Kapryśna kaczuszka

- 2012-01-01
- 2012-01-01
- 10 min.
- 9788378819806
Książeczki o ciekawych kształtach, w sam raz do rączek maluchów.
Dzięki wesołym wierszykom autorstwa Urszuli Kozłowskiej dzieci poznają przygody konika, kaczuszki, samochodu policyjnego i straży pożarnej.
Kup Kapryśna kaczuszka w ulubionej księgarni
Oceny książki Kapryśna kaczuszka
- Dzieć 1
- Oficjalnie dzieciowe 1
- Kacperek :) 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kapryśna kaczuszka
Książeczka, która pokazałam mojemu bratankowi kiedy był malutki. Po kilku miesiącach Książeczka jest oblizana z każdej możliwej strony, większość rodziny zna na pamięć całe fragmenty, a Młody na początek wierszyka reaguje zainteresowaniem i słucha do końca.
Fajne obrazki, gdzie kaczuszka to kaczuszka, biedronka to biedronka itd. Więc można czytać i opowiadać dopóki jest zainteresowanie słuchacza.
Jedyna "wada" - młody uwielbiam żółty kolor 😎
A ciocią kupiła kolejny egzemplarz książki (i kółka innych z serii też 😃)
Polecamy
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFajne obrazki, gdzie kaczuszka to kaczuszka, biedronka to biedronka itd. Więc można czytać i opowiadać dopóki jest...
Plusy: - całokartonowa
- można pokazać dziecku kilka znanych zwierzątek, tj. kaczuszki, żabkę, owcę i kurczaczka.
- rymy są proste, ale nie durne. Jedno zdanie powtarza się na prawie każdej stronie, więc dziecko może pomóc w lekturze. Nawet jakiś mały morał się znajdzie.
Dla maluszków - polecam.
Plusy: - całokartonowa
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to- ilustracje w żywych kontrastujących kolorach, aż rażą po oczach, małe dzieci to lubią, można pokazać kilka kolorów