena" została nominowana w Plebiscycie Książka Roku 2015 lubimyczytać.pl w kategorii Literatura obyczajowa i romans. Autorka bestsellerów z list "New York Timesa" i "USA Today", pochodząca ze śnieżystych gór Wyoming. Twórczyni współczesnych powieści z nurtu New Adult, takich jak: "The Secret of Ella and Micha", "Przypadki Callie i Kaydena" czy "Breaking Nova". Kiedy nie pisze, czyta i spędza czas z rodziną.

Czytelnicy Przypadki Callie i Kaydena przeczytali również

Zostań ze mną. Tom 2 J. Lynn
Zostań ze mną. Tom 2
J. Lynn
,,Zostań ze mną. Tom 1 i Tom 2" Calla Calla jest zamkniętą w sobie dziewczyną i bliską przyjaciółką Teresy. „Otaczali mnie członkowie Drużyny Ciach (…) ja byłam Callą, przyjaciółką Drużyny. Nie dziewczyną, z którą można by flirtować.” Dziewczyna na wiele blizn nie tylko na ciele ale też takich wewnętrznych, nie widocznych dla oka drugiej osoby. Gdy okazuje się, że została z niczym musi wrócić do miejsca, którego miała nadzieję, już nigdy więcej nie oglądać. W dodatku musi odnaleźć swoją matkę, która wyrządziła jej wiele krzywd, a która teraz zaginęła…. Jax „– Jackson James tak naprawdę, ale wszyscy mówią Jax.” Kim jest ten „nieformalny członek Drużyny Ciach?” Czemu tak bardzo zależy mu na barze i na samej Calli, którą od samego początku otacza opieką? Dlaczego, ze swoją inteligencją i aparycją, pracuje w barze i od pierwszej chwili chce się umówić z nowoprzybyłą do miasta dziewczyną? Ta historia jest nieco inna od poprzednich. Akcja tutaj dzieje się poza Campusem, a głównej bohaterce grozi śmiertelne niebezpieczeństwo ze strony osób wplątanych w narkotyki i nie tylko. Stopniowo obserwujemy jak dziewczyna, dotychczas tak zamknięta w sobie, zaczyna się otwierać na opiekującego się nią mężczyznę. Jej lista rzeczy, których nigdy nie robiła jest zaskakująca i bardzo długa ale nie jest niemożliwa do realizacji. Każdy ma jakieś tajemnice i z jakiegoś powodu ich nie wyjawia, nawet najbliższym. Oboje je mają. Ale co się wydarzy, gdy wyjdą one na jaw? Bardzo podoba mi się to lekkie pióro autorki i cała seria, którą gorąco polecam wszystkim miłośnikom YA.
Whitecoffe - awatar Whitecoffe
Czy wspominałam, że Cię kocham? Estelle Maskame
Czy wspominałam, że Cię kocham?
Estelle Maskame
Co znajdziemy w środku? 🤍 Ciepło i wakacje Eden z deszczowego Portland wyjeżdża do Kalifornii żeby zamieszkać ze swoim ojcem, macochą i trzema braćmi. A jak wiadomo Kalifornia kojarzy się tylko z dobrą zabawą i słońcem i Eden właśnie z tego korzystała. Przed nami kilka miesięcy zimna, a ta książka chociaż na chwilę otuli nas ciepłem i poczujemy klimat lata. Jeśli będziecie mieli dość zimy to wiecie po jaką książkę sięgnąć 🤍Przybrane rodzeństwo Dla niektórych może za bardzo kontrowersyjne, ale ja uwielbiam ten motyw. Zaznaczę, że pierwszy raz czytałam tę książkę jakoś w wieku czternastu lat i wtedy poraz pierwszy dla niej przepadłam, później wracałam do niej raz na jakiś czas. I może, gdy byłam młodsza bardziej przeżywałam każdy pocałunek, każdą rozmowę i każdą ich wspólnie spędzoną minute. Nie zmienia to faktu, że to nadal jedna z moich ulubionych historii, ma w sobie wszystko co uwielbiam; Słoneczny klimat, zakazana miłość, przyziemne problemy. A jeśli dodamy do tego, zakochanego najlepszego przyjaciela, psycholkę, która jednocześnie jest twoją przyjaciółką i fajerwerki? To mamy prawdziwą bombę! ------ Nie będę wiele mówić, po prostu musicie przeczytać tę książkę, a zaraz po niej sięgnąć po trzy kolejne! Ja właśnie mam taki zamiar. Gdy zdecydowałam się na nią kilka dni temu, bałam się, że zabiję dobre wspomnienia o tej historii. No wiecie, kilka lat temu podobało mi się co innego, ale moje obawy poszły w niepamięć już po kilku rozdziałach i cieszę się, że postanowiłam znów ją przeczytać.
Pozeraczka Ksiazek - awatar Pozeraczka Ksiazek

Cytaty z książki Przypadki Callie i Kaydena

W trakcie naszej egzystencji pojawia się ten jeden przypadek, który zbliża nas do siebie i przez chwilę nasze serca biją tym samym rytmem.

Jessica Sorensen Przypadki Callie i Kaydena Zobacz więcej

3. Choć raz zrób, do cholery, to, co chcesz, zamiast tego, co uważasz, że powinieneś.

Jessica Sorensen Przypadki Callie i Kaydena Zobacz więcej

43. Pokonaj swoje lęki i każ im spadać.

43. Pokonaj swoje lęki i każ im spadać.